jardenberg kommenterar – 7 May, 2010

 1. Check. Checkmate. – Hacked IRL- Culture Jamming Graffiti
 2. – Hacking the hack. En bra start på en bra fredag. Nu kör vi!

 3. Simon Sinek: How great leaders inspire action | Video on TED.com
 4. – Grymt bra. Ta dig 18 minuter i solitude och spana in den här.

 5. TED Talks – PostRank
 6. – Underbart och precis vad jag letat efter. Här har du metrics på nästan 700 TEDtalks så du kan skära, slicea och dicea precis som du vill. Great!

  Uppdaterat med en förhoppningsvis bättre länk. Annars finns bloggposten på PostRank.

 7. Facebook is Dying – Social is Not (by @baekdal) #opinion
 8. – När Baekdal talar så lyssnar jag. Han gör en bra rundown över en del av Facebooks problem här. ”I’m sorry Facebook. I think your concept is brilliant, and the social world is amazing. But, if you don’t get your act together soon, you will end up like Myspace – or worse – AOL. Your engineers are running the asylum.” (Btw, kolla den snygga share-lådan som åker hiss i högerkant. Den måste ge bra effekt, eller hur?

 9. What iPads Did To My Family – Chuck’s Blog
 10. – Det största problemet med iPad i hemmet? Alla vill ha en.

 11. Scribd in HTML5
 12. – Hintade om det här igår. Nu kan du testa det. Fullständigt lysande!

 13. The following email was sent to our employees today | Digg About
 14. – Digg börjar skära. 10% av styrkan ska bort, men inte bland tekniker och utvecklare, där fortsätter man anställa.

 15. Gunilla Herlitz årets branschpersonlighet | Medievärlden
 16. – Jag blir väldigt provocerad av det här valet. Inte för henne hårda nypor, det är precis vad branschen behöver tror jag, utan för att hon så uppenbart är en papperskramare. Det är inte ok i min bok att utse en näthatare till ett sådant här prestigepris 2010. Jag hoppas det kommer ett statement från Bison där han reserverar sig mot juryns beslut.

 17. YouTube – Orup på Debaser – 8 Min mor sa till mej
 18. – Make no mistake, jag är inget Orup-fan. Men det här är kul. Dels att köra hela sin första skiva, dels att höra vilken järnkoll publiken har. vi snackar alltså om en platta som kom, typ, -87?

 19. Ettårig Android-utbildning startar i Malmö – sista ansökningsdag 15:e maj | Swedroid
 20. – Intervju med @claes – min gamla vän, kollega, inspiration. Och att det där är han fortfarande. Dessutom är han den suraste gubben av alla oss sura gubbar, och en sådan måste man ju älska. Kör nu hårt med http://yrk.es – jag vet hur du kämpat.

 21. “Ett bevis på att vi är på rätt väg” – Computer Sweden
 22. – Jonas är sååå värd det här. Och det här citatet är magiskt: ”Men som jag sa till min mamma – jag kunde inte låta skolan stå i vägen för min utbildning.”

 23. Facebook Adding Location Features This Month [REPORT]
 24. – När (inte om) Facebook släpper sin egen LBS så kommer det blir tufft för resten av gänget. Det gäller att de är hårt nischade och erbjuder ett rejält mervärde. Jag, som börjar bli gammal och bekväm, kan nog lätt lockas att använda FB istället.

 25. After the Deadline for Google Chrome « After the Deadline
 26. – Den här måste jag absolut testa. En extension som tar texthjälpen förbi stavning och även kollar grammatiken.

 27. The Google design, turned up a notch
 28. – För att kunna leverera ikoner i den nya vänsterkantenkände sig google tvungna att banta ner något annat på ettan. Då fropshadow och ™ på loggan fick ge med sig. Det är fascinerande att få kika in i skallen på de här människorna…

 29. 48 Hour Magazine
 30. – Hata tidsskillnad, hata oklara deadlines. Det är ju den 7 maj nu. Så släpp temat då. Kom igen. Jag lustar ju!

 31. Google sues indie label over copyright claims | Reuters
 32. – Och nu vill man ha lugn i båten: ”The decision in the forthcoming Blue Destiny trial — if it gets to that point — could mean a lot to copyright owners as well as Google. If Google can win this case and get favorable treatment on appeal, it could go a long way toward clearing a big chunk of its potential copyright liability.”

 33. Official Google Mobile Blog: Translate the real world with Google Goggles
 34. – Har testat lite i natt och det är verkligen funkis. Snabbt, smidigt och väldigt rätt på hyfsat korta fraser. Det blir ju inte bättre än vad Google Translate är i övrigt – men det kommer bättre till sin rätt i de här kortare sammanhangen. Hatten av, snyggt implementerat google. Snart har vi babelfisken här.

 35. Bokens framtid » Blog Archive » Med nya sätt att berätta följer nya berättelser
 36. – Makalöst bra. ”Istället för att pajkasta om analog vs digital läsning bör vi kanske fråga oss vad det var som drev oss till böcker från början. Var det papperet, badkaret, dofterna eller hundöronen? Nej, det var ju givetvis berättelserna, informationen – innehållet i boken.” Men jag kan inte bestämma mig – är det OK (!) att skriva så här bra och helt hoppa över frågan om upphovsrätten i den digitaliserade, kollaborativt skapande världen. Det känns som man skulle kunna diskutera IPR runt varje stycke här, och se hur den gamla ordningen faller sönder. Eller så är det jävligt lyckat att inte blanda ihop alla frågor i en enda röra. För om vi kan börja med att enas om den här bilden, så faller vissa andra frågor naturligt på plats sedan.

 37. The art of lacking out #PRofSweden — Doktor Spinn
 38. – Haha, ”The art of lacking out” är ju en bok som väntar på att bli skriven. Vad säger du, champ? Ska vi?

 39. Declaration < Main < TWiki
 40. – Jag har lite att läsa in här. Du med.

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 7 May, 2010”

 1. Det kommer inget statement från mig. Jag står bakom beslutet eftersom jag är med i juryn. Tydligen är jag även partisk eftersom jag bloggar på DN.se om Afghanistan ( fick höra det i nån kommentar).
  Men kanske har vi tolkat kriterierna olika för årets branschpersonlighet?

  Reply
 2. OK, förstår din ståndpunkt vs juryn. Men jag förstår inte vad jag skulle ha missförstått i kriterierna. Eller pratar vi inte om det som avslutas med: ”…varit nytänkande och innovativa och som har flyttat fram positionerna för den svenska mediemarknaden”?

  Menar du på allvar att det som sker på DN är nytänkande? Innovativt? Och att det flyttar fram positionerna?

  Nu blir jag väldigt nyfiken. Och som sagt, jag tycker hon gör rätt i väldigt mycket. Men det är fel pris hon får enligt mig.

  Reply

Leave a Reply