Att sommarblogga – eller inte?

Funderar på den kommande sommaren. Noterar att det är solsken i större delen av landet och direkt ser jag statistiken minska med 20%, och aktiviteten falla

Det är väldigt många som mer eller mindre stänger för sommaren, och förra årets månadsgraf talar sitt tydliga språk

Men jag är kluven. Jag kommer ju ändå att fortsätta hålla koll, så kanske ska jag vara kärringen mot strömmen och publicera friskt hela sommaren. Det har varit min plan tidigare, och jag tror jag står fast vid den – även om om trafiken sjunker. Men jag tänkte vi kanske kunde göra en deal?

I takt med att allt fler flyttar ut i solen och går offline så kan väl vi som håller ställningarna, vi som står kvar på barrikaderna, försöka vara lite mer interaktiva. Tänk om kommentarsfrekvensen och länkadet kunna gå upp i sommar, istället för att följa med siffrorna ner. Hur låter det?

Ska vi hänga ihop genom sommaren? Sommarkollo 2010 i bloggosfären? Ska vi?

27 thoughts on “Att sommarblogga – eller inte?”

 1. Pingback: Sommarblogga?
 2. Kommer inte stänga av någonting. Förutom vid lantstället där täckningen varierar. Där kommer jag till och från av frustration stänga av i någon timme och ägna mig åt vedklyvning.

  Vi ses på kollot!

  Reply
 3. Jag tycker du ska forsätta friskt! Det ska jag göra. Kampanja som faen ;) Iofs börjar ju min valkampanj nu, så det kan ju vara därför :P har 3 inlägg planerade på kampanjbloggen, får se om jag får ur mig dem idag ;)

  Reply
 4. Drar mitt strå till stacken med en kommentar då :) Tycker du ska köra på som vanligt, om inga speciella hinder finns dvs. Jag kommer själv att göra det. Sommarkollo FTW!

  Reply
 5. Jag hänger med i Sommar. Dessutom är det i alla fall ett mindre problem i sommar att hänga med än vad det varit tidigare, då man kör på både mini-dator och iphone. Sommar-kollo, here i come!

  Reply
 6. Klart man fortsätter på sommaren! Jag är just nu lite för splittrad av att vara på flera platser samtidigt. Har massor av sparat bloggmaterial till dagar på landet. Dessutom tänker man så bra av att göra annat. Jag skriver ofta hela blogginlägg medan jag klipper gräset eller målar en vägg. Sedan är det bara att skriva ut dem ur huvudet när man är klar.

  Reply
 7. Och jag fortsätter som vanligt — även om jag inte som du “håller koll” på något. (Om inte hotellmögel, fotsvamp, skrivregler och nudelsoppefrisyrer räknas, för dem kontrollerar jag varje dag.)

  Reply
 8. Vi tänker hålla öppet hela sommaren, lite sommarvärme skrämmer inte oss. Vi är vana att temperatur går upp till 40 grader här i Portugals glesbygd i Alentejo. Ett gemensamt sommarkollo låter bra.

  Reply
 9. Är inte det här med att stänga av internet när det är sommar något som är på utdöende i och med att nätet blir allt mer mobilt? Det spelar ju ingen roll om jag ligger hemma i sängen och läser mina bloggar via iphonen eller om jag befinner mig i en sommarstuga i Vittangi när jag gör det.

  Vad jag menar är väl helt enkelt att nej, mitt digitala liv lär inte ändras alls av solskenet och värmen.

  Reply
 10. Klart vi ska sommarblogga! När det är mindre folk ute i etern har vi också störts chans att synas, eller har jag fel?!

  Reply
 11. Strålande ide!

  Så länge det finns uppkoppling där jag befinner mig, så kommer jag absolut vara med i bloggsvängen.

  Reply
 12. Kommer fortsätta vara aktiv – jobbar med några böcker och bl a på din inrådan kommer jag lägga ut tankar på vägen mot klar bok.
  Med Paddan i handen ökar väl aktiviteten? ;-)

  Reply

Leave a Reply