jardenberg kommenterar – 2010-02-25

 1. TED Blog: Sergey Brin on Google's China decision
 2. – Liten uppföljning till Google/Kina-frågan som jag bland annat skrivit om på Newsmill. Jag tror honom.

 3. Recognizr: Facial Recognition Coming to Android Phones
 4. – Go TAT! (Och heja Malmö/Öresunds-regionen. Vi rockar;)

 5. 10 Essential Chrome Extensions for Web Developers
 6. – Är du Chrome-kramare och kodapa (eller pixeljuckare) så gillar du nog de här tio tilläggen. I know I would.

 7. Part time Entrepreneur, fulltime Employee » SDK
 8. – Bra tanke för alla som går och bär på en idé – men inte sjösätter för att man har bilden att man alltid måste gå all-in. Så är det såklart inte, många hobbyprojekt kan fortfarande spira och frodas. Allt behöver inte gå i 190, allt behöver inte handla om 100% fokus. Ta’t lugnt, ta en toy.

 9. Knuff.se – bloggportalen som ger dig en knuff i rätt riktning – svenska bloggar
 10. – Är det jag eller knuff som har förändrats? Jag finner inte alls samma behållning här längre. Blir nästan aldrig överraskad. Nästan aldrig road. Nästan aldrig klokare. kanske för att jag är en tillfällig besökare i större utsträckning idag, inte en av de regelbundna och tajta användarna.

  Anyway, det vore kul att höra din syn på knuff, igår och idag.

 11. 26974_358716084427_128731909427_4900979_7256280_n.jpg
 12. – Hahaha, årets kaxigaste dresscode. No exceptions.

 13. Twitter / Anonymous: @iTzLuPo: Hello, Max Lupo. …
 14. – Makes you think…

 15. Vad tillgängligheten på offentlig information kanske handlar om…
 16. – Nicklas tar ett bra grepp om den senaste utvecklingen på området Öppna data. ”Argumentet för att tillgängliggöra data är alltså enkelt: det öppnar för nya drag i det politiska samtalet, för nya sorters politisk debatt.” Det är som Nicklas skriver, så mycket större än bara en kommerisell/konkurens-fråga. Och då blir det också naturligt att staten hanteras valhänt med det. Ett citat till ”Tanken att lägga en plikt på kommuner och andra vad gäller det öppna tillgängliggörandet av alla data om utförarna tycks inte ens ha föresvävat utredaren.”

  Nåväl, det är ändå dags nu. Öka trycket

 17. Bloom box challenges: Reliability, cost | Nanotech – The Circuits Blog – CNET News
 18. – Massor med utmaningar, så klart, men det finns en så grym potential. Och deras utrullning är magnifikt smart. Alla de stora spännande varumärkena är med och ger draghjälp. Följ det här.

 19. Experience Maps
 20. – Sitter på flyget och kan inte kolla det här i detalj, men den korta intron lät mer än tillräckligt intressant för att länka först och kolla sedan. (Känns lite som att ställa en dum fråga först och googla sedan;)

 21. Video Proof that Flash kills battery life? Evidence from a Nexus One | Macgasm
 22. – Istället för en rimlig förklaring från Adobe får vi ett helt annat test, och en massa tips om hur man ska optimera flash: http://www.flashmobileblog.com/2010/02/24/battery-performance-with-flash-player-10-1-on-nexus-one/

  OK?

 23. Google Real-Time Search Now Includes A Fraction Of Facebook Status Updates
 24. – Konvergens i vår tid: Google meddelar via Twitter att man nu kan se lite Facebook i deras sökresultat. http://twitter.com/google/status/9599921440 Det handlar alltså om statusuppdateringar från Pages, men det är lite kul hur som helst att se hur allt hänger ihop med allting annat…

 25. Secret-sharing Website Shut Down For Sharing Microsoft Secrets [Secrets]
 26. – Bortsett från själva dokumentet är det fascinerande med stora företags ryggmärgsreaktioner. Man förefaller göra en jäkligt grund analys över skada och effekter. Den här historien sätter ju verkligen sökarljuset på Microsoft som en hemlighetsmakande mobbade.

 27. Sony's Hesse More Positive on Spotify's US Chances
 28. – Hög, riktigt hög, Sony-chef går all in i frågan om Spotify landar i USA. Det är verkligen ett glädjande besked. Om det nu bara kunde ske förr, snarare än senare. Och om bara bolagen inte krånglar ytterliggare med avtalen.

 29. No, EPS has never been a great metric
 30. – En missad blogg som dyker upp tack vare @doktorspinn. Den åker in i readern.

 31. The open source restaurant – The Instructables restaurant
 32. – Åhhh. Filial i Helsingborg. Konceptet lär ju knappast hindra det, så att säga. Vore en kul twist. Tror jag ska skriva till dem. Den här krogen vill jag ju driva:
  “The Instructables Restaurant creates a space between limitless information and reality. It’s a 2.0 dock station where digital and real connect and communicate.”

 33. Google facts and figures (massive infographic) | Royal Pingdom
 34. – Tredje dagen med Pingdom? Jag tror nästan det – men vad ska jag göra, det är ju snygga prylar de levererar. Den här samlingen fakta spar jag på.

 35. BBC News – Google bosses convicted in Italy
 36. – Det har iaf givit upphov till en samling roliga rubriker, favoriten är Mike Butcher, TC/WP, som säger: ”Can Someone Please Tell This Italian Judge What YouTube Is?”

 37. Journalisten.se | "Fulaste fulavtalet"
 38. – Vän av ordning undrar så klart var plakaten är: http://bambuser.com/channel/journalistforbundet/broadcast/582966
  Och varför hörs slagorden så svagt?

 39. Bokus E-böcker
 40. – Kolla här, det är inte konstigt att det går utför med bokhandlarna. Varför göra något enkelt när man kan göra det så här svårt. Men ok, här nämns iaf iPhone och en workaorund – det är ännu värre hos Bokus: http://www.adlibris.com/se/ebookcommonproblems.aspx

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-02-25”

 1. Vad gäller knuff.se håller jag med. Tycker inte alls det är så roligt att besöka knuff längre. Faktum är att idag var första gången på säkert ett halvår. Kan inte se några speciella förändringar sen den tid jag var frekvent besökare och det kanske är just det som är problemet?

  Reply
 2. Absolut, det var liksom bara en reflektion som jag vill veta om jag var ensam om. Det var ingen värdering i det i övrigt. Jag dyker ju fortfarande in på knuff ett par gånger om dagen, men på sista tiden har jag börjat undra om det är värt det.

  Reply
 3. Knuff kanske borde renodla lite. Känns lite Catweb.se eller Leta.se i dagens utförande. Dessutom, som nämnes ovan: WordPress-pluggar, Twingly, Google, m fl har närmat sig och erbjuder samma eller bättre tjänster.

  Reply
 4. Det är frestande att analysera Knuff genom att kombinera dina punkter 4 och 5. Jag gissar att Knuff är ett “vid-sidan-av”-projekt. Min erfarenhet är att det tar lite tid att bara underhålla en sajt. Om man bara vill lägga 10-20 timmar per vecka på sina webb-projekt så kan 5-10 av dessa timmar, och eventuellt fler, snabbt att ätas upp av drift, bugg och spam-hantering när projektet får användare. Det är väl också så att “Knuff-utvecklaren” även har satsat på andra projekt, är det inte så? (Fnul?) Knuff.se dyker heller inte upp i Googles SERP lika ofta längre (eller är det bara för mig?), så intresset för att utveckla sajten kanske minskat något på grund av färre besökare (mindre reklamintäker?). När det gäller Knuff är bara mina gissningar och spekulationer, men jag har upplevt liknande för egna sajter.

  Reply

Leave a Reply