- Meet the Nominee of the Day(9), SoundCloud, Sweden at SIME
- Skånskan utrotningshotad – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje
- Rackspace Cloud Computing & Hosting | memcached: More Cache = Less Cash!
- The Dropbox Blog » Blog Archive » So is the Dropbox iPhone app out yet?
- Future Of Web Apps – London 2009
- Official Google Blog: Surf's up Wednesday: Google Wave update
- Min förstasida, inte din
- SIS-index | Besöksstatistik för MIndpark (jardenberg.se)
- YouTube – The Gold & The Beautiful Trailer
- YUI 3 — Yahoo! User Interface Library
- We have your credit card info, and we are unstoppable
- How Can We Fix Online Display Advertising?
– Eric och Alex, coola katter! Och SIME tuffar på med sitt jättejobb. Vi i juryn är nu inne på nästa runda och snart är det dags för finalmangling. Jag tror det kommer bli tufft. Många riktigt, riktigt bra företag är på banan.
– Det här är ju ett gammalt knäck som bubblar upp igen. Är det månne så att man kör med sommarvikarier dygnet runt på tidningarna? Anyway, mindpark drar sitt strå till stacken. Malin Degrenius läser in #mindpark100 på härlig, utrotningsräddad skånska: http://www.listentoblogs.com/podcasts/jardenberg.se Tillhör du den andra falangen så rekommenderar jag istället David Halls oklanderliga och helsköna boktipsdialekt. Samma url. Sånt här gör mig glad.
– Bra genomgång av memcache och bra jämförelse mot att tex bara köra query cache. Men mest ville jag kommentera den för den fina rubrikens skull.
– Got it. Love it already.
– Har jag berättat att jag är här? Så är det iaf. Jag och Kevin Rose är här. Ska försöka hinna med att rapportera lite, men det blir inget livebloggande. Mycket att stå i.
– idag är det dags för nästa steg. 100.000 användare är inte mycket i det stora perspektivet, men det är en jäkla stor testgrupp. Håller tummarna.
– Ja, det där är en stor fråga. Jag tror att det går att göra om det görs med urskiljning – men det får fan inte vara några dumma filter. Min grundprincip numera är snarast att flitrerandet ska ske hos läsaren (clay shirkys modell) – men OM vi ska ägna oss åt gammaldags redaktörande och OM vi ska låta tekniken ha en say i det, så måste det vara sjukt bra. En lämplig förstanivå kan ju vara att tex sluta visa sportgrejor för den som aldrig, aldrig klickar på en sportpuff. Enkelt, men glasklart exempel.
– Tjoho, nästan lite hockeystick. Glädjer mig, hela det här teamet är fantastiskt och förtjänar massor med läsning, kommentarer, cred.
– Ohh my lord. Have mercy. 30 miljoner av investerar-pengar. Det måste vara ett skämt. Snälla, säg att det är ett skämt. Snälla?
– Grattis alla kodapor, det här är bra skit. Yahoo gör grymt mycket fina grejor, och de förtjänar att få mer cred än de får. Även i västvärlden.
– Den här stoppar jag ner i lådan märkt “texter jag önskar JAG skrivit”. Bra på alla plan.
– Får vi se något sådant här i sverige? Kunde det inte få utgöra startskottet på rekrytering av ett gäng googlers och högsta fart på lite riktig Affärsutveckling?
Det tragiska i sammanhanget är att skånskan är mitt förstaspråk men att jag numer inte känner mig trygg med någon dialekt. Jag och min mammas förfäder skäms.
Det tycker jag inte du ska göra – det har ju blivit en kanondialekt av det. Lite som en blandning av rikssvenska och finlundensiska ;)
Tidningarnas förstasidor är fortfarande ett stort mysterium. Varför använder man inte den data man har om användarna? Kan bli riktigt fundersam kring förstasidor som denna: http://www.flickr.com/photos/webpal/3950101863/ med två sportpuffar och ett recept som huvudnyheter på DN.se.
Vidare tror jag faktiskt att personliga redaktörer (algoritmiska) faktiskt kan vara något som det går att ta betalt för, lite fascinerande då jag är övertygad om att det är många gånger svårare att ta betalt för själva journalistiken. Det skulle även gå runt alla problem kopplade till betalväggar och länkekonomin. Skrev några ord om detta för några dagar sedan, http://niklasolsson.se/uppsats/personliga-redak…