jardenberg kommenterar – 18 Aug, 2010

 1. En smak av #SSWC – den här boken vill du ha — jardenberg unedited
 2. – Om du inte läser längre ner än näsan räcker… Puffar lite för boken. Om du lovar att köpa så lovar jag att sluta tjata? Deal?

  Idag ska jag fortsätta att mecka lite med nya temat här. Hitta underbara pluggen ”Theme test drive” som gör att jag kan köra med dubbla tema under omgörningen. Nästan. Som du ser krachade den mina sidebars i thesis, bara hjälpligt återställda ;) Nåja. Work in progress…

 3. Korta klipp – 18 August 2010
 4. – I förra veckans länktipslänktipsrace missade jag att länka till @stroemberg. Charmigt surast i mitt twitterflöde. Som en grumpy Björne ungefär. Kindpuss och killkram goes remix, liksom. Vår alldeles egna Jeff Jarvis ;)

 5. Email Sucks. 5 Time Saving Tips.
 6.  

  Klicka på bilden

   

  – Även om tips nummer 4 är helt underbart så är det bara en enda sak som gäller med email. Håll rent och låt inte högarna växa. Kompromissa inte på det. Här är mitt tips:

  – inbox töms kontinerligt, och ALDRIG gå till sängs utan att den är nollad
  – 0inbox: stuff som ska åtgärdas asap, men som inte kunde göras på mindre än två minuter
  – 2monitor: delegerade uppgifter. Kollas en gång om dagen
  – anyday: ska göras, men inte tidskritisk. Kollas en gång om dagen
  – maybe: potentiellt intressanta prylar, kollas vid tillfälle helt enkelt.

  (och ja, det händer att jag missar…)

 7. World population maps by latitude and longitude
 8. – Kottke skriver om en underbar sajt. Tyvärr är den så Javascriptig att min ”note in reader” bookmarklet inte funkar i någon webbläsare. Det är inte ofta det händer. Anyway, klicka in dig på den här http://www.radicalcartography.net/index.html?histpop och börja sedan navigera runt bland visualiseringarna. Det är snyggt.

 9. Google Shows the Future of Browser Games
 10. – Martin Walfisz, min vapenbroder på Planetos quest to world domination, är på plats i Köln. Förhoppningsvis kommer det fina rapporter här http://walfisz.se/2010/08/16/googles-got-game-editorial/ efteråt.
  (Btw, maila mig på [email protected] om du vill testa Planeto lite före alla andra. Du kanske behöver en tjuvstart på leaderboarden)

 11. I de delbaras värld är källkritiken en kärleksförklaring! Källförälska dig! | Anne-Marie Körling
 12. – ”Källförälska dig”. Vilken underbar uppmaning från Anne-Marie Körling. Så gör vi!

 13. Global Voices in English » Malawi: Missing out on online technology for transparency
 14. – Om öppna data och egov i de länder där internet inte blivit lika mycket av en självklarhet som här hemma. Lätt att glömma, kanske. Men samtidigt är det uppenbart att det är i de här länderna som de stora kliven har potential att ske först. ACB:s sajt tex är byggd i WordPress. Bara en sådan sak.

 15. Zemanta now available for WordPress.com blogs. Your blog content just got infinitely better.
 16. – Zementa är en tjänst som jag installerar varannan månad ungefär och sedan tar bort en vecka senare. Jag är kär i tanken på att utnyttja smartness för att klä på mina sajter, men jag tycker det fungerar för dåligt för oss som skriver på svenska. Lite för långsamt också. Men vi får se, just nu har jag Zementa på plats, det kanske får ligga kvar längre den här gången.

 17. Microsoft Flight Simulator: It Lives!
 18. – Nostalgi. Men det såg inte riktigt ut så här när jag spelade det första gången. Vad kan det ha varit, mitten på 80-talet?

 19. Google Exec Fails Twifficiency Exam And The Fine Print Exam (Like Everyone Else)
 20. – Marissa Meyer gör en Anna Serner.

 21. Is the web really dead? – Boing Boing
 22. – Edward Tufte står upp i bänken och applåderar. Det här är det snyggaste svaret på Wireds skitknäck. Lite längre ner hittar du det bäst, det nördigaste och det coolaste. Se där, det blev lite av ett wired-bashing-tema idag. Det är ju inte det sämsta…

 23. Bubblan, eliten och torglåten | Mindpark — Mediebloggen
 24. – Anna ”30 minuter” Lindberg leverera en text att klura på. Hon avslutar med att det blev många frågetecken, men att det är ok. Det är ju letandet efter svar som är grejen.

  Ja, förvisso. Men vissa frågor blir lite väl konstruerade. Jag tycker verkligen att hela frågan om elitism och #sswc är en sådan. Oavsett vilka ordval som förekommit. Men om det inte ger sig snart får jag väl presentera en mosterpost i ämnet…

 25. What’s Wrong With “X Is Dead” – Science and Tech – The Atlantic
 26. – Bästa mothugget till Chris Andersons dödförklaring av webben: ”And the great irony is that with this article, Anderson has done a masterful job of showing exactly how and why human beings try to shape the technological narrative of their worlds. We make arguments for personal and intellectual reasons based on our experience, desires, and ideological leanings. ”

  Det kommer mer längre ner, från TC och JG ;)

 27. 7 Services to Find and Reserve Your Name Across the Web
 28. – En vettig sammanställning för en av de viktigaste åtgärderna du kan göra för ditt namn/varumärke. Men. Reservera dem inte bara. Använd dem, och håll dem levande. Annars kan du enkelt bli av med dem igen, förutom det uppenbart meningslösa med att bara hålla på ett antal användarnamn.

 29. Tidningar utan webbkultur kommer dö « Newsdesk PR 2.0
 30. – Dojan har hittat ett klipp med Brian Solis som jag missat (missat mycket de senaste veckorna – men förhoppningvis inget direkt avgörande;) Här pratar han om att man visserligen kan studera en by och lära sig en del, men för att verkligen förstå måste du leva i byn. Det låter som något jag brukar säga. Vi är också överens i konstaterandet att traditionell media har ett problem med det som sitter i väggarna. Kom ihåg att jag faktiskt frågade ett stort antal tidningsledare: ”När du vaknar i morgon visar det sig att internet bara vara en dröm och att allt vore som vanligt, som före -94, igen – skulle du se tillbaka på drömmen som en mardröm eller som en önskedröm?” Kan du gissa vad de svarade?

 31. When Wrong, Call Yourself Prescient Instead
 32. – John Gruber säger det bra liiite längre ner. TC säger det längre, men med ungefär samma betydelse. Och jag är böjd att hålla med. Att tio år senare kalla sig förutseende och måla upp bilden av browserns död gjorde att ett par smartskallar tappade en och annan guldstjärna i min bok. Länkarna till Wireds knäck både då och nu finns här.

  Riktigt illa, faktiskt.

 33. Årets kurser | Ellwe.se
 34. – Något säger mig att vi nommer kunna läsa om spännande praktikfall här. Energi saknas inte iaf ;)

 35. Translation From Sensational-Headline-Speak to English of Wired’s 18.09 Cover Story
 36. – Hahaha, elegant formulerat!

 37. 400 röster i webbens öråd – IDG.se
 38. – ”För SSWC tjänar inte bara till sociala kontakter, utan även affärer vilket visade sig efter förra årets camp. Då träffades bland andra entreprenörerna bakom Goldfish som i år utsågs till Sveriges mest spännande webbentreprenörer av Internetworld. De träffades i bastun på Tjäro.”

 39. I huvudet på Mona Wallin » Blog Archive » En tribut till eliten
 40. – Det här tyckte jag var en kul vändning. Men jag länkar ffa för att det är en så bra lista med folk som Mona lyfter fram här. Själv lyfter jag på hatten

Leave a Reply