• SIME Talks 4: Bjorn Falkevik “There is no prime time on the internet, there is only prime space”
 • – Tre flugor i en smäll, slår ett slag för både Björn, SIME och Mahesh. Gillar alla tre, skarpt. Det coolaste med Björn är inte allt han gjort på egen hand, utan hans enorma givmildhet med sin kunskap.

 • Webbstjärnan – en tävling för alla elever
 • – Nu får grundskolan också vara med, och det är ju alldeles underbart. Skolor som inte är med i den här matchen borde läggas ner. Direkt.

 • Ungdomsbrott utreds allt oftare med hjälp av nätsajter – DN.se
 • – En tunn linje mellan polisarbete på nätet och ”Skvallrets nya verklighet” som Niclas Strandh skrev om http://jardenberg.se/2009/08/18/skvallrets-nya-verklighet/
  Det som skrämmer mig lite är min bild av poliserna som clueless i sådana här frågor. Det vill verkligen till att de förstår vad det är de tittar på, annars kan det bli väldigt fel…

 • DISQUS 3
 • – Jag kör Disqus på flera av mina sajter och har lärt mig att ta det onda med det goda. Nu är det dags för en rejäl uppdatering och jag hoppas VERKLIGEN att själva uppdateringen är bättre än den här videon. Skäms en smula, Disqus.

 • Nytt IKEA typsnitts val förvånar (för att inte tala om IKEA katalogen)
 • – En av världens största årliga trycksaker, för det är det väl fortfarande, berör så klart. Och jag älskar att läsa djupa reflexioner över saker som jag själv är yttligt intresserad av. Som boken Salt, rekommenderas varmt. Och har inte ett dugg med IKEA att göra. Men ni fattar?

 • Sensationell ökning av läsare på aftonbladet.se!
 • – Jag gläds givetvis med mina gamla vänner. Men funderar på ett par saker. 1. Min kommentar på ett tidigare inlägg på nystartade bloggen är fortfarande inte publicerat. Det känns konstigt. 2. Hur bra kompisar är egentligen Schulman och Helin? Jag har svårt att se pappabloggen som något unikt. Utan Aftonbladets etta som motor undrar jag hur trafiken sett ut. 3. Men mest av allt undrar jag hur mycket som är mätskillnader och hur mycket som är riktig trafikökning. Sant är att Aftonbladet spelar väl med de sociala medierna, men det är ändå svårt att se varifrån den kraftiga ökningen skulle komma. Och med mätfel menar jag även sådant som Jan själv är inne på. Mer uppkopplade, från fler enheter. Tex, tidigare besökte jag bRa Aftonbladet från min dator. Med min iPhone har jag istället blivit två individer i statistiken. Samma princip för alla sajter förvisso, men många av de här felen eskaleras med ökande volymer.

  Nåja, grattis för fan. Ni gör ett suveränt jobb alldeles oavsett.

 • Binero.se i karantän
 • – Undrar om Binero tänker blogga om den här fadäsen. Gärna med länk till Sulos inlägg så att Frobbit får lite välförtjänt cred.

 • Nu finns Spotify till mobilen
 • – Det värsta är att hårdvaran i min Magic inte räcker till. Tyvärr ännu ett bevis på hur viktig helheten är, och hur Google måste se till att hitta rätt partners. This sucks.

 • Ownership Struggles
 • – Intressant fokus på ledarskapet i medieföretag. Vore intressant att göra en ordentlig granskning av den svenska situationen.

 • Axel Andén: New York Times är farligare än Twitter
 • – Det är bra krut i Axel Andén på Medievärlden. I tidningarnas husorgan skriver han en krönika som avslutas med: “Nu är frågan emellertid inte längre om sociala medier har en plats i det nya medielandskapet, utan om Fox och New York Times har det.”