1. Microsoft’s Language Problem
 2. – Hahaha, om orden vi använder. Jag drar lärdom. Så jag säger bara

  Idag är det tisdag. Låt oss göra den bra. Nu kör vi!

 3. Astroturfing är inte det viktiga. Det egna agerandet är.
 4. – Konstgräs är inte the shit, varken om du ska spela fotboll eller göra bestående skillnad i det nya medielandskapet.

 5. The Pirate Bay borta från nätet
 6. – Sajberkrig. Tjoho. Eller nåt.

 7. Korta klipp – 19 October 2010
 8. – Missa inte när @stroemberg målar upp bilden av ett apple-ägt facebook.

 9. The Business Of Burying Internet Search Results : NPR
 10. – Undrar om Downhill förstår vad det här gör med deras rykte: ”Downhill created a barrage of new websites promoting positive content about her business”

  Å andra sidan, om det bara handlar om hard sale och folk inte läser mer än den här artikeln så kan de ju oavsett vad tycka att det verkar vara en bra idé att vända sig till dem. Jag tycker det inte.

  Som jag alltid säger: Do good shit. Och gör det på riktigt. Det man beskriver här är bara ett nytt sätt att sminka grisen. Det kommer inte att lyckas på sikt.

 11. CARL Book Beacon: Twitter can do WHAT with your photos?
 12. – Den här for runt som en skogsbrand på twitter igår, men jag håller mot. Men är helt fel ute i min mening. Om jag postar en bild på Flickr och sedan skickar ut länken på Twitter så påverkar det inte på något sätt twitters och min relation till den bilden.

  Rent allmänt verkar det finnas alldeles för många, och för stora, missuppfattningar om vad ”innehåll” är. Tagga ner, liksom, och tänkt efter innan du RT:ar.

 13. New MacBook Air Has a Bigger Battery, Sharper Case [Independent Confirmation] | Cult of Mac
 14. – Fortsätter peppa inför onsdag kväll kl 19.00 (svensk tid). Överst på min önskelista: att den inte blir så satans varm. Men jag köper osett, min nuvarande har varit med i 33 månader, drygt, och håller på att falla isär…

 15. Jobs speaks! The complete transcript | Phones | iOS Central | Macworld
 16. – Fantastiskt mycket godis här. Apple gör ett bra kvartal, även om marginalerna minskar något. Men vem bryr sig om ekonomi när Stevo kommer ombord… Mest spännande är nog hur han TOTALSÅGAR 7″-tablets. Har den dörren nu definitivt stängts då (inte för att jag längtar efter en, jag håller med i vad han säger).

  En annan spännande grej är hur hårt han jobbar nu på att definera om Android från ”öppet” till ”fragmenterat”. Jag tror det kommer bli sticky.

 17. Why Warhammer Failed | EA Louse
 18. – Så sent som i juni länkade jag senast till legendariska EA Spouse, en flera år gamma post om hur det ser ut på insidan i spelfabrikerna.

  Nu är det dags igen, och tack till @claes för pekaren. Här skräds inte orden och det verkar ligga mycket bitterhet bakom, så läs med eget förnuft. Men ändå. Det verkar illa, och det är det många som säger.

  Och den gamla spelindustrin? Snart historia.

 19. ALERT: Two New Like Scams Spreading Through Facebook
 20. – Hur orkar folk hålla på och lägga krut på sånt här?

 21. Fokus » Vardags­rummet under belägring
 22. – Igår länkade jag till Jonatans text om fildelningen och idag får Claes Lönnegård länken. Fokus är så bra att länkarna måste portioneras ut över tiden.

  Och innehållet då? Ja jisses, att vi klipper antennkablar på löpande band kommer inte som någon överraskning. Men det här är så härligt välformulerat att man bara kan läsa och rysa.

  The times they are a-changing…

 23. Captain Digital – Teaser on Vimeo
 24. – Ett litet smakprov på en kommande film om sociala medier. Jag är mycket nyfiken på slutresultatet. Det är iaf kaxigt och snyggt producerat, och gänget bakom är smartskallar.

 25. Reason Behind LOLapps Ban Emerges
 26. – Det är inte alltid så vackert att röra sig i Facebookverse…

 27. API Måndag – APIer för en bättre värld, Simplenote och Facebook Groups
 28. – Strålande. Det rör på sig. Kan vi få se ännu lite större nyheter framöver. Tex en data.gov.se? Please!

 29. Hittat, länkat och kommenterat – October 18, 2010 | Emanuels randanmärkningar
 30. – Apropå min fundering om nattvarden igår, här fyller Emanuel på en alldeles egen upplevelse. Scary stuff. Det känns inte alls bra.

 31. Samhällsauktoriteter försvagas – Framtidsutredningen – Om Sveriges Radio – företagsinformation | Sveriges Radio
 32. – Jag har medverkat lite i den yttersta periferin av den här, och hela rapporten är på matiga 110.000 tecken. Det är otroligt gediget, Hanna Stjärne har gjort ett brottarjobb. Jag är imponerad av omfattningen och träffbilden – men jag tror inte det i realiteten kan komma att betyda så mycket för SR. Men om det blir debatt och diskussion är ju förvisso åtminstone halva slaget vunnit ;) Hat tip!

 33. Plötsligt händer det
 34. – Och det är inte bara möten som kan lysa upp. Det kan berättelser också göra. Som den här gjorde. Tack!