1. Productivity in 11 Words – Productivity – Lifehacker
 2. – En sak åt gången. Det viktigaste först. Börja nu. (bara nio ord;) Sedan är det en annan sak att jag inte helt håller med. Som GTD:are lär du dig att ”viktigaste först” inte är helt självklart och att ”en sak åt gången” beror på var du befinner dig. Men ”Börja nu” kan jag skriva under på, ställtid är bra, men inte hela tiden ;)

 3. How to Suck at Facebook – The Oatmeal
 4. – Åhh, så bra. Den här åker rakt in i länklistan för nästa kurs ;)

 5. Jobs har presenterat Apples nya läsplatta – DN.se
 6. – SLUTA KALLA DET LÄSPLATTA!!! (ja, versaler och tre utropstecken. Det ser du inte så ofta här). Själv tycker jag till när Resumé frågar: http://resume.se/nyheter/2010/01/28/det-forandrar-ingenting/

 7. A Virtual Jam Session – Virtual jam session – Gizmodo
 8. – När jag återupptog mitt trummande för två år sedan grävde jag mycket i det här. Problemet är så klart lag/eftersläpning. En lösning för ”live-jamming” måste ta hänsyn till massor med tekniska nätverkseffekter. Men det verkar som man börjar lyckas nu. Cool, way cool.

  (och tack Gizmondo för påminnelsen om den här som jag inte kunde se mig mätt på förra våren: http://gizmodo.com/5231112/best-video-ive-seen-today-will-make-you-smile)

 9. peHUB » Yelp Helps Kill the IPO Market
 10. – Lite VC-nördvarning men det här är spännande. Helt klart är att nästan inga nya företag går till börsen, och inte har gjort så på flera år. En del av förklaringen kan vara den här sortens investeringar.

 11. Wikileaks
 12. – Udda grepp, man stänger sajten för att sätta tryck på insamlingen. Jag tillhör de som pushat hårt för wikileaks, och det finns ett grymt behov av sajten. Men jag förstår inte riktigt deras kostnader – och jag förstår inte varför de inte redovisar dem. Det finns dessutom en del kommentarer om att de inte är så benägna att svara på frågor.

  Om någon har mer insikt och kan kliva fram och säga med full trovärdighet att det är en sund operation, så kommer jag att göra ännu en, och mycket fetare donation än den jag gjorde för två månader sedan. Men först då.

 13. Social Media Marketing: How Pepsi Got It Right
 14. – ”Rather than spending money on Super Bowl television ads this year, the company is spending $20 million on a social media campaign.”

 15. Ustream Producer: Download the free video streaming desktop application. Broadcast from PC, Mac. Transitions, multiple cameras, picture in picture, HD, H.264
 16. – Tjoho – och med en mac-version. @bjornfalkevik – vad säger du? Bra nog? (Får det godkänt av dig så är $199 för Pro-versionen ett fynd.)

 17. YouTube – Hitler responds to the iPad
 18. – Det här klippet kan det uppenbart göras oändliga varianter på. Och som parentes, tröttsamt med alla som dissar iPad…

 19. Unicode nearing 50% of the web
 20. – Den här är en speciell hälsning till de briljanta Hyper Island-eleverna som jag hade glädjen att tillbringa gårdagen med. En liten fråga som dök upp i ett stickspår handlade om hanteringen av special-tecken på webben. Och som ett brev på posten kommer Google med en lägesrapport. Här är förresten en post om Facebooks räksmörgås: https://jardenberg.se/b/facebook-gor-en-raksmorgas/

  Och här är presentationen från igår: http://www.slideshare.net/jocke66/hyperisland-interactive-art-director

 21. Fokus » Kan Saab bli ett nytt SSAB?
 22. – Intressant jämförelse mellan stålstödet och varvsstödet, och ett försök att reda ut vad det kan innebära för SAAB. För egen del är domen klar, det här är en kalle anka-deal, och det är ingen tvekan om att det bara är en förlängd plåga. Tyvärr. Jag är givetvis grymt ledsen över alla de som kommer bli arbetslösa nästa gång SAAB går åt helvete, men jag kan inte sörja att en gammal industri får maka på sig.

 23. Henrik-Alexandersson.se: Det tror jag väl ändå inte…
 24. – Jan Rosén visar igen att han i ett rasande tempo närmar sig rättshaverist-status. (senast jag skrev om honom: https://jardenberg.se/b/vad-sager-egentligen-jan-rosen/)

 25. Årets snyggaste laptopfodral
 26. – Wifey hittade det här fodralet redan för ett par dagar sedan och vi är sjukt sugna. Men det funkar sådär med Air tydligen. Snyggt som fan, iaf.

 27. Skillnaden mellan taktik och strategi | The Brand-Man
 28. – En annan sak jag inte kan motstå är Sun Tzu-citat. Givetvis ska du läsa Miccos fina post, men egentligen räcker den här onelinern: ”Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat.”

 29. YABA — Yet Another Blog Award
 30. – Du tänker väl inte glömma nominera jardenberg.se och mindpark.se?

 31. Please copy me » Teknik + kreativitet + människor = kurragömma på IKEA!
 32. – Kurragömma på IKEA. Ännu en idé som är självklar när du läser om den. Ett typiskt tecken på riktig innovation – det här gjorde mig knottrigt glad.

 33. Supporting students from under-represented backgrounds in the pursuit of a technical education
 34. – Åhh vad jag önskar att jag kunde göra lika mycket för skolan som Google kan. Men mina muskler räcker bara till för lite opinionsarbete och att då och då ställa upp när http://www.transfer.nu kallar. Var är det de säger: ”alla kan göra något”. Och skolan behöver oss. Akut.

 35. Sju goda skäl att låta webbmedier vara självständiga
 36. – Björn Hedensjö, klok webbchef på DN.se har skrivit ett bekvämt inlägg. Bekvämt för att det slår in öppna dörrar, i det han säger finns mycket lite som är kontroversiellt i min bok. Jag är mer intresserad av de frågor han inte svarar på. Kolla i kommentarerna.