1. Begravning idag
 2. Photo by Matthew Stewart / CC

  – Ännu en av livets passager, och dess rit. Inte mycket att säga.

 3. Does Facebook Places Change Anything? – (by @baekdal)
 4. – Mina korta noteringar om facebook places finns längre ner, men jag överlät på Baekdal att säga det viktigaste: ”What matters is location as a service. Not location as a game, or a check-in.”

 5. THE NEW WORLD TABLET SUMMIT
 6. – Det här hade jag aldrig delat ut, om det inte vore för att det är enda chansen att få göra en reprint på kommentaren från @stroemberg:
  ”- Det här borde jag väl åka på. Men – utan länk – så såg jag en bild från förra seminariet. Bilden kunde lika gärna ha varit tagen på en old boys-sammankomst inom nykterhetsrörelsen eller på en informationsträff för begravningar. Den här frågan måste röra sig från ett kalkylark till en bra historia jävligt snabbt.”

 7. jQuery Mobile | jQuery Mobile
 8. – jQuery har ju gjort det förr. Det här låter som ljuv musik: ”Delivering top-of-the-line JavaScript and a unified User Interface across the most-used smartphone web browsers.”
  [Via Daytona]

 9. There Must Be An (Super) Angel – Even In The Nordics?
 10. – Ledsen, men det här håller inte. Det är otroligt mycket gnäll om investeringsklimatet här hemma just nu. Det enda verkliga problemet jag ser, med fem investeringar bakom mig i bland annat Videoplaza och Planeto, är att det finns för lite bra grejor att investera i.

  Kolla in den här listan igen, det är ju bara the usual suspects. Jag gissar att tillflödet för min egen del minskat för att jag är besvärlig (https://jardenberg.se/b/las-pa-for-bovelen-tips-entreprenoren/ och https://jardenberg.se/b/nar-pengarna-kommer-i-vagen/ tex) men var ÄR alla nya startups som förtjänar pengar?

  Min uppfattning är tyvärr att problemet inte i huvudsak är att det saknas änglar, eller för den delen super-änglar. Problemet är att det finns för få investeringsbara case. Som en god vän och VC definierade det en gång: ”we don’t want to invest in what may become a good company, we are looking for the potential of a great company”. Resten får nog vackert finna sig i att köra på grötkapital.

  Och den allra största stenen i min sko är den långa svansen av organisationer och företag som livnär sig PÅ den här branschen. Jag tror inte vi vill gissa hur mycket det kostar Vinnova att dela ut 70MSEK, eller hur mycket overhead det finns i de olika kroppar som ska hjälpa fram entreprenörskapet…

  _Sedan förstår jag inte vad iQube gör på listan. De har ju ingen verksamhet, annat än viss förvaltning av existerande portfölj, sedan årsskiftet._

  Jag säger det igen. Det finns såddkapital, och jag är beredd att ta ett snack med den som vill ha. Anytime.

 11. Facebook | Who, What, When, and Now…Where
 12. – 1. Jag hade förväntat mig något mer än en rak gowalla74sq-klon med strippad funktionalitet. Men å andra sidan, givet skillnaden i volym så är det helt vettigt att börja smått och sedan öka på. Det här är version 1. Men ffa se också kommentaren ovan om det viktiga i att bygga en plattform och inte en tjänst.
  2. Udda att man verkar ha gett gowalla insyn på förhand, men att foursquare inte fått det. Eller så är det bara olika tempo. Gowalla har ju sagt att man har integration på plats, Foursquare är mycket mer avvaktande och har tydligen inte sett api:et på förhand.
  3. Mindre udda är att man kör med kartor från Bing. Ska bli spännande att se vad man gör av det i förlängningen. Bing-gänget verkar iaf på gränsen till kissa-i-byxan-upphetsade. Inte så udda det heller, det här är ju något av ett break för dem.
  4. Pinsamt udda är att Android-appen inte är uppdaterad, utan att det bara funkar i iPhone och på touch.facebook.com
  5. Udda udda är att Places får mittplatsen i iphone-appen. Den bumpar ut Notes som låg längst ner till höger, sörjd och saknad av ingen. Men den centrala placeringen betyder iaf att man verkligen satsar på det här.
  6. Minst udda är att privacy redan diskuteras högljutt. De nya kontrollerna som finns anses av en del högröstade vara alldeles för begränsade och osäkra. Jaja.
  7. Mest udda, och det som gör mig mest ledsen, är att det är US only. Jag kan egentligen inte tänka mig något annat skäl till det än att man kommer att ha manuell kontroll över de places som skapas. Eller?

  Skönt iaf att katten är ur tunnan. Ska bli spännande att se medieföretagen redan imorgon börja använda kännedomen om sina besökares position (connect-sajter får tillgång till informationen) och börja göra individuellt geografiskt anpassade versioner av sina sajter. Äntligen är ju spridningsområde ett aktuellt ord igen.

  (sista stycket innehåller ett visst mått av sarkasm…)

 13. New in Labs: Find docs and sites quickly with Apps Search
 14. – Jag reagerade så sent som igår på hur eftersatt sök är i gmail. Med tanke på den förändring som googles ”vanliga” sök genomgått är det verkligen en av de stora gåtorna i vår tid. Det här räcker verkligen inte för att blidka mig.

 15. Några (ganska många) ord om #elitism och #sswc
 16. – Jag tror det här får bli sista länken om #sswc och #elit

 17. Att gå till sängs med en japan.
 18. – Jag beställer en till wifey direkt. Det blir mycket resande i höst :(

 19. Technologizer
 20. – This parrot is dead. Själv är jag bara lite trött.

 21. A Comprehensive, Intro to SEO Powerpoint Slide Deck
 22. – Jag har inte kunnat kolla än, men 190 slides att plocka från låter som en guldgruva.

 23. Licensierad under Creative Commons at IT-mamman
 24. – Titta titta – jag blir så glad varje gång jag läser sådana här poster.

 25. Lars Gustafsson’s Blog: Utträde ur Piratpartiet:motivering
 26. – Aj. Respekt för beslutet, så klart. Men jag tycker anledningen är otroligt märklig.