jardenberg kommenterar – 14 Jun, 2010

 1. imgur: The Simple Image Sharer
 2. – Haha, långlivat meme, minsann.

  Och idag är det måndag, och det är gott. Tusen tankar att tänka, tusen ord att skriva, men bara tio samtal att ringa. Och en kortkort presentation som jag verkligen ser fram emot. Kom till http://www.meetup.com/Linchpins-are-everywhere-raise-the-flag/2272/ och lyssna. Inte på mig kanske, men på @claes, @prinsen, @hajak och Sanna Trygg (@konkurrenten ?)

  Högsta amerikanska!

 3. Microsoft's Project Natal Is Officially Named "Kinect"
 4. – Natal har blivit Kinect. Synpunkter?

 5. Pure CSS Twitter Fail Whale – Subcide
 6. – Jag vet inte. Gör det här att den senaste tidens upprepade twitterproblem känns lättare att bära? Kanske inte, men det är ett snyggt hack

 7. Apple Finds ‘Ulysses Seen’ Comic a Little Too Graphic – NYTimes.com
 8. – Hmmm, Apple, nu börjar det väl ändå bli löjligt? Men hur som helst, jag gillar skaparens attityd: ”Mr. Berry said that he did not feel “remotely censored by Apple.” “It’s their rules,” he said. “We’re coming to their dinner party at their house.”

  Klockrent. Censur är inte ett ord vi ska missbruka!

 9. Is it time to reconsider Google Buzz vs Facebook or Twitter? — Scobleizer
 10. – Liket lever. För mig har det aldrig varit helt dött, men på den lilla svenska marknaden blir det för lite signal i Buzz för att det ska vara värt det.

 11. Is the MTA hip to this Internet meme?
 12. – Good catch ;)

 13. Framtidsutredningen tar sommvarlov
 14. – Inget #sommarkollo där alltså…

 15. How To Stalk Yourself Online With Location Services
 16. – Åhhh, vad jag blir sur på Google. Som du kan se i högerkanten så kör jag kontinuerlig uppdatering av Latitude från min Android/Desire. Det har jag gjort sedan samma dag Latitude släpptes, men jag kan inte logga in och komma åt min history. När jag loggar in med kontot [email protected] blir jag redirectad till [email protected] och där finns ingen historik. Och jag kommer inte ur det. Igen: google, fixa det är med GAFYD och era google-konto nu. Städa upp i röran!

 17. adaptive path » blog » Peter Merholz » Toddler Mode for iPad
 18. – Good thinking. Så bra, faktiskt, att det nog bara är en tidsfråga innan det här finns. Om inte från apple så via Cydia eller Rock. En slickepinne till den första som hittar den.

 19. En man med ett skägg.: Ole Dole Halldoff.
 20. – En fin betraktelse över en människa som det kanske inte är synd om, men som ändå beskriver ett slags öde. Och jag blir sugen på att se/som om Firmafesten. Märkligt nog minns jag inte om jag sett den, men jag minns som igår att min pappa pratade om den. Han gillade den.

 21. Piratpartiet störst i ny opinionsmätning » 之乎者也
 22. – Blogge är för skön när han är på rätt humör. Urvalsramar FTW ;)

  ”Frågor som mikrojusteringar i omfördelningssystemet, pensioner, vårdskolaomsorg och annan skit som gammelpartierna tjatat om de senaste trettio åren finns inte ens på radarn i denna undersökning, som till skillnad från de traditionella opinionsinstituten har en betydligt bredare och modernare flora av sakfrågor att ta ställning till än rena skattefrågor. Som man frågar får man svar.”

 23. Anonymitet är viktigt, låt dig inte luras att tro nåt annat
 24. – Ja, det gäller att välja fot här. Jag är helt med Emma. Men varför är det så förtvivlat svårt att få upp frågan på den nationella agendan på riktigt?

 25. Bröllop – nyhetsläge med extra tidning varje dag
 26. – Jodå, jag kan till nöds förstå nyhetsvärderingen. Men ändå. Visst känns det som en ding ding värld? 24 sidor varje dag? Genrep med häst och vagn? ”Nyhetsläge”?

 27. Är vi klara med det här?
 28. – Det här handlar inte om religion, kyrkan och en präst som gått vidare. Inte för mig iaf. Det handlar om frågan ”är vi verkligen klara med det här nu”. Just den frågan gav mig lite att fundera på inför den relativt sorglösa presentation som jag tänkt hålla på eftermiddagens linchpin-möte i Malmö. Jag tror jag tänker om.

 29. Lyckad reklam?
 30. – Reklam som funkar är reklam som känns. Och den fysiska världen har ett visst försprång på den punkten.

 31. iPad Media Apps: can do better
 32. – Lyssna nu. En gång till: browsern vinner. Jag lovar.

 33. Lakes lakonismer: Livet som Joakim Jardenberg – Man kommer långt med en positiv attityd
 34. – Haha, ja det är verkligen grymt att vara jag. Helt rätt analys;)

 35. Jag, makthavare? | Sagor från livbåten
 36. – Göran skriver en klok fortsättning på Esters dumheter (tidigare refererat här). Bra länkar till annan klokskap också. Känns lite mäktigt faktiskt.

 37. Hacker News and pseudonymity | Geek Feminism Blog
 38. – Intressant post med en avslutning som verkligen är värd att lägga på minnet: ”Without a culture of respect, real names won’t help. With it, real names won’t matter.”

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 14 Jun, 2010”

 1. Kul grej om “Toddler Mode for iPad”. Tycker nog att de flesta gadgets skulle må bättre av att underlätta för flera olika användare och inte bara vara ett personal device, men det verkar onekligen vara många som känner så med just iPaden.

  Reply
 2. Apropå 16, så visst är det så.

  Pendeln kommer slå tillbaka så mycket snabbare än vad många tror. Det lite lustiga i sammanhanget är att det finns de i vår bransch som på fullt allvar tror att tablets levereras “tomma på innehåll” (jo, jag citerar). Uppvaknandet kommer att bli brutalt.

  Jag tror dock det finns ett väldigt intressant utrymme att fylla för mer generella och öppna RSS-läsare som kan få sin renässans med plattorna och nå en bredare publik. Mindre tekniska i sin utformning, mer fokus på design/layout och användarvänlighet. Instapaper, NewsRack, Reeder, osv. Vi har bara sett början här tror jag.

  Reply

Leave a Reply