jardenberg kommenterar – 13 Jun, 2010

 1. An Interview by a Seventh Grader
 2. – To cute!

 3. Web Services as Governments – Union Square Ventures: A New York Venture Capital Fund Focused on Early Stage & Startup Investing
 4. – Apple som en monarki och Facebook som Ryssland under Putin. Mycket glimt i ögat, men väldigt tankeväckande.

 5. danah boyd | apophenia » “for the lolz”: 4chan is hacking the attention economy
 6. – Ni minns säkert att jag länkade till moot på TED, där jag tyckte han gjorde en stark insats. Och nu är 4chan all over the place.
  ”As one of my friends put it, loving LOLcats or rickrolling as outputs is like loving a tasty hamburger; visiting 4chan is like visiting the meat factory. At some point, it’d probably help to visit the meat factory, but that might make you go vegetarian.”

  Och på tal om uppdateringen på slutet?
  http://www.googlefight.com/index.php?lang=en_GB&word1=lolz&word2=lulz

 7. Marco.org – How I write and time-manage
 8. – Så bra. Skapa ett snävt tidsfönster och se till att ramarna är så hårda att du måste hålla dem. Och sätt en hög standard på den läsare du ser framför dig att du skriver till. Funkar även för den som inte skriver ;)

  ”This really does work to improve my writing. Imagine if every PC manufacturer pretended like Steve Jobs was going to look at their new laptop case design before it went to market. I think they’d try a bit harder.”

 9. Gary Vaynerchuk – Railsconf 2010 keynote A little bit of cursing…
 10. – Jag sitter och tittar på det här as we speak, och han är verkligen besjälad. Gary är fantastisk. Det finns en koppling till min post häromdagen, ser du den?
  https://jardenberg.se/b/nar-pengarna-kommer-i-vagen/

 11. AA meeting « Bits and Pieces
 12. – Förlåt, men det är kul! (via @THE_REAL_WILLE)

 13. This column will change your life: Are you an Asker or a Guesser? | Life and style | The Guardian
 14. – Jag vet inte precis om den kommer att förändra mitt liv, men det är en snygg utvikning av http://ask.metafilter.com/55153/Whats-the-middle-ground-between-FU-and-Welcome#830421

  Välformulerad konkretisering av våra eviga kommunikationsproblem.

 15. The Offside Rules: Photo of the Day (If Not Year)
 16. – USA firar, som bara USA kan ;)

  Men allvarligt talat, vad sysslade den där målvakten med. Det är ju fan värre än Salos nickförsök.

 17. The Price of a Brooklyn Blogger: One Flip Camera and a Bottle of Vodka
 18. – Ännu en bloggspons gone bad. Märkligt, när lösningen är så enkelt.

  ”But! You gotta disclose! ”

 19. E-Reader Maker IRex Files For Bankruptcy
 20. – Vilken tur att Tidningsutgivarna lade flera år på att punktbevaka IRex, åka på studieresor, hålla presentationer, skriva spaltkilometer…

 21. Äppelsekt är inte en dryck – Digitalt & teknik – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 22. – Länkbete så klart. Så det blir bara en liten länk…
  Jag är inte lurad av apple, jag tillhör inte en bräkande flock, jag har inte slutat reflektera. Att Andreas försöker påstå det gör mig inte upprörd. Bara trött. (Ja, Andreas, jag ska skriva det där mailet en dag;)

  Min enda egentliga kommentar: Det är inte iPhones fel att dina samtal bryts och det vet du. Det är ert val av operatör. Ohederligt av dig, som jag vet är en arg kritiker av Spring Mobile, att plocka en billig kritikpoäng på det viset.

  Och så en fråga: Du likställer dina känslor för familjemedlemmar med de du kan känna för ett fotbollslag. Vem är det som är lurad?

 23. Today’s Observer
 24. – Det här är fullkomligt genialt. Tack vare Guardians öppna API har Phil kunnat bygga en version som verkligen, VERKLIGEN är något annat än de flesta andra nyhetssajter. Han är enormt väl genomtänkt, läs hans post med tankarna bakom: http://www.gyford.com/phil/writing/2010/06/09/todays-guardian.php

  Jag finner det otroligt fascinerande att han själv refererar till tankarna bakom mag+/popsci och wired – men sedan levererar en lösning som på alla sätt känns så mycket smartare. Det är snabbt, det är enkelt, det fungerar i den miljö du redan trivs och känner dig bekväm i. Det är så jäkla bra.

  För att läsa – använd mellanslagstangenten bara. Trycker du på den när du är i slutet på en artikel så kommer du till nästa. Vill du gå till nästa artikeln i innan du är i botten trycker du högerpil. Vill du hoppa till nästa sektion trycker du shift+högerpil. Det är så bra så jag smäller av.

  Det är inte så här jag vill konsumera nyheter, men jag är inte normen…

  (stort tack till @alexisfellenius som uppmärksammade mig på att jag missat att uppmärksamma den här)

 25. Katrineholms kuriren vågar inte ta debatten | Tobias Björkgren
 26. – Mattias Jansson har en tuff resa i Katrineholm. Jag har skrivit om honom förr, han är kommunchefen som verkligen går all in för att försöka göra en modernisering och förändring – med de digitala medierna och möjligheterna som verktyg. Klart att han får lokalpressen emot sig. Tobias reagerar klokt här, men ska nog inte ha för höga förväntningar på Winterkvist, chefredaktören på Katrineholmskuriren. Han har i text efter text tydligt visat vad han tycker om kommunchefens vision.

  Till och med när han bloggar kan han inte låta bli att kritisera bloggande och Magnus Mattias. Se tex inlägget från den 8/6 http://kkuriren.se/ledareasikter/wistbackasledarblogg
  Spännande också att han i inlägget innan, från den 6/5 själv ägnar sig åt att lyfta ut en tanke för att få respons. Alltså precis det han kritiserar Magnus Mattias för att göra med sin koncerntanke.

  Men vill man göra någonting mer än att peppa Magnus Mattias (här tex: http://kommunchef.com/2010/06/forhallningssattet-maste-na-traditionella-kommunikationsvagar/ där också hela insändaretexten finns) så är det väl att skriva själv till kkuriren. In med välformulerade insändare som kanske hjälper även de analoga med analoga värderingar att åtminstone få ett sunt intresse.

 27. Sprid EKHO:s annons!
 28. – Det här borde rimligen bli rejält besvärande för Elisabet Sandlund.

 29. Hold The Phones, Stephen Fry Has Love For Android Too
 30. – Great minds think alike…

 31. Foursquare’s Yelp problem (they just got time to figure it all out)
 32. – “Make the badge system web wide. Not just usable inside Foursquare. Lots of other companies are looking for a game to include in their apps. Open that up and make the badge system a platform”

 33. EduDemic » 1,001 Staggeringly Helpful Social Media Resources
 34. – Vad är en lista värd om man inte gör ett urval?

 35. #529 Skriv ett tacksamhetsbrev
 36. – Ett utmärkt förslag.

 37. The power of human rights video
 38. – Något som borde nämnas: det är alltid bättre att sända live. Bambuser, tex har all potential att bli ett ännu viktigare demokratiskt redskap. Var redo.

 39. Google Wave Football Fever
 40. – Den kraschar min padda när jag försöker logga in, men det ser ju coolt ut iaf. vore kul med ett omdöme från någon som faktiskt gillar fotboll ;)

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 13 Jun, 2010”

 1. Pingback: Nära
 2. Ang nr 11: Jag läser Andreas Ekströms krönika som i huvudsak att det finns många mactalibaner där ute som inte ifrågasätter ett jota av vad fruktföretaget släpper och jag ser många som lurade.
  Själv så använder jag många av Apples produkter men kan ändå erkänna att det finns brister. Jag håller även med Ekström om att det är sjukt att folk håller speciella vakor bara för att Steve Jobs håller en keynote. Det blir liksom ett halleluja varje gång Jobs säger en ny mening. Nej, fram för lite mer kritisk bevakning av Apples prylar av oss journalister.
  Jag ifrågasätter dock Ekströms egna kunskaper om Apples produkter (jag vet inte vem karln är, förmodligen får jag äta upp de här raderna då han säkert har bevakat ämnet sen Hedenhös och är en guru inom ämnet, men jag chansar) då han bland annat menar att många samtal aldrig kopplas upp, ett problem som jag aldrig upplevt utom när jag haft dålig täckning. Det beror säkert på hans leverantör som du säger.

  Reply
 3. Och jag tycker som sagt inte en applevaka är speciellt sjukt jämfört med mycket annat. Tex att Helsingborg är en belägrad stad varje gång AIK kommer hit för att spela fotboll. Eller att folk blir ihjältrampade på konserter. Eller att krig startas på grund av religiös övertygelse.

  Applevakorna ska ses med glimt i ögat. Människor har alltid gillat att känna tillhörighet och skapa tillfällen för fest. Det är ett val man gör, och en applevaka är i mina ögon ett av de mer oförargliga sätten att samlas.

  Reply

Leave a Reply