jardenberg kommenterar – 6 Aug, 2010

 1. ”Morgontidningen” önskas kl…
 2. – Din chans att påverka. Snart är sommarläget över och jag ska upp i rutin-sadeln igen. Hjälp mig att avgöra vilken tid de här kommentarerna ska publiceras i fortsättningen. Och passa gärna på att tyck till i största allmänhet. Love!
  Läser in…

 3. Strage: Min olagliga bokhylla – På stan-bloggen
 4. – ”De orden får mig att fundera på vilka böcker jag kommer att behöva kasta när drottning Silvia har slutfört sitt lobbyarbete.”

 5. GraphJam: Music and Pop Culture in Charts and Graphs. Let us explain them.
 6. – Underbar sajt. Eller hur @hepp?

 7. News: deviantART’s 10th BirthdAy Bash! Party with us!
 8. – Tänk, deviantart fyller 10 år. En smygare i en helt annan klass än de stora sociala sajterna, men snacka om tajt community och stark livslåga. Grattis som fan på födelsedagen!

 9. Let’s Celebrate Google’s Biggest Failures!
 10. – Spännande lista. En del av dem var alldeles tydligt före sin tid och dumpande för snart. Och titta titta, där är Jaiku också…

  BTW, på tal om Dodgeball: http://techcrunch.com/2010/08/05/eric-schmidt-google-dodgeball-foursquare/

 11. Massive Censorship Of Digg Uncovered « OOO
 12. – Först: jag anser inte att rubriken är rättvisande. Det här kan inte kallas för censur i min bok. Anyway.

  Grävande journalistik på digg. Det är ju inte första gången sajten är i blåsväder, minns 09-f9-11-02-9d-74-e3-5b-d8-41-56-c5-63-56-88-c0, men den här gången kommer hotet utifrån istället.

  Sedan är det en annan sak att det verkar finnas en del ifrågasättande bland kommentarerna. Diskussion är bra. Inget från Digg crew än så länge?

 13. Not a Joke: An Apple App Patent (Pic) That Looks Like an Actual App Selling on the App Store
 14. – Haha, nya patentgalenskaper.

 15. iPhone’s App Store ‘Try Before You Buy’ section isn’t exactly what you’re hoping for — Engadget
 16. – Lite halvkass – det är alltså inte en riktig ”try before you buy”, utan bara en lista på apps som har både gratis lite-versioner och tyngre betal-versioner.

 17. Tio guldkorn ur Piratpartiets valmanifest | Anna Troberg
 18. – Anna är det tionde guldkornet!

 19. Sökmotorvänliga sökvägar fortfarande viktigt
 20. – Smart test. Klockrent resultat.

 21. Katy ”Pirate” Perry « Badlands Hyena
 22. – Det är en ding ding värld.

 23. Pentagon to WikiLeaks: Return Our Secret Documents, Or Else
 24. – Fantastiskt märkligt tankefel. Hur ska Wikileaks ”skicka tillbaka” digitala dokument som finns i tusentals servrar redan nu (och ja, jag har dragit ner både de +90K docsen och ”försäkringsfilen” som ingen vet vad det är. Ska Pentagon komma och hämta det hos mig också?

  Sedan är det en märklig retorik också. ”If doing the right thing is not good enough for them, then we will figure out what alternatives we have to compel them to do the right thing.” Förstår de inte hur många svarta kameler de samlar på sig?

 25. A new Hunch points to the money with behavioral targeting | VentureBeat
 26. – Det känns som att Caterina Fake äntligen lyckas få vara med och skruva, nu blir det mer community, även om det ligger dolt. Jag undrar om Hunch har styr på läget.

 27. It-politiken splittrar blocken – IDG.se
 28. – Lite valhjälp för oss nördar ;) Och på tal om valet: https://jardenberg.se/b/var-ska-jag-ta-vagen-nu-da-piratpartiet/

 29. You can count the number of books in the world on 25,972,976 hands
 30. – 130 miljoner böcker. Och inte en enda som jag skrivit. Skäms på mig.

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 6 Aug, 2010”

 1. #13 Problemet med Hunch är det fortfarande suger. Oavsett hur “affärsmodellen” eller “förklaringsmodellen” ser ut är det fortfarande en bandwagon-tipsarsajt som inte ger mig någon ledning till att hitta nya saker. Kan lika gärna kolla vilka topplistor som helst. Man får nog ha bott under en sten för att Hunch ska ge vettigt värde.

  Reply
 2. Psst, tweeps – ni får inte missa guldkommentaren från @voxpelli: ”Förvånar mig att Google inte räknar binärt på sina fingrar – då borde det räckt med ungefär 27 stycken händer :)”

  Reply

Leave a Reply