Eller? När jag lade upp den här filmen från Timbuktus konsert

(Helsingborgsfestivalen 2010) fick jag direkt en kommentar om att min utrustning, en Zoom Q3levererade så pass bra ljud att den kommer att bli alla artisters hatobjekt nummer 1.

Men borde det inte vara tvärtom. Borde inte artisterna vara glada över att konserten sprids i så smickrande kvalitet som möjligt? Kolla in lite andra konsertklipp på Youtube. Inte får de dig att springa och lösa en biljett precis?

Eftersom vi lever i en tid av sharing så kan vi väl vara överens om att filmer från konserter inte går att stoppa. Om de inte släpps fram på Youtube så kommer de så klart att landa på andra sajter istället. Att försöka förbjuda prylarna vid insläppet är ju lika fruktlöst, med en schysst mic till min iPhone så kan den snart leverera lika bra ljud. Bollen är i rullning.

Alltså, smarta artister borde gilla att tekniken gör deras konserter bättre rättvisa, eller hur?

(som en parantes, eftersom jag verkligen gillar Timbuktu lade jag in spotify-länkar till hans orginalspår på varje video. Man får ju försöka betala tillbaka på så många sätt man kan. Tack för en lysande show @jasontimbuktu)

BTW, här är min tidigare test/text om Zoom Q3. Läs gärna och berätta om du har egna erfarenheter.