Ny och uppdaterad rekommendation finns hos Micke. Numera ska du fråga efter ”S70 Loose Activation Kit”. Texten nedan innehåller dock en del andra tips, och i kommentarerna pågår fortfarande en bra diskussion. Read on!

 

Inför senaste resan till New York insåg jag att det skulle vara hemskt att inte kunna surfa med iPhonen. Det är som ett gift, fast på ett bra sätt. En resurs man inte vill vara utan. Men att köra med svenskt ab är ju inte att tänka, roaming av data är löjligt dyrt. Så jag kollade upp läget lite.

Så här gjorde jag för att fixa en data plan, med obegränsat surfande – tack vare tips från mina goda vänner.

 1. Se till att telefonen är jaikbreakad och unlocked. Det finns ingen anledning att använda något mer komplicerat än Blackra1n. Ett enda klick och du kan köra din iPhone med vilken operatör som helst. Det borde inte behövas någon instruktion, men iPhone24 har ändå en. Läs där om du är osäker.
 2. Innan du åker iväg, testa så att det verkligen funkar med ett sim-kort från annan operatör än din egen. Det kan bli lite moment 22 att försöka fixa det på plats om du inte kommer åt internet.
 3. Knalla in till närmsta T-mobile (det kan vara bra att kolla läget innan du åker, igen – se upp för moment 22;) och ha med dig din iPhone, ett kreditkort och en amerikansk adress. Det går bra med en hotelladress, men du behöver ju inte skriva dem på näsan att det är ett hotell ;)
 4. Uppträd artigt och hövligt och säg att du vill ha ett ”FPEvenMorePlus500Talk. Med tillägg: FPNC Smart Ph Web”. Det ska kosta (2009-12-28) totalt $54.99/mån. Efter skatter (NYC) $68.81
  Förklaring: det är det billigaste ab jag hittade som inte hade uppsägningstid men som man ändå kunde köpa unlimited data till. Det ingår 500 minuter samtal, men inga sms. Ska du messa så fyller du på en pott via deras webb. Funkar klockrent.
 5. Ställ in din iPhone att ansluta till APN ”epc.tmobile.com”. Stäng av 3G (EDGE only för T-mobile)…
 6. Ev kan du behöva starta om din telefon, men min började funka direkt. Surfa loss!
 7. När det är dags att åka hem igen går du in på deras sajt och sätter ditt abonnemang i vila. Då kostar det inget, och du kan aktivera det igen nästa gång du ska ”over there”.

Anmärkningar (fyller på här efterhand som det händer saker)

 • Det kan synas surt att bara köra EDGE, men min uppfattning är att 3G i USA ändå är så uselt så det känns inte alls som någon förlust.
 • Tänk på att om du ringer till svenska nummer så blir det galet dyrt med det amerikanska abonnemanget.
 • Blackra1n klarar att låsa upp operatörslåset (unlock), även om det inte låter så på länken till iphone24 ovan. Läs mer här, men i korthet, den istallerar en app på din iPhone som heter Sn0w. Klicka på den bara. Done.
Surfa med iPhone i USA och New York

Mitt kontrakt med T-Mobile som ger mig obegränsad surf