jardenberg kommenterar – 9 Feb, 2011 #jjk

 1. Journalistiken handlar om mycket mer än att förmedla information | Pontus hörna
 2. – Diskussionen rullar vidare, och vi med den. Jag panikbloggade på tolv minuter från iphonen igår för att komma ur twitterbegärnsningen i en svår fråga https://jardenberg.se/b/journalist-gud-och-paul-ronge/ (btw, visst visar bettween trådarna snyggt?).

  Men nu hinner jag inte mer, jobba jobba och sedan flyga tillbaka hem ikväll. Vi ses imorgon. BTW, London är härligt vårigt. Kan rekommenderas.

 3. Mahalo’s Calacanis: Time To End The Content Farm Arms Race
 4. – Mitt förtroende för Jason Calacanis är verkligen inte på topp, men det här är en fråga som behöver diskuteras. Här är en bra ram.

 5. 5 Great Ways to Record Skype Calls
 6. – Den här frågan diskuterades precis i en av mina FB-grupper så det här kom lägligt. Jag har själv kört Wiretap, men många röster höjdes för Call Recorder. Får väl testa den också. Vad kör du?

 7. CyberDissidents.org: Urgent: Egyptian Blogger Kareem Amer Missing – News & Analysis
 8. – This is bad. Och oavsett hur det går med förändringen i Egypten tror jag vi kommer se många sådana här stories framöver. Osäker mark, orolig för alla vänner där nere.

 9. Bold satsar 200 miljoner i nytt skånetryckeri | Medievärlden
 10. – Bra där, passa på att satsan så länge man ser effekter av de intensiva kostnadsbesparingarna. Tiden lär hinna ikapp ;) Hoppas också att viljan att satsa på nätet är lika stor…

 11. Anatomy Of A Pirate
 12. – Det är varken första eller sista gången vi får höra en historia om ofrivilliga pirater. När ska branschen inse den fulla vidden av regionsidiotin och vikten av zero friction om vi ska betala.

 13. Introducing the Google Translate app for iPhone – Official Google Mobile Blog
 14. – Ska bli intressant att se om resten av översättningsmarknaden lyckas återhämta sig och hitta tillbaka till kunderna (lite som Navigator-gänget gjort trots att google släppte turn-by-turn: https://jardenberg.se/b/kort-om-google-goes-turn-by-turn/)

 15. Apple’s New iPad in Production – WSJ.com
 16. – Och där ser vi en dipp i försäljningen av nuvarande iPad…

 17. Tack och hej
 18. – Hejdå bloggen. Och Micke, du är alltid välkommen att skriva här också, som tex när du kan berätta lite om det där projektet du jobbar med ;)

 19. Så får DI hög CTR | TrulyTherese
 20. – Så enastående fantastiskt otroligt kass annons. Jag har lätt att förstår konceptet takeover, har själv varit med om att införa det – men det får fan inte misshandlas på det här viset. Skämskudde PWC.

 21. I love IT: “Alla mobiler har internet”
 22. – ”-Jooo, alla mobiler har internet, håller de andra eleverna runt lunchbordet med den första eleven.”

 23. Anders Kihl’s photos – (a)Jocke vad tror du om (a)GraBirka s setup? #allakanstreama ;-) | Plixi
 24. – Det är något oemotståndligt charmigt över alla dess kreativa setups vi får se. Pappersmuggar som iphonestativ och nu det här McGyver-bygget. Cool!

 25. Facebook Rolls Out Major Upgrades To Ad System
 26. – Det må se litet ut, men det är verkligen major i min bok. Det här skapar helt nya möjligheter även för den lilla annonsören. K och jag ska snart utforska. Det ser jag fram emot.

 27. BBC News – Newspaper publishers warn Apple over iTunes sales
 28. – Det är ju alldeles förfärligt vad det är mycket sådant här skrammel. Tror någon att det kommer att leda till någon förändring?

 29. Nokia CEO Stephen Elop rallies troops in brutally honest ‘burning platform’ memo? (update: it’s real!) — Engadget
 30. – Det här hade jag inte trott. Jag hade inga stora förhoppningar på en tidigare MS-chef, men det här är smokin’ hot!

  ”We poured gasoline on our own burning platform. I believe we have lacked accountability and leadership to align and direct the company through these disruptive times. We had a series of misses. We haven’t been delivering innovation fast enough. We’re not collaborating internally. Nokia, our platform is burning.”

 31. Ken Olsen – Wikipedia, the free encyclopedia
 32. – @claes påminner om att Ken Olsen gått bort. En av de tidigare dataårens verkliga pionjärer. Och på svenska wikipedia eller till och med Digitals egen sajt finns det inte ett ord om det.

 33. 75% Of Small Businesses Are Upping Social Media Usage This Year
 34. – Småföretagen kommer dundra in på Facebook – ännu mer än hittills. Så klart. Det passar dem som hand i handske. Och här finns det en stor marknad för en slags hands on-konsulter. Låt tusen enmansföretag blomma! Eller hur?

 35. Introducing Mashable Follow, Our New Social Layer Mashable | The Social Media Guide
 36. – Och nu säger alla: varför är det inget mediehus som gjort det där med ”min sida”. Och så säger jag: vi gjorde det på aftonbladet sent -97 eller så. Projektet hette ”Din sida” och fungerade ganska precis så här. Folk hatade det ;)

  Kolla puffen uppe till höger http://replay.waybackmachine.org/19970104164159/http://www.aftonbladet.se/

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 9 Feb, 2011 #jjk”

 1. #15 Underbart från Nokia. Hoppas bara detta betyder att dom
  a) Dumpar Symbian å det fortaste
  b) Satsar 100% på Meego…
  c) …*och* inkluderar Alien Dalvik i den (så man kan köra Android apps, men slipper Android som OS – best of both worlds!)

  Reply
 2. Ang nr 1, alla bloggar dras över en kam och dessutom är de slarvigt skrivna. Titeln bloggare borde också utvecklas :)

  Reply

Leave a Reply