jardenberg kommenterar – 2009-08-27

 • Drinking from a Fire Hose: In Defense of RSS
 • – Ja, precis. Vi ska inte vara så snabba att dödförklara saker bara för att något annat låter hetare för stunden. RSS rules. Liksom mail ;)

 • Vad kan man göra med offentlig data?
 • – Peter börjar leverera ett par case på vad man kan göra med öppen data, men många fler exempel ska fram. Viktigt att visa med exempel.

 • "Allt blir fullt synligt och tillgängligt på nätet" – IDG.se
 • – Det här får mig att tycka väldigt mycket om MAH. Jag slåss ju för öppenhet, av alla de slag, och var helst det finns något att öppna. Med forskningen är det extremt tydligt – det sker för publika medel och då ska resultaten blir publika. Men inte bara de, det får inte finnas något hinder att använda dem, att bygga på dem.

 • 1965 Ikea catalog
 • – Kottke pekar vidare till en gammaö Ikea-katalog. Ett år äldre än jag. Fan så mycket snyggare.

 • I am Moving Away from Traditional News
 • – Baekdal är cool och jag älskar hans grafik. Men det här känns udda. 30 dagar utan traditionella nyheter. Han beskriver det som ett experiment. Såhär har jag haft det länge nu. Mitt nyhetsinflöde är helt förflyttat redan. Dessutom är jag allt oftare med och skapar nyheterna.

 • iPhone sneak peek
 • – Ser fram emot. Dropbox är absolut bland det bästa som hänt mig på länge. Helt sjukt bra. Hojta om du vill signa upp, har lite koder som både du och jag kan tjäna på isf.

 • Nu blev jag trött
 • – Och dessutom är sajten skitful. Det gör det mindre enkelt att överse med (ja, fick också mallen). En so. Däremot kan det här är Ted Valentin, hans tipsmail är alltid tillräckligt personliga för att jag ska läsa dem.

  Jag tror det finns en måttstock där. Ett mail får inte ta längre tid att läsa än det tog att skriva det.

 • Vi behöver K-märkning av domäner | Internetdagarna
 • – Jag skrev tidigare om hur upprörd jag var över vad som hänt med resonerar.se. Nu är jag istället lyckliggjord av att det visade sig vara en god människa bakom. De klassar det som ett misstag, lägger upp en fin text och kommer att avsäga sig domänen. Fantastiskt. Så kan man också hantera en kris.

  Det här kommer jag att använda som exempel i många år tror jag.

 • Edward Kennedy, Senate Stalwart, Dies – Obituary (Obit) – NYTimes.com
 • – Stora män får stora texter. Den här är vacker. Drygt 35K tecken. Sugen på att se den i tidningen.

 • This is the Internet: Sweden Social Web Camp « Opportunity Cloud
 • – HAHA, så snyggt. Erik Starck tar en twist på #sswc och visar faktiskt på likheterna mellan ön och internet. Legendariskt. ”Wow, that’s really cool! But does it scale?”

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-08-27”

Leave a Reply