jardenberg kommenterar – 2 Jun, 2010

 1. 6Mm0d.png
 2. – Just a friendly note.

  Och nu, dags för en onsdag fylld av action – av det fredligare slaget. Även sådant som jag tvingats ställa in. Skulle varit på Founders Alliance i eftermiddag och kväll, men tvingas hoppa över. That hurts. Men hur är det nu, är ett inställt möte också ett möte?

 3. Help me pick my new 30 day challenge
 4. – ”30 days in Sweden. Consider yourself invited to the amzing Ramlösa Brunnspark to be a guest with me and my family:https://jardenberg.se/annexet/

  Seriously!”

 5. Rough Type: Nicholas Carr’s Blog: Experiments in delinkification
 6. – Jag gillar läsningen, men jag ogillar hela hans tes. Snubblande nära galenskap ;)
  Två bra svar: http://www.markbernstein.org/May10/Carragain.html och http://www.scottberkun.com/blog/2010/the-tradeoff-of-the-hyperlink/
  Vad tycker du om länkar i text?

 7. FTC protects journalism’s past « BuzzMachine
 8. – Jeff Jarvis ångar på. Hur orkar han?
  Läs den här parallellt: http://www.buzzmachine.com/2009/12/02/get-off-the-lawn/

 9. Hundimiento Zona 2 (1)
 10. – En tropisk storm ställer till det i Guatemala. Läs mer här: http://edition.cnn.com/2010/WORLD/americas/05/31/honduras.storm.emergency/index.html Tydligen är det inte första gången det bildas ett sådan här hål i Guatemala City.

 11. Top 15 Worst Logo FAILS Ever | Bored Panda
 12. – Helt missat, och upptäckt via @tjompa. Tack!

 13. The Perils of Stacking « coding@scribd
 14. – Lärorikt för den som ska göra seriösa HTML-ansatser. Bokmärk!

 15. Facebook “Like” Buttons Breaking Down
 16. – Vilket jäkla liv det blev runt om på webben i natt. Det där med att sprida sin teknik på hundratusentals webbsajter över hela världen ställer vissa krav…

 17. Experten: “Snart är Facebookeran över” « Newsdesk PR 2.0
 18. – Hehe, man ska akta sig för att ironisera över tidigare förutsägelser. Men nog bli man lite nyfiken på vem den anonyme experten är. Och varför han/hon ville vara anonym och ”off the record”. Jag misstänker nog att det är någon på Dagens Teknik som spökskrev…

 19. The App Engine Team’s trip to I/O 2010 (Recap & Videos)
 20. – App Engine är en googleprodukt som kommer lite i skymundan. Oförtjänt, för det är grymt kompetent. Här finns effekt att vinna, pengar att spara, och utveckling att ta del av. Och det har jag alltså inte betalt för att säga ;)

 21. Steve Jobs at D: A Master…
 22. – Jag kan hålla med John i en del av hans ilska och skeptisism, Jobs börjar kännas gammal i en del frågor. Men samtidigt, åhh, vad jag hyllar honom! Han är så otroligt vass. Läs mer här http://d8.allthingsd.com/20100601/steve-jobs-session/

  (och så undrar jag vad han har rökt när han säger att hypercard var större än flash ;) http://www.engadget.com/2010/06/02/steve-jobs-d8-interview-the-video-highlights/

 23. Konsten att optimera webbformulär med ett ynka ord « axbom
 24. – Den regelbundna läsaren vet hur jag älskar den här sortens case. Fantastiskt bra!

 25. Eniro lämnar Kia-index. “Helt irrelevant”, säger produktchefen.
 26. – För två år sedan skrev jag ”Dessutom, i ett nästa steg kanske det inte ens handlar om att vi tar betalt på det traditionella viset. Vi ska hålla ett öga på möjligheten att kliva in i transaktionen. I denna stund funderar 34 000 av HD:s läsare på att köpa ny bil. Om snittbilen kostar ca 200 000kr, då pratar vi om bilinköp på 6,8 miljarder kronor sammanlagt. Ytterligare 37 000 läsare tänker köpa en begagnad bil. Det är inte orimligt att vi börjar ta betalt som en del av andras affär, istället för att bara sälja publik…”
  Och nu kommer tecken på att man drar i den riktningen, äntligen. Stampen har initierat något projekt, och det bubblar och puttrar lite överallt. Mediebranschen börjar inse att de stora pengarna finns i den delade risken och det gemensamma ansvaret.

 27. VH1 Reality Show Bus Crashes In California Causing Major Slut Spill | The Onion – America’s Finest News Source | Onion News Network
 28. – Inte precis PK, men the onion är ju the onion. Och i ljuset av BP:s totala kommunikationshaveri skrattade jag gott åt ”VH1 Cares About The Environment”.

 29. Sociala medier lika stort som traditionella medier på internet « internetstatistik.se
 30. – Jag har nog glömt att länka till den här sammanställningen som @hepp gjort. Och det är ju hemskt synd. ”I hela befolkningen, 9-79 år, är nu sociala medier lika stort som traditionella medier på internet.”
  Värt att notera: traditionella medier, massmedier, har funnits i sverige långt över 150 år och på nätet sedan -94. Facebook fanns i princip inte i sverige före 2007. Makes you think.

 31. Announcing Snowflake
 32. – Nördvarning: det är nu jag kommer ut som en n00b. Jag har faktiskt aldrig behövt reflektera över att man kan hamna i ett läge där det är svårt att hinna generera id i tillräcklig takt. Men det är ju helt logiskt, nu när jag läser om twitters tänk.

 33. ”Jag befinner mig i någon slags chock” | Nyheter | Aftonbladet
 34. – Visst är det hemskt synd om Gullejo? Har nog sällan sett någon som det faktiskt är så synd om. Han säger: ”Jag befinner mig i någon slags chock, mardrömmen fortsätter.” Tidigare har han tydligen sagt: ”… att PON:s beslut är ett beslut på liv och död för honom.”

 35. Take a test drive into the cloud
 36. – Haha, försökte klicka upp pdf:en som de länkar till. Och möts av http://www.flickr.com/photos/jocke66/4660668239/

 37. How The Mainstream Media Stole Our News Story Without Credit
 38. – Tipstack till @troed, och det här är tyvärr inte alls ovanligt. Även om tradmedia gärna hävdar att man inte har något att hämta i bloggosfären…
  ”Joakim, självklart har vi samma policy vad gäller de skribenter som inte får betalt, fast det är sällan de levererar egna nyheter inom vårt område, i alla fall nyheter som intresserar oss. Hittar mest länkar till mediernas nyheter, samt tyckande och analyser kring dessa nyheter.”
  http://svedjetun.dagensmedia.se/2010/04/29/tv4-nyheterna-stal-var-nyhet/

 39. Google – the content producer?
 40. – Jag tycker att Ted har en giltig poäng här. Inte på surt sa räven-sättet, utan faktiskt för att hans tjänst ÄR bättre än googles tjänst. Precis som hundratusentals andra är. Google måste akta sig här.

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2 Jun, 2010”

 1. Oj shit, angående hålet i Guatemala, jag hade inte sett det innan men har däremot en vän på Skype som ska resa hem till Guatemala idag, såg det nämnas något om hål där… :-)

  Reply

Leave a Reply