jardenberg kommenterar – 2 Aug, 2010

 1. Kivik Art I: Viewfinder | Flickr – Photo Sharing!
 2. – Tisdag. Eftermiddagen ska tillbringas i Kivikstrakten, tillsammans med @perkovich. Prepare to be amazed.

 3. The Facebook Gravitational Effect
 4. – Undrar om Jan Helin har börjat ändra sig än? (rulla ner till kommentarerna: http://blogg.aftonbladet.se/janhelin/2010/01/aftonbladet-okar-rackvidden-och-tappar-upplaga)

 5. Jailbreak iPhone 4, 3GS, 3G on iOS 4 / 4.0.1 and iPad on iOS 3.2.1 with JailbreakMe 2.0 | Redmond Pie
 6. – Jajamensan. Funkar. Elegant til tusen! Hittade via Gizmodo, och hela twittersfären. Alla är som galna ;)

  Men galnast är nästan att det är så tyst om vad det här innebär egentligen. Om man kan jailbreak en iphone genom att utnyttja en lucka i PDF-motorn (luddigt, men jag vet inte så mycket mer än så) – vad mer kan man göra genom att utnyttja samma lucka?

  Vi kanske ska vara lite försiktiga med att kika på PDF:er i våra iDevices tills det här är utklarat?

 7. The Facebook Questions Easter Egg | Sean Percival’s Blog
 8. – Hahaha, underbart. Facebook-gänget visar att de har koll. Dubbelkoll. Har du?

 9. Second Generation Mikey: Availability & Compatibility | Blue Microphones | Blue Blog
 10. – Kan den 20/8 skynda sig att komma? Den här micken tror jag blir grym

 11. Mobila datatrafiken fördubblades under 2009 « internetstatistik.se
 12. – Och det kommer bara att bli mer. När vi tittar tillbaka på 2010 kommer vi att se den fulla effekten av alla Play-apps…

 13. Twitter / Henrik Löwenhamn: Tack @jocke för tips om at …
 14. – Bakgrunden är alltså att många har problem med strulande appar sedan de uppgraderat iPhone 3GS till ios4. Det finns säkert många felkällor här, men för alla som har problem med specifika appar rekommenderar jag helt enkelt att man raderar appen och installerar den igen från appstore. Har funkar för alla jag bett testa.

 15. Media Cache – Norwegian Newspaper Taps Into Web’s Efficiencies – NYTimes.com
 16. – ”It would be tragic if newspaper people were the last to realize that the old way of giving out information is shrinking.” 50/50-principen är klockren och jag förvånas att inte fler tagit radikalare grepp. Iställer ser vi Gunilla Herlitz-modellen regera – i total ignorans av de trendkurvor som vem som helst kan se.

 17. Chart: How Much For An Unlocked iPhone 4 Around The Globe? :: App Advice
 18. – Varför ska vi alltid vara så dyra?

 19. New Apple Patents Detail Plans for Travel, Clothing and Commerce
 20. – Synd att de stavat fel till sudoku bara…

 21. Do we really need to trade in social media currency?
 22. – Otroligt intressant fråga. Jag vet att i slutänden kommer det alltid någon och pratar om löner som ska betalas och bröd som ska ställas på bordet. Men frågan måste tillåtas bli mer komplex än så. Som jag säger här:
  http://www.svd.se/naringsliv/it/experter-en-alldeles-otroligt-dalig-ide_4941919.svd ”Förtroende är en av de viktigaste valutorna i en social relation. Men den går inte att växla ut till pengar utan att förstöras – om det görs på det här klumpiga sättet.” – delvis ett helt annat sammanhang, men lik förbannat en relevant frågeställning.

 23. Farmor Gun i Norrtälje: Ska etablerade media ha tolkningsföreträde?
 24. – Wikileaks och hela den debatt det senaste avslöjande skapat rymmer många dimensioner. Jag undrar om det inte får bli en del av grunden för min text till 2022.nu

 25. Facebook har sprängt jantelagen – Kultur & Nöjen – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 26. – Läser och ser stora drag av den här mannens presentation (och framför allt slutklämmen) https://jardenberg.se/b/en-verklighet-mindre-intressant-an-berattelsen/

  Det är lite som det jag var inne på när jag pratade om Johari fönster på Media Evolution. Kommunikation har alltid varit en del av vårt feedbacksystem – nu blir det allt tydligare.

 27. Ett år med Twitter
 28. – Absolut kör vi ett år till. Men det går knappast en dag utan att jag drömmer mig tillbaka lite till jaiku-eran.

 29. Social Media Monopoly
 30. – Var fan kom Technorati från? Är den inte stendöd?

 31. Vem ska få styra din blick? | Ledarsidan | SvD
 32. – Det blåser verkligen friska vindar från alla håll nu. Debatten måste snart vända, kantra, ta en ny riktning. Inskränkning i våra fri- och rättigheter måste upphöra. Nya kvastar måste sopa. Det finns ingen annan intellektuellt tänkbar möjlighet.

 33. Wikipedia testade Sveriges tredje största tidning för att se om den klarade faktagranskningen « Wikimedia Sverige
 34. – På tal om SvD:s ”test” av Wikipedia. Klockrent svar på tal från Guldbrandsson. Svinhugg går igen, som vi brukade säga i mässen på Lv4.

 35. As Good as it gets: Världen har blivit rubbad.
 36. – Långsamgrillning ska testas. Det låter lite som hur jag kockade i min gigantiska Oklahoma Joe (modellen precis under den som var hästdragen) som jag hade i Lilla Trällekilla, men anpassat till litet format.

10 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2 Aug, 2010”

 1. Självklart inte, men det betyder att vi har en förmodad lösning inom kort (är väl ute i beta 2). Dock tråkigt för de som vill köra jailbreakat att de kommer få vänta på ännu ett nytt verktyg för att jailbreaka. En jäkla röra med de olika jailbreaksen som kommer för varje ny version av iOS.

  Reply
 2. Om frågan i nian till äventyrs inte är retorisk så gissar jag att det beror på hög moms, höga skatter i allmänhet, reglerade produkt- och arbetsmarknader, starka fackförbund. :(

  Reply

Leave a Reply