1. www.lotten.se: Julkalendern den 1 december 2009
 2. – Inser att jag missat att tipsa er om det här:
  “Den 1–24 december skriver jag som om jag är någon annan. En författare, en fotbollsspelare eller kanske en kamel? Ibland härmar jag bara stilen, ibland handlingen, ibland är texten bara full av ledtrådar – man vet inte.”

  Same procedure as last year.

 3. December Facebook Platform Roadmap Update: Planning for the Next Three Months
 4. – Femman gör mig alldeles knottrig av lycka. Det här är, om inte annat, nyckeln till att få våra kontakter från olika tjänster i sync på riktigt. Mailadressen är nyckeln, så får mailhatarna säga vad de vill. Den är smart infrastruktur.

 5. Official Google Webmaster Central Blog: How fast is your site?
 6. – Google fortsätter piska oss till snabbare sajter – med en bra uppsättning morötter. Det här SKA du kolla mer på.

 7. ASCII art from 1934
 8. – Är det bara jag som kan se den här som TPB-logo? Iaf för en dag?

 9. Quicksilver Releases Update, Improves Performance [Downloads]
 10. – Många diehard-quicksilvers kvar där ute?

 11. Flipping Out
 12. – Åhhh så snyggt. (fler exempel på devgäng som kör branchless efterlyses) Flickr-gänget är fortfarande en strimma ljus i det tilltagande Yahoo-mörkret.

 13. Is Jack Dorsey's Square Going After the Wrong Customers?
 14. – Det är klart att konkurrenterna är kritiska, eller iaf skeptiska. Men det här är bara några av de kloka och synbart välgrundade mothuggen som kommit in. Å andra sidan, lika mycket som jag längtar efter att kvittar faktiskt ska bli något, lika mycket hade jag välkomnat den här lösningen. Det är dags att modernisera det monetära systemet.

 15. Layar Adds Foursquare, Beatlemania and Civic Projects to its AR Offerings
 16. – Satt för ett par dagar sedan över en pilsner med Jimmy Fussing från Sunstone, tung investerare i Layar, och fick lite intressant insyn i vart man är på väg med v3 av sitt api. Det kommer att bli grymt. Om man nu bara som konsument kunde komma förbi den initiala wow-faktorn med AR och faktiskt börja använda appsen;)

 17. Good News: The Daily Me is a stop on the way to richer discussion
 18. – Ja, jag gillar också the daily me. Och eftersom jag tillhör inte bara ett utan många nätverk är jag inte det minsta oroad för mångfalden eller att jag skulle sluta snubbla över kvalitetsbitar utanför mitt vanliga intresseområde. No way, det händer mig precis hela tiden. I synnerhet som nätverken inte är konstanta heller, och i synnerhet som de tillfälliga sociala knutarna tar allt större utrymme.

  Det funkar, helt enkelt. Förbannat bra!

 19. Videointervju-Henrik Torstensson
 20. – Rudolf möter Torstensson. Det måste bli bra så jag chansar utan att ha sett filmen (no sound allowed;) än.

 21. Now you see it, now you don't
 22. – Det här är ju så uppenbart sprunget ur en kompromiss. Men shit så snygg den kompromissen blev. Google etta har i sitt första utförande blivit mer minimalistisk än någonsin. Bästa markandsföringen jag sett. In- eller offsite. Och lyckoknappen var man kvar. De kan sitt varumärke. Åhhh, snyggt och smart.

 23. Yahoo Outsources All That Social Nonsense To Facebook
 24. – Det här är ändå ganska konstigt, iaf i Arringtons hårdvinklade version. Men han har en poäng. Och Yahoo verkar extremt kluvet och förvirrat. Har varit inne p ådet tidigare och det blir bara mer och mer suddigt i kanterna. Oh well. De har ju funnits så länge att de blivit gammelmedia och då vet man hur svårt det är…

 25. Twitter / Björn Jeffery: Cory Ondrejka on Murdoch-G …
 26. – Åhhh, så vackert sagt. Tack Björn för att du förmedlade.

 27. BannerSnack | Flash banner maker
 28. – OBS! Konton på dev-sajten kommer att raderas när de känner sig nöjda med testet. Men jag tycker det är värt att ge den en spinn ändå, för det är grymt bra. Handlar alltså om hur du enkelt och med knapptryckningar i webbläsaren skapar helt ok banners. Nu i en utvecklad utvecklar-version. Rock on!

 29. Staten väljer WordPress för världsutställningen i Kina
 30. – Ännu en skåra i kolven. Vi kommer att se många, många wordpress-sajter poppa upp under 2010. Vågar nästan utse 2010 till wordpress-året, eller är det för tidigt för sånt?

 31. Veckans omslag – Sidbloggen
 32. – Kolla darling, vilka fina stövlar!

 33. Mer pepparkaksmagi och julinspiration | iPhone 24
 34. – vackert så man (jag) blir tårögd!

 35. Vi vill inte hitta Wikipedia när vi söker – Undersökning | Sökmotorkonsult
 36. – Ursäkta, men det här var tamigfan bland det dummaste sedan fra-kablarna kopplades in. Hört talas om ”urvalsram”, ett ganska välbekant begrepp för den som kan det minsta om statistik och undersökningar. Om inte, testa att slå upp det på wikipedia.

  TRAMS!

 37. onsdag 2 december 2009 – p3spotify – låtlistor från P3 med Spotify-länkar
 38. – Låtlistorna från P3 upphottade med spotifygodis etc…

 39. FINN labs – FINN.no » Måler du bannerkampanjene dine 70% feil?
 40. – Grymt bra sammanställning om en av de vanligaste frågorna.