jardenberg kommenterar – 12 Jun, 2010

Idag blev det igen fler kommentarer än som fick plats. För att se länkarna till Ronnestam och Wieselgren rekommenderas att du håller ett öga på Buzz.

 1. Jävla 80-talister ;) #studenten on Flickr – Photo Sharing!
 2. – Snorungar. You wish! Men visst, kom igen bara ;)

  Bildkredd till Fredrik Pallin. Bilden hittade jag hos http://www.doktorspinn.se/2010/06/12/javla-80-talister-studenten/ BTW, notera förvirringen med 80-talister resp 90-talister. Börjar vi bli gamla?

  Och nu är det lördag. Leveransdag. Tjoho vad tangenterna glöder ;)

 3. 2,5 miljoner läser Aftonbladet – varje dag!
 4. – Kul. Men jag är fortfarande djupt fascinerad över vilka han mäter sig mot. Jag tänker fortsätta länka till den här grafen
  http://trends.google.com/websites?q=facebook.com,aftonbladet.se&geo=SE&date=all&sort=0

 5. Copyriot: 1981: Radiopirater i Helsingborg
 6. – Åhhh, titta så fint. Hoppas det blir en uppföljning på vad som hände sedan. Fråga runt i bekantskapskretsen och hör av dig till Rasmus.

 7. Årets mesta namnflopp.
 8. – Göteborg alltså. ”Men det här är inte vilken flopp som helst, det här är en…”

 9. PTS går över till ipv6
 10. – På tiden. hd.se har kört IPv6 i flera år nu.

 11. Twitter / Peter Dahlgren: Ska läsa om @jocke i nya C …
 12. – Jag är nog hemskt förvirrad, men nu har det snart kommit 10 referenser till den här artikeln, men jag har inget minne av vad det handlar om. Google är inte min vän heller. Någon som vet något?

 13. 11 osanningar du kanske tror på …
 14. – Mythbusting.

 15. The Volokh Conspiracy » The Future of Privacy: Facial Recognition, Public Facts, and 300 Million Little Brothers
 16. – Jag är en enkel människa. http://www.coolhunting.com/design/flickrblockrs.php är inget alternativ för mig. Att försöka lagstifta bort det offentliga rummet är det inte heller. Att förtvivlat försöka dra gränser mellan privat/personligt/offentligt tror jag inte vi kommer att orka så länge till. I synnerhet som inte hela distinktionen mellan yrkesrollen och privatrollen är en konstruktion som inte är mer än 100 år gammal. Vi lär falla tillbaka till att vi är en person.

  Däremot, vi ska så klart inte acceptera en statskontrollerad övervakning. FRA-lagen suger fortfarande getpung. Vi ska så klart inte sluta hålla koll på vad som görs med aggregerad data från storföretag eller smarta hackers. Vi ska inte ge upp ideen om att kunna välja när integriteten är viktigare än transparensen.

  Men transparensen, öppenheten, är ett svärd med minst två eggar. Den vassaste är riktad mot storebror. Vi måste i första hand kräva mer öppenhet från myndigheter, makthavare, företag. Vi måste se till att vi alltid vet mer om dem, än de vet om oss. Först då kan vi faktiskt ha kontroll, först då blir det intressant att på allvar diskutera ”privacy”.

 17. SparkleShare – Sharing work made easy
 18. – Ja, jo. Men jag är ju så jävla NÖJD med Dropbox. Det blir inte lätt att låta ideologiska värderingar spela roll när det funkar så förtvivlat bra som det gör. Det här kommer bli svårt…

 19. The Twitter Engineering Blog: A Perfect Storm…..of Whales
 20. – Visst är det lite gulligt med deras fail whale och visst försöker de kommunicera det här på ett bra sätt. Men det är för mycket fel, det är för dålig upptid på Twitter. Det skadar förtroendet för tjänsten, i en tid där faktiskt allt fler på allvar börjar diskutera att göra det till en del av sin informationarkitektur på riktigt.

 21. Facebook: Calacanis Is Lying
 22. – Jason Calacanis börjar kännas allt mer som en rättshaverist. Alltså, helt utan att veta vad som är rätt och fel i just det här fallet. Allt rabalder runt Maholo har allvarligt skadat mitt förtroende för honom.

 23. iPhone 4 at Wal-Mart on June 24 | Apple – CNET News
 24. – Moving down the value chain ;) Iphone 4 ska säljas hos amerikanska motsvarigheten till Galne Gunnar. Inte konstigt att den börjar kalla ”Svennefån”…

  Anyway, om någon är i usa den 24/6 och åker hem dagen efter, typ, så hojta. Jag kan tänka mig att lägga en order.

 25. Stockholm Zombie Walk III 12:e Juni – Google Maps
 26. – Stockholmare, man ur huse och plåta. Det här vill du inte missa.

  http://www.facebook.com/pages/Zombie-walk/112776922070664

 27. Resumé: SVT stoppar bordellfilm på nätet
 28. – Men herrejisses: ”- I sitt sammanhang är sekvenserna berättigade men jag vill inte att man ska kunna plocka ut enskilda scener ur filmen, säger Mette Friberg till Rapport”

  Inser inte Mette Friberg att de som önskar ”pornografiska sekvenser” att använda i olika sammanhang redan har ett väldigt rikt material att ösa ur på nätet? (Dessutom, om nu just det här materialet är så åtråvärt så är det ju inte precis raketkirurgi att tappa av det från vanliga sändningen…)

  Är det den här sortens SVT vi vill ha? Man finansierar, spelar in och sänder en dokumentär som man förmodat tycker är viktig. Men undanhåller den från bred distribution. Skäms, tamejfan!
  (Mer på svt.se)

 29. The Panel Pile Up
 30. – Kolla in den här kommentaren från Seth: “It’s a self-disqualifying moment. They should paint a big red circle around the table, and any stranger who walks into it to pitch uninvited is instantly categorized as not being fundable.”

  Bara jag som blev lite … besviken.

 31. Parting Ways With A Founding Team Member
 32. – Jag ser en annan väg som bör utforskas innan man måste gå skilda vägar. Att en duktig utvecklare får fortsätta vara just det. Eller att man gör som med craigslist, där Craig själv satt sig i kundtjänsten – och älskar det. Alltså, tänk förbi traditionella hierarkier och karriärsklättrande.

  Man borde walk an extra mile för att behålla en grundare i bolaget, det sitter mycket själ i det. Men inte in absurdum, så klart.

 33. Reeder for iPad
 34. – Jag ÄLSKAR Reeder i min iPhone. Jag vet att jag kommer ÄLSKA SÖNDER versionen för min padda. Hör upp nu. Alla RSS-junkies måste iaf testa den här. Lovar.

 35. DevFest Tour – Coming to a City Near You
 36. – Madrid i oktober? I can live with that…

 37. EPiServer anser sig vara ensam, komplett spelare
 38. – Nu önskar jag att jag hade en sajt som hette hurihelvetetänktemanhärdå? Det här var bland det dummaste och mest pinsamma jag sett från en leverantör.

 39. Åtta digitala favoriter
 40. – +1 på nästan allt. Men mest på bilden av Judith. Om inte den gör dig såld på Hipstamatic så bör du uppsöka läkare.

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 12 Jun, 2010”

 1. Det kommer nog inte vara så lätt som att bara gå in på Wal-Mart och köpa en iPhone 4, ta hem den till sverige och smacka in sitt svenska SIM-kort och köra. Troligtvis måste man teckna ett abonnemang med en amerikansk operatör, och troligtvis blir telefonen låst till just den operatören… Jag *hoppas* däremot att det inte är som jag tror.

  Reply
 2. Den är riktigt snygg och cool. Kan inte vänta på svensk release, fundera på att försöka beställa direkt från USA haha! Vet att man måste ha amerikansk adress men jag vet hur man kan komma runt det.

  När jag handlar från USA har jag använt http://www.viadress.com vidarebefodring med paket i några månader nu och jag är väldigt nöjd med dem… Jag använde dem för att handla
  från amazon.com och ebay.com och det funkerar fantastiskt!

  Man registrerar sig gratis på http://www.viadress.com. De ger dig en personlig USA-adress som du kan använda för att handla från vilken shop som helst i USA och sedan vidarebefodrar viadress paketet till ditt land.

  Om USA-shoppen inte accepterar internationella kreditkort så kan viadress även köpa produkterna åt dig utan extra avgift, och sedan vidarebefodra paketet. Du betalar bara för frakten.

  Reply

Leave a Reply