jardenberg kommenterar – 25 Jul, 2010

 1. Mölle (56°16′60″N, 12°30′0″E) | Flickr – Photo Sharing!
 2. – Nog för idag – nu fäller jag ner locket och åker med K till Sillens dag i Mölle. Sex sorters sill och en pilsner, here I come.

  Vi ses imorgon, lite tidigare, lite piggare ;)

 3. Does Language Influence Culture? – WSJ.com
 4. – Underbar söndagsläsning. Ändå fortsätter jag hävda att vi borde byta till engelska som modersmål.

 5. Will Zynga Become the Google of Games? – NYTimes.com
 6. – Vilken udda, rent av märklig vinkel. Men läsvärt, och sjukt spännande att Zynga nu släppts in i finrummen. Money talks

 7. Angel vs VC?
 8. – Sammanfattningsvis – det är mixen det svänger om. Men igen – externa pengar är ditt sista alternativ. Grötkapital FTW!

 9. Love Parade stampede – Wikipedia, the free encyclopedia
 10. – Ursäkta, men hur tänker man?
  ”Between 100,000 and 200,000 people per hour entered the location through the 20 m wide tunnel.”
  Vilken makalöst sorglig tragedi. Tyvärr är det varken första eller sista gången stora folkmassor drabbas – det verkar vara något genetiskt nedärvt som skapar den här sortens masshysteri.

 11. #572 Sju snabba: Meditera på spårvagnen | 365 saker du kan göra
 12. – Imponerande projektet rullar vidare. Fortfarande läsvärda varje dag. Vi får inte glömma att ge länkkärlek lite då och då, bara för att sajterna blivit en del av vår vardag.

  När länkade du till mina morgonkommentarer senast? (går med håven;)

 13. Anek.com: Me and Boris Johnson having a bad hair day at Zeitgeist 2010
 14. – Siwers tycker vi ska se upp med att låta bönräknarna fatta alla besluten. Kunde inte hålla med mer. Och såååå illa är inte frisyren, det är ju sådär du ser ut, vännen.

 15. Yes Men documentary goes online via Bittorrent to evade censorship
 16. – The peer-to-peer edition. För en gammal Nasty old people-supporter är det här ett självklart steg. Och i förlängningen ett demokrativerktyg. P2P är inte lätt att stoppa…

 17. Jane Austen + Fight Club = Regency excitement!
 18. – Hehe, blockbuster. Så snyggt.

 19. Running away vs. running toward
 20. – På riktigt, ta en funderare och svara på det här.

 21. Magic of mobile phones and Wi-Fi foreseen 100 years ago – The Irish Times – Sat, Jul 24, 2010
 22. – Poängen med zukunftsangst är ju inte bara att räkna de rätt man hade, utan att ställa dem mot de fel man hade ;)
  Eller hur? https://jardenberg.se/b/varldens-langsta-bloggpost-en-framtidssaga/

 23. Life in a Day: thank you for filming
 24. – Det blev inte så mycket som jag tänkt för egen del, men @kattis_j gjorde en solid insats igår. Det ska hur som helst bli fantastiskt spännande att se slutresultatet.

 25. Nytt liv åt din netbook
 26. – Har en liten Sony Netbook med Windows 7 som är så långsam så den i praktiken är obrukbar. Måste testa det här, i väntan på ChromeOS

 27. Lilla gumman » Blog Archive » Att vara datorsmart och mobilsmart utomlands
 28. – Semestertips, the lilla gumman way ;) Jag skulle möjligtvis bara vilka trycka hårdare på – eftersom vi ju är nätjunkies allihopa – att du koller upp hur du läser det, innan du åker. Det är lite moment 22 att sitta med svindyr roaming och försöka ta reda på hur du ska undvika svindyr roaming… Nätet har gott om sådana här poster: https://jardenberg.se/b/surfa-med-iphone-i-usa-new-york/

 29. Incubating Women Entrepreneurs
 30. – Tipstack till @annika som i en diskussion på en mailinglista pekar mig till den här färska artikeln, som jag helt missat. En sak fastnar jag för:
  ”Women who start businesses like to know what they’re doing, and be trained and experienced in it. That takes up our 20’s. We have kids in our 30’s. Our entrepreneurial sweet spot is around age 40.”

  Om det är så, ska vi ju inte försöka förändra kartan, utan anpassa oss till verkligheten istället. Det är ju faktiskt inte fel om killarna springer runt och gör saker på ett sätt och tjejerna på ett annat – bara man inte skapar en norm som inte får brytas av den som känner för det. Möjligheter och öppna dörrar FTW.

  (en intressant take på det här vore ju fler mixade startups, med unga män och äldre kvinnor. Och inga referenser till Benjamin Braddock och Mrs Robinson, please…)

 31. Spam Filtering? Patented! 36 Companies Sued | Techdirt
 32. – Ska det aldrig bli en ände på dumheterna?

 33. Voronoi-effekten till de digitala nätverkens försvar #SSBD
 34. – Som jag njuter när Jerry är på semester. Minns det från hans tidigare ledigheter. Han är alltid genial, men med ökat avstånd till vardagens måsten så händer det något med hans hjärna. Ohh, I like it!

 35. Frisläppning, snapback och registrarer
 36. – Bra sammanställning, missa inte heller listorna med domäner som släpps. Mycket godis där. För egen del försöker jag skära ner, som den gamla domänjunkie jag är.

 37. Zonga Mobile Wi-Fi. Home
 38. – Snälla, snälla, snälla – gör det här till ett globalt koncept. (tipstack till @ehn)

 39. WordPress vs Thesis eller: finns det verkligen etiska konsumenter? | Pontus Löf
 40. – Jag tror nyckeln är att de valen sällan har med logos att göra. Det handlar om ethos och pathos istället. För min del var the tipping point i det aktuella fallet intervjun med Chris Pearson. När jag hörde honom, rakt av och oredigerat, växte en antipanti som var mer än tillräcklig för att jag inte bara skulle ta egen ställning utan också ge en röst åt det.

  Vi är alla sammansatta människor, vilket betyder att vi också är komplexa konsumenter. Det får vi nog fortsätta leva med.

1 thought on “jardenberg kommenterar – 25 Jul, 2010”

Leave a Reply