1. Oväntat
 2. – Nyhetstorken bevisar igen att verkligheten är sorgligare än dikten. Inte nog med att hjärnan inte finns med – hur är det ställt med de 4% som gjort sig omaket att svara ”vet ej”?

  Anyway, idag är det styrelsemöte i planeto och en ringlista som är lång som ett ösregn. Mycket som bubblar och puttrar runt Planeto nu, du hänger väl med? Alla kan spela: http://planeto.com – allt som krävs är ett Facebook-konto.

  Rock on, det är en order!

 3. The Future of Social Media in Journalism
 4. – Tar en avstickare in i gamla medievärlden – på sätt och vis – med en finfin samling från Mashable. Vadim Lavrusik som skrivit har jag säkert läst förr men aldrig noterat. Det borde jag ändra på, det här gav inget utslag alls på BS-mätaren – bra rakt igenom. http://lavrusik.com/

 5. Musopen raises $40,000 to set classical music "free"
 6. – Relaterat till mitt projekt om ”kulturen in i vardagsrummet”. Härligt.

  Och Kickstarter visar på kraft. Igen.

 7. Top 25 Colleges Ranked By Recruiters – WSJ.com
 8. – Det här var ju en smart ranking – skolor listade i den ordning som rekryterarna ser dem.

 9. Burnbit – BitTorrent for every file
 10. – Det här tittat vi nog ett varv till på tror jag. Intressant upplägg och snyggt genomfört. Som någon sa på hacker news ”best of both worlds”

 11. I accidentally the password – Imgur
 12. – Det kan vara jag som är lättroad. Eller så är det här svinkul. Förmodligen för att vi alla känner igen oss så väl. Jag har haft en och annan sådan konversation, ff med wifey. Det kan gå tio bubblor utan att jag förstår ett ord ;)

  Och då vill ni inte veta, jag lovar, hur illa det är på Androiden…

 13. Why the Worst of Times for Politics and Media Has Been the Best of Times for Jon Stewart and 'The Daily Show' — New York Magazine
 14. – A good read om Jon Stewart. Den roll som han och Colbert spelar i den amerikanska samhällsdebatten utan någon som helst tvekan det jag saknar mest i det svenska medielandskapet. Men jag vill inte önska ett försök, av ren skräck för att det blir Måns Möller som känner sig kallad…

 15. Multi-Camera Live Video Streaming (at a Fraction of the Cost) | Rocketboom Research & Development
 16. – Plötsligt känns det som om Rocketboom är på allas läppar igen. Spännande, som jag tappade greppet om dem när Amanda Congdon slutade. De har onekligen vuxit upp sedan 2004.

 17. Disney Hates On HTML5
 18. – ”Instead of re-jiggering its Web sites for HTML5, Disney will continue to emphasize content-distribution through apps.” – och se sig bli marginaliserade över tid. Dags, kan jag tycka.

 19. Official Google Reader Blog: A welcome and a look back
 20. – Jag? Inte en chans att jag skulle klara mig utan Reader.

 21. Wal-Mart introduces wireless plan under own brand – Yahoo! News
 22. – När får vi se Ullared-abonnemanget?

  Oavsett, det är ett tufft upplägg. Postpaid, men utan kontraktstid och utan kreditkontroll. Man måste räknat på vissa kreditförluster…

  Intressant att notera är också nokias position här. När man sett Nokia vara längst nere i kedjan på en Wal-Mart, blir man sugen på att köpa någon av deras premium-modeller då? Frågan är retorisk, du behöver inte svara ;)

 23. Looking back at OS X's origins | Operating Systems | MacUser | Macworld
 24. – Oj, jag missade att uppmärksamma det här igår. Och det känns konstigt att det bara är tio år sedan, samtidigt känns OS9 som vore det från ett annan liv.

  Förmodligen beror en del av tidsförvirringen på att jag var en av idioterna som micklade med Rhapsody också, och det betyder att min väg bort från OS9 mentalt började redan -97.

  Hur som helst, för alla oss långväga macskallar är det här härlig läsning. Missa inte heller filmerna som Feber samlat ihop http://feber.se/webb/art/187355/mac_os_x_fyller_tio/

 25. The Sergey Spot
 26. – Smart grafik som visar på en mindre smart utveckling ;)

  Lite mer seriöst, igår fick jag igen frågan om ”internet gör oss dummare”. Jag tycker det är fascinerande och den frågan är väl möjligtvis det enda bevis som går att uppbringa för den tesen…

  Däremot är det glasklart så att vi förändras. Andra saker blir viktiga, saker görs på andra sätt, och betyder andra saker. Men ff måste man ha respekt för att det ligger i sakens natur att den äldre generationen alltid har svårt att förstå den yngre generationens koncept av ”viktigt”.

 27. Bouncing Beholder
 28. – Kodpoesi. Nördvarning, men det framgick nog redan av rubriken.

 29. Minimalist music video posters
 30. – Det här måste väl alla musik- och konstälskare älska. Eller?

 31. 2010 MTV VMAs: online
 32. – Synd att den är gjord i flash, men alldeles bortsett från det är det grymt snyggt. Det är ingen tvekan om att dashboards är det nya svarta (tillsammans med infographics och venndiagram)