Surfa med iPhone (eller annan smartphone) i USA/New York

Ny och uppdaterad rekommendation finns hos Micke. Numera ska du fråga efter ”S70 Loose Activation Kit”. Texten nedan innehåller dock en del andra tips, och i kommentarerna pågår fortfarande en bra diskussion. Read on!

 

Inför senaste resan till New York insåg jag att det skulle vara hemskt att inte kunna surfa med iPhonen. Det är som ett gift, fast på ett bra sätt. En resurs man inte vill vara utan. Men att köra med svenskt ab är ju inte att tänka, roaming av data är löjligt dyrt. Så jag kollade upp läget lite.

Så här gjorde jag för att fixa en data plan, med obegränsat surfande – tack vare tips från mina goda vänner.

 1. Se till att telefonen är jaikbreakad och unlocked. Det finns ingen anledning att använda något mer komplicerat än Blackra1n. Ett enda klick och du kan köra din iPhone med vilken operatör som helst. Det borde inte behövas någon instruktion, men iPhone24 har ändå en. Läs där om du är osäker.
 2. Innan du åker iväg, testa så att det verkligen funkar med ett sim-kort från annan operatör än din egen. Det kan bli lite moment 22 att försöka fixa det på plats om du inte kommer åt internet.
 3. Knalla in till närmsta T-mobile (det kan vara bra att kolla läget innan du åker, igen – se upp för moment 22;) och ha med dig din iPhone, ett kreditkort och en amerikansk adress. Det går bra med en hotelladress, men du behöver ju inte skriva dem på näsan att det är ett hotell ;)
 4. Uppträd artigt och hövligt och säg att du vill ha ett ”FPEvenMorePlus500Talk. Med tillägg: FPNC Smart Ph Web”. Det ska kosta (2009-12-28) totalt $54.99/mån. Efter skatter (NYC) $68.81
  Förklaring: det är det billigaste ab jag hittade som inte hade uppsägningstid men som man ändå kunde köpa unlimited data till. Det ingår 500 minuter samtal, men inga sms. Ska du messa så fyller du på en pott via deras webb. Funkar klockrent.
 5. Ställ in din iPhone att ansluta till APN ”epc.tmobile.com”. Stäng av 3G (EDGE only för T-mobile)…
 6. Ev kan du behöva starta om din telefon, men min började funka direkt. Surfa loss!
 7. När det är dags att åka hem igen går du in på deras sajt och sätter ditt abonnemang i vila. Då kostar det inget, och du kan aktivera det igen nästa gång du ska ”over there”.

Anmärkningar (fyller på här efterhand som det händer saker)

 • Det kan synas surt att bara köra EDGE, men min uppfattning är att 3G i USA ändå är så uselt så det känns inte alls som någon förlust.
 • Tänk på att om du ringer till svenska nummer så blir det galet dyrt med det amerikanska abonnemanget.
 • Blackra1n klarar att låsa upp operatörslåset (unlock), även om det inte låter så på länken till iphone24 ovan. Läs mer här, men i korthet, den istallerar en app på din iPhone som heter Sn0w. Klicka på den bara. Done.
Surfa med iPhone i USA och New York
Mitt kontrakt med T-Mobile som ger mig obegränsad surf

55 thoughts on “Surfa med iPhone (eller annan smartphone) i USA/New York”

 1. Vad jag vet och har erfarit så låser inte blackrain upp operatörslåset. Det står också så i artikeln på iphone24:
  “Notera: Jailbreak innebär att du kan installera och modifiera din iPhone med tredjepartsprogramvara. Att låsa upp din iPhone så att du kan stoppa i sim-kort från vilken telefonoperatör som helst är ännu inte möjligt.”

  Jag hoppas att jag har fel och att det finns ett sätt…

  Reply
 2. Åh vilken bra guide Jocke! Jag har uppdaterat den gamla och delvis inaktuella oktobertexten och länkat till den mer aktuella guiden. Saker och ting går snabbt i teknikvärlden …

  Häftigt att det går alltså bra att betala med ett svenskt kreditkort fast man uppger en amerikansk adress.

  Reply
 3. Borde funka i andra länder också.
  Så länge telefonen är olåst är det ju bara att leta reda på det bästa/billigaste abonnemang i resp. land. Eller?

  Reply
 4. Absolut. Problemet är just att hitta det abonnemanget. Jag tar gärna emot tips här och fyller på artikeln. I flera länder finns det, precis som i USA utmärkta kontantkortslösningar – men i regel säljs de inte till utländska gäster…

  Reply
 5. Varför låsa upp med såna där konstiga program? Min iPhone är upplåst av min operatör. Borde väl gå att ordna hos vilken operatör som helst numera?

  Reply
 6. Tack Jocke för bra guide. Jag testar hos T-Mobile imorgon. Var inne hos AT&T tidigare idag och där tyckte säljaren att den datatjänst man kunde köpa till AT&Ts kontantkort var för begränsad för att det skulle vara någon idé att köpa den..

  Reply
 7. Pingback: The Brand-Man
 8. Jag ska inte förringa din insats Joakim (den är grym!), men om detta verkligen är det lättaste sättet att få tillgång till mobilsurf som turist så är det skrämmande hur illa mobilmarknaden är i USA. Såg att AT&T hade ett pre-paid-kort med begränsad mängd data, men är det bara tillgängligt för inhemska invånare? Jag vill slippa momentet att behöva registrera ett abonnemang på en amerikansk adress. Jag vill köpa en förpackning, rycka ut SIM-kortet, stoppa i kortet i telefonen och sedan vara igång.

  Reply
 9. Even More Plus 500 Talk + Text + Web verkar vara alternativet som gäller nu. Då ingår även godtyckligt antal inrikes-SMS och -MMS. Det kostar $59.99/månad eller ungefär $75 med skatt. SIM-kort vill de ha $20 för.

  http://www.t-mobile.com/shop/plans/cell-phone-p

  Och om du har Telia-upplåst din iPhone måste du eventuellt synka med iTunes en gång med det nya SIM-kortet i för att det ska funka.

  Reply
 10. Hej Jocke! Snyggt jobbat med iPhone-i-USA-guiden. Men jag undrar en sak; kan man unlocka med Sn0w utan att jailbreaka? Eller kan man “unbreaka” telefonen efter att man låst upp den?

  Reply
 11. På fråga 1 är det absolut nej (tror jag;). På fråga två är det nog också nej. Men varför vill du inte ha telefonen jailbreakad? Om du inte installerar några specialappar gör det ingen skillnad hur som helst.

  Reply
 12. Jag vet inte, det är nog mest en magkänsla. Går det att använda Appstore som vanligt fast den är jailbreakad? Och om man uppdaterar iPhone OS genom iTunes så försvinner väl jailbreakningen(?), men hur är det med upplåsningen? Blir den låst igen då? Många frågor som verkar svåra att få svar på…

  Reply
 13. Allting går att använda som vanligt – förutom uppdateringar. Men de påverkar både upplåsning och jailbreak. Rent generellt kan sägas att upplåsningen (med de här fulknepen) är ett större ingrepp än själv jailbreak.

  Reply
 14. En annan variant som kan funka, om man tänkt skaffa sig en iPad, är att använda sig av AT&T vars abonnemang man verkar kicka igång själv om man så vill. Det är också fortlöpande och kan sägas upp månadsvis. Från AT&T hemsida: “To provide a seamless data experience, your domestic data service will be automatically renewed every 30 days, unless you decide to cancel your service before the end of the 30 days. “
  http://www.att.com/shop/wireless/devices/ipad.j
  Borde vara ett nog så bra alternativ?
  Ska till USA om några dagar, ska testa då.

  Reply
 15. Hej Markus, hur gick det? Vad använde du?

  (ska själv till USA på lördag och behöver så klart en lösning på detta stora problem ;))

  Reply
 16. För det första, det funkar kanon att köra med AT&T på ipaden! Sitter nu i bilen på väg från Vegas till San Diego och skriver!
  Allt är inbyggt under settings och är smidigt i sann apple-anda. Jag använde ett svenskt visakort och en amerikansk adress (fiskeaffär i Marina del Rey :)) Men att få tag i en 3G padda var svårare, bara förhandsbokning som gäller. Finns inga på hyllan. Vi chansade och bokade en padda till en butik vi trodde vi skulle vara vid om en vecka, det gick vägen.

  Reply
 17. Mycket möjligt, det sker ju utveckling hela tiden. Kolla bara så att det funkar för just din telefon – det här kan mycket väl vara ett windows mobile-only erbjudande.

  Rapportera gärna tillbaka

  Reply
 18. Såhär får jag det till när jag lägger i kundvagnen på sidan. Behövde du betala någon aktiveringsavgift på plats?

  Even More Plus 500 Talk + Text + Web, $59.99 för 1 månad
  T-Mobile SIM Card, Web-only discount -$9.99 (Gratis via nätet)
  One time activation fee $35.00

  Totalt 770 spänn för en månads fri surf i US.

  Reply
 19. Hej nu är vi hemkomna efter en månad i USA i diverse olika städer. Måste säga att att teckna Even More Plus 500 Talk + Text + Web på T-mobile var det bästa vi kunde göra. Kräver som sagt upplåst lur.

  1. Att använda Google Maps för att ta sig mellan punkt A och B fungerade så jävla sinnesjukt bra då alla stora transitbolag har sina tider, linjer och avgångar inlagda i Google Maps, bara trycka på iconen “kommunalt” så stod det precis hur man skulle ta sig, superbra när man har 7-dagars pass i NY eller 3-dagars i SF.

  2. Att använda Opentable för att boka bord på populära restauranger fungerade också sjukt bra. Eller att använda Yelp när man behöver få tag på något runt hörnet som en bar, matbutik eller annat.

  3. Kunna komma åt nätet eller Wikipedia i allmänhet och såklart Facebook när man hade tråkigt på en buss eller så :)

  Tack som fan för tipset!

  Reply
 20. Ska åka till NYC i oktober och planerar att köpa en 3G-padda där. Ringde du till AppleStore och bokade ditt exemplar?
  En annan fråga: hur fixade du AT&T-abonnemanget?

  Reply
 21. Pingback: Anonymous
 22. Är det här fortfarande bästa alternativet tro? Drar till NY om 2 veckor, men ska bara vara där i 5 dagar, sen åker vi till Montreal. Det går inte att hitta nåt billigare som har begränsad datatrafikmängd? Gissar att det finns gratis wifi på många ställen.

  Reply
  • Gratis wifi finns på många ställen, tex Starbucks. Men det är alldeles för jobbigt för en äkta internettare ;)

   Jag tror det finns bra tips i kommentarerna om mifi, alltså små bärbara wifi-stationer. Det är att rekommendera.

   Reply
 23. Hej Joakim,
  Tack för det som du skrivit om att köpa och använda SIM kort i USA. Intressant läsning och jag håller med dig om att det inte är lätt att hitta det man helst skulle vilja använda under en kort eller längre resa i USA.Med vårt USA-paket där det inte bara ingår ett SIM-kort utan även ett tillfälligt vidarekopplingsnummer så man kan ta emot inkommande samtal från Sverige, så blir det enkelt för användaren att skaffa sig detta redan INNAN avresa och få det levererat hem till dig.Fr o m igår så ingår nu hela 2 GB data (istället för tidigare 250 MB).Hör av dig till mig nästa gång du ska till USA så får du extra samtalstid av mig. :-)

  http://www.holidayphone.se/kontantkort-usa.html

  HolidayPhone USA-paket – Detta ingårUSA kontantkort (simkort) (bild), klart att använda
  3 timmar inkommande samtal vidarekopplat från Sverige kostnadsfritt. Bli nådd på ditt svenska mobilnummer under resan!
  Ring obegränsat med fria samtal inom USA till både mobil- & fastnätstelefoner
  Ta emot obegränsat med samtal kostnadsfritt inom USA
  Skicka obegränsat fria MMS till hela världen, inkl Sverige
  2000 MB (2GB) fastpris mobilt internet i USA ingår
  2 timmar samtal till svensk mobiltelefon, eller 20 timmar samtal till fastnätet i Sverige (kan blandas)
  Amerikanskt mobilnummer ingår. Kan användas när personer inom USA eller andra HolidayPhone-användare vill ringa till dig.Pris: 899:-

  Reply
  • Vilket nät är det man får använda i usa, och vilka hastigheter på “mobilt internet” kan man förvänta sig? Är det wcdma?

   Mårten

   Reply
 24. Jag glömde lägga till en sak om låsta iPhone 4.

  Om du har en iPhone 4 så behöver du inte låsa upp den eller jailbreaka den.

  Man kan komma runt problemet med operatörslåsta iPhone 4 genom att sätta SIM korten i en GEVEY.

  Låsa upp iPhone 4 med Gevey UltraGevey Ultra (original)Med ett GEVEY Ultra kan du låsa upp iPhone 4 operatörslås utan att påverka garantin. Det är dessutom helt lagligt eftersom du med Gevey Ultra upplåsning ej behöver slå 112 som med de tidigare versionerna Gevey (Supreme Pro). När du låst upp din iPhone 4 kan du använda valfritt HolidayPhone SIM-kort (eller andra) i din telefon.Vårt pris: 279 :-

  Läs mer här:  http://www.holidayphone.se/lasa-upp-iphone-4.html

  Reply

Leave a Reply