1. Ernst Kirchsteiger
 2. – I går, när vi här hemma befann oss i post-funeral-relief så var det Ernst på TV. Jag tror jag stoppar där…

  Det ska bli skönt på måndag, när allting – inklusive mina morgonkommentarer – är tillbaka på spåret igen. Puhh…

 3. Steve Jobs was right, Flash fails on Android | The Loop
 4. – Kan det vara så här illa?

 5. So is Amplify built on top of wordpress?
 6. – En av nätets stora frågor just nu ;)

 7. Dra inte med mig i din öppenhet!
 8. – Det började bra, jag är en anhängare av öppenhet men mycket väl medveten om att vi behöver få kläm på hur vi ska hantera transparens by proxy. jag skulle tex gärna diskutera att @stenbeck tycker det är självklart att det är den ena partens vilja som ska få avgöra om bilderna ska postas eller inte.

  Men sedan spårar det ur fullständigt när jag läser fraser som ”Den totala transparensen för företag är en myt och rent av fånigt att ens diskutera. Det fungerar inte i praktiken, så enkelt är det.” Trist. Övermåttan trist.

 9. What ever happened to common courtesy? – enormego:developers
 10. – Jag älskar sånt här. En utvecklare hittar sin kod i Facebooks Three20-paket och blir rimligt upprörd eftersom det saknas attribution. Nästan innan han sätter punkt har följande hänt:
  – Jeff Verkoeyen som är ansvarig för Three20 har bett om ursäkt, förklarat vad som hänt och lovat fixa det
  – David Recordon som är ansvarig för hela open source kitet på Facebook (och en gammal hjälte i min bok) ha svarat, bett om ursäkt, och berättat hur man tänker göra framöver
  – Jeff Verkoeyen kommer tillbaka igen och meddelar att det nu är rättat på github.

  Jag blir så jäkla glad när systemet igen visar att det fungerar.

  Visst händer det att vi blir arga och frustrerade på stora företag även om de heter google och facebook. Men den här sortens historier överväger stort i min bok. Det är en annorlunda tid nu.

 11. Internet Influences Abound As “Tweetup” Is Accepted Into Oxford Dictionary of English
 12. – Kan inte låta bli att fascineras en smula av att paywall och tweetup kommer in i oxford dictionary i samma uppdatering. Det finns något där…

 13. Föräldrabloggarna hänger ut sina barn – Debatt – Expressen.se
 14. – Det här var faktiskt bland det dummaste på mycket länge. Orka, som min femtonåring skulle sagt…

 15. SSWC
 16. – Sakta men säkert håller #sswc-taggen på att lugna ner sig. Men egentligen ville jag mest peka på hur snygg twingly liveboard är.

 17. About Air Video
 18. – Det här är inget nytt men jag sökte och fann att jag inte puffat för det. Igår såg kattis tvserie (sex and the city) på paddan och jag såg en annan (The IT Crowd) på min iPhone4. Och det är grymt hur bra och enkelt det fungerar.

 19. Finding a Yogurt Shop A Mile Away: I’m Not Feeling Lucky.
 20. – Did Yelp help? Men frågan är om vi ställer rätt krav på Google? Jag vet också att jag förväntar mig att hitta allt, men är det så jag vill ha det?

  Sannolikt är svaret ja, även om det får konsekvenser. Vi vill fråga på ett ställe, oavsett vad det gäller. Eller två, rättare sagt. För jag hade nog snabbt lämnat Google och ställt frågan på Twitter/Facebook istället. Mina vänner har koll.

 21. Göran Widham (Widham) on Twitter
 22. – Den här snubben ställde till med ett enastående entreprenörsmöte för Svenskt Näringsliv. Jag skulle varit där och svarat på frågor, tyckt, panelat och haft mig – men begravningen kom ivägen. Life first, brukar jag säga, och det gäller tyvärr även när livet tar slut. Men det blir nog fler chanser, de som var där verkar lyriska.

 23. SoundCloud – Creative Commons
 24. – YES, nu är det verkligen rulle. Det här är så bra!

 25. Varför behövs mer styrning? « stupid.domain.name
 26. – I kommentaren här under har jag synpunkter på Andreas Ekströms förenklade beskrivning av nätneutralitet. Det hade varit good and fine om det inte vore för att den berättar väldigt långt från hela sanningen. Patrik Fältström ger ett något annat perspektiv.

  Jag håller med om att det inte bara handlar om teknik, men det är oerhört naivt, nästan oförskämt, att tro att tekniken inte är en väsentlig del av frågan.

 27. Raka rör – lika linor – Kultur & Nöjen – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 28. – Det här är inte bra. Nätneutralitet på den här nivån är en självklarhet. Mindre självklart är det när man kliver ner i de tekniska frågorna. Fråga till Andreas: är det OK att IP-telefonisamtal till sjukhuset får stå i kö när internetlinan är full av ”Charlie bit my finger”?

  ”Nätneutraliteten är ingen liten sak för några enstaka teknikintresserade. ” men det är heller inget som låter sig förenklas till en banalitet. Sorry.

  Och varför i helvete går det inte att kommentera på artikeln?