jardenberg kommenterar – 2009-12-13

 1. Google Phone / Nexus One makes first Twitter appearance?
 2. – Och här är den på bild.

 3. Three Observations from Le Web
 4. – Key point: ”nowadays no two people see the same Internet.”
  Det ställer så oerhört mycket på huvudet att det är svårt att se vilka implikationer det kommer att få. Men det förändrar i princip allt.

 5. Chain-link bagel? Meet Möbius doughnut
 6. – Jag minns första gången jag faktiskt tog en papperremsa, vred den ett halvt varv, tejpade ihop ändarna, klippte upp den på längden och fick ett resultat som det här. Det var magi, och där någonstans, runt åttaårs-åldern blev jag en total kunskapsknarkare. Det var nog inte bara Möbiusbandets ”fel”, men det var helt säkert en bidragande orsak till att jag blev den jag är idag.

 7. Veckans länkar v50
 8. – Emanuel lista veckans länkar och en hel del av dem känner du säkert redan igen. Men jag fastnade för resonemanget runt Lassbos bild-efterlysning. ”Vilken potential det finns för den tidning som i framtiden först lägger ut bilderna med cc-licens. Den kommer vinna hela bloggvärldens förtroende och få så mkt tillbakalänkar och tillbakacredd.” En av de saker jag slagits hårdast för och en av de saker som bara möts av … intet…

 9. 5 tips för hur du sökmotoroptimerar bilder för Googles nya sökresultat
 10. – Precis, det nya sökresultatet som viktar upp bilderna på ett väldigt dominant sätt måste såklart få konsekvenser. Till jul ska det byggas om och filas på sajterna.

 11. Sexåringen fick Nobelpris!
 12. – Äntligen en värdig Nobelpristagare. Men allvarligt, vilken briljant idé av den här skolan. Har aldrig hört talas om det förr men jag kommer på mig själv med att önska att de gjort det här i femtonåringens skola också. Det är ju magnifikt.

 13. ZOMG The Google Phone Is “Like An iPhone On Beautifying Steroids”
 14. – Jag blir livrädd när jag hör att det är HTC som bygger. Måtte Google ha dragit åt tumskruvarna ordentligt. Jag ser iaf verkligen fram emot att få byta ut min djefla Hero real soon. Hoppas att det stämmer att Nexus One kommer att säljas online, olåst och helt utan något abonnemangskrav.

 15. xbDbb.jpg
 16. – Tack Betaalfa ;)

 17. The Problem With Free
 18. – Jag håller verkligen inte alls med här. De saker vi värdesätter mest i livet kan vi inte sätta en prislapp på. K-G Hammar har förklarat det här på ett alldeles strålande sätt.

  (Och att det skulle finnas ett likhetstecken mellan monetärt värde och vår uppskattning/lojalitet finns det många undersökningar som motbevisar.)

 19. Rock Solid HTML Emails
 20. – Utan att värdera de här tipsen i sig, så kan jag skriva under på att mail är en enormt effektiv marknadsföringskanal. Och jag tror inte det är svårt att göra det både billigare och effektivare än vad man traditionellt räknar med.

 21. The entrepreneurial journalism class report
 22. – Utgångspunkten för en entreprenör är inte det som har varit, utan det det som är möjligt framöver. Där har vi den sunda grundtanken för journalistiken.

 23. NRKs Nett-TV på mobilen din
 24. fan vad norrmännen är duktiga på det här.

 25. Google's New Year Countdown Surprise
 26. – Såklart. I’m feeling lucky förtjänar mycket mer av vår kärlek och uppmärksamhet.

 27. Ett besök i SEO-världen, Searchmeet09
 28. – Jag älskar allt som har att göra med att vi korsar dicipliner. Och att se seo-mördande med mer traditionella PR-ögon är guld värt.

 29. Kaizr: e-post och hemsidor åt alla
 30. – Yes, här är då kanske äntligen lösningen på det upprop som jag publicerade på jardenberg.se för hundra år sedan. Vilken tidning blir först med att sluta ett avtal om att göra det här tillsammans med sina små annonsörer.

 31. Vi har flyttat hem igen
 32. – Inget livar upp som Lottens lägesrapporter.

 33. Word up, Anjo
 34. – Vi säger inte IRL!

 35. Account
 36. – HDMT.net är online igen och med ett helt genialt poängsystem. Serier kostar 3pt, årets filmer kostar 9pt och sedan faller det ner till 1pt för att se filmer från 2001. Alla filmer äldre än så är gratis. Du startar med 100pt utan kostnad och sedan kan du köpa fler. Tex $16.95 för 150pt.

  Jag tycker det är smart och wifey – som hatat alla andra lösningar, formligen älskar att det bara funkar. Nu saknas bara Lipstick Jungle i utbudet, sedan är hennes lycka fullständig.

  Laglig? Knappast.

 37. 10/GUI : The Video
 38. – Jag är inte helt övertygad – men det är iaf en annorlunda ansats till hur vi ska navigera och interagera med datorn framöver.

 39. The elephant in the testing room
 40. – Det enda som är roligare än kreativa studenter är kreativa lärare ;)

Leave a Reply