jardenberg kommenterar – 2010-02-26

 1. Janis Joplin – Wikipedia, the free encyclopedia
 2. – Just nu i högtalarna. Påminner mig om att jag borde påminna er om vilken FANTASTISK artist hon var. Happy fredag på er!

 3. Daring Fireball: Tits and Apps
 4. – Haha, ”Tits and Apps” – varför kommer jag aldrig på sådana rubriker…

 5. Den mutade polisen Jim Keyzer – bakgrundslänkar « Christian Engström, Pirate MEP
 6. – Men jisses. Dags att rasa. Och jag skojar inte. Buss på.

 7. When social media gets deputized | The Social – CNET News
 8. – Yay!
  ”Local television and newspaper outlets were laying off employees, which meant there wasn’t always someone on staff to cover a minor cop story or even to come down to the police headquarters to pick up video footage to run on the local news. To expedite the process, the BBPD looked into e-mailing video files of crime scenes, surveillance cameras, and other “Reno 911”-worthy media to reporters and TV stations but soon found that the files were too big. That’s how they got their start on YouTube.”

 9. How Does Compete Get Its Web Traffic Data? At Least One Way Sounds Very Sketchy.
 10. – Ja, det här har jag ofta undrat över. Nu börjar det kanske visa sig. Vore intressant om det kunde grävas fram fler datakällor. Det borde inte gå att hålla hemligt, i dessa tider.

 11. Tankar om att synas överallt
 12. – Och här är min gamla take på samma ämne: https://jardenberg.se/b/jag-en-dubbelpostare/ Ska se om jag kan bygga ut till Silfwer-nivå.

  Jag har redan kommenterat hos Lennart också, fått svar dessutom. Dialogen är nyttig i det här läget. Jag vill verkligen inte reta upp någon med mitt dubbelpostande, det är liksom precis raka motsatsen egentligen…

 13. Tre släpper HTC Desire i april [Notis]
 14. – Jag ska byta ut min Hero så småningom. Men jag måste undra. De där fysiska knapparna i botten på min Hero som gör den i princip oanvändbar med en hand, varför är de kvar på nyare HTC-lurar också? Är det jag som är felbyggd och de funkar fint för alla andra?

 15. The NEW “Four P’s” of marketing | {grow}
 16. – Alla vill definiera om de där P:na. Men få lyckas så här bra, med så här få ord. Den här kan vara användbar i korta presentationer… (möjligtvis måste jag fuska lite och lägga till perseverance också…)

 17. xkcd: Devotion to Duty
 18. – Nobody puts sysadmin in a corner.

 19. Snake Oil? The scientific evidence for health supplements | Information Is Beautiful
 20. – GRYMT bra för oss som bryr oss om vad vi stoppar i oss, och som dessutom ät lite lätt skeptiskt lagda…

 21. Nej – hacka inte på hax0r
 22. – Niclas går genom de senaste dagarnas attacker mot Twitter. Jag tycker inte man behöver vara så upprörd över att det talas om ett hack, däremot tycker jag att Expressen ska ha pisk för att man missar chansen att utbilda folk. Vid varje sånt här tillfälle bör vi upprepa betydelsen av att kolla vilken sajt man är på. Jag vet att de flesta inte kan skilja på adressraden och sökrutan (och i chrome är det inte ens någon skillnad), men låt oss lära folk att iaf läsa vad det står där. OK?

 23. Facebook Just Patented The Feed – What Does That Mean For Everyone That Uses Them?
 24. – Men alltså, hur #fail är inte patentsystemet. Kan vi inte bara vara överens om att det måste ta slut snart? Min lilla förhoppning att det här är ett definsivt patent. Alltså att FB har skaffat det för att ingen annan ska kunna göra det, och sedan ställa till problem för dem. Men det hjälps ju inte. Åhhh, så ledsen jag blir över att det läggs/måste läggas pengar på sånt här skit!

 25. Google Adsense Publishers Received $5.2 billion in 2009
 26. – Intressanta siffror om hur mycket pengar Google återför till publicisterna.

 27. Moving Images
 28. – Moving Images är på g. Sajten är en smarting. Inte helt säker på att den funkar på min mamma, men det är iaf mindre skruvat än en del andra liknande lösningar. Sammanfattningsvis – hatten av!

 29. 25% of All TVs Sold in January Are Connected to the Internet
 30. – Det är nu det händer. TV-apparaterna blir fönster mot one machine. Så klart. Hur skulle det gå att undvika (hittad i min Reader, bortglömd, påmind igen på twitter av @perake)

 31. Jag heter Roger, – Sporadiska bilder och tankar. Ta det för vad det är.
 32. – Därför är aftonbladet sveriges största tidning.

 33. De urkonservativa lever i förnekelse | Ledare | Aftonbladet
 34. – Oavsett vad man anser i klimatdebatten så måste jag starkt ifrågasätta hur Aftonbladet tar i här. Guilt by association är aldrig vackert, men i det här fallet är det ju direkt smutsigt. Fråga Maggie och bedriv någon slags journalistik istället för att via flera avlägsna led associera henne med ”rätt att bära vapen” och ”nej till homosexualitet”.
  Disclaimer: Jag bor i samma stadsdel som Maggie och hennes man och vi har kontakt på marginalen. Men jag har ingen aning om hennes inställning till vapen eller homosexualitet. Det har med all sannolikhet inte Eva Franchell heller. Så skämmes, ta mig fan.

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-02-26”

 1. Det är nog jag, mer än Expressen, som ska ha pisk för att vi inte utbildade mer.
  Antagligen allra mest för att jag inte sett något exempel på hur phiskar-sajterna sett ut. Vi nöjde oss med att undervisa hur man gör som drabbad.

  Reply
 2. På tal om Janis Joplin det finns många artister som man önskat att man sett som gick bort innan man föddes. Man kan lyssna på deras underbara musik och röst i alla fall.

  Reply
 3. Jag är inte riktigt med på vad du menar här. Jag pratar inte bara om den lilla rullkulan eller vad den ska kallas. Jag menar alla de fysiska knapparna. Telefonen är ju så tung i ovankant att om jag försöker manöverera de små knapparna med en hand så välter luran och åker i backen.

  Reply

Leave a Reply