jardenberg kommenterar – 8 Apr, 2010

 1. http://i.imgur.com/TnVtX.jpg
 2. – Jag behöver inte kommentera väl?
  Nu kör vi igång en fantastisk torsdag. Enjoy!

 3. What is content, then?
 4. – Hänger ihop med min kommentar till posten nedan, om gratis och free: ”There is content everywhere. You just have to be able to see it. And respect it.”

 5. Israeliska medier med publiceringsförbud hänvisar till bloggar
 6. – Information wants to be free (inte som i gratis då alltså, kan vi tvätta bort den missuppfattningen en gång för alla? Sedan är det en helt annan sak att jag tycker att så mycket information som möjligt ska vara just gratis, också. Men det är ju en helt annan sak)

 7. Secrets of the biggest selling launch ever
 8. – Apples iPad lansering genom Mäster Seths ögon. intressant, mycket intressant. För att du garanterat ska bli sugen på att läsa: ”They didn’t sell 300,000 iPads in one day, they sold them over a few decades.”

  BTW, Linchpin är en av de böcker jag just nu har i min Kindle i min iPad. Funkar.

 9. Buzz by Matt Cutts
 10. – Åhhh, smart! Googles url-förkortare genererar en QR-kod bara genom att du krokar på suffiix .qr på din goo.gl-url. Brightness!

 11. iPad – Vad har storleken för betydelse?
 12. – Sorry, det blir mycket iPad nu. Live with it.

  ”Poängen är att iPaden i samtliga ovanstående fall verkligen förändrar hur jag konsumerar, och i vissa fall också hur jag arbetar med, digitalt innehåll. Det här är inte en produkt som kommer att ersätta en dator eller en telefon, det är en produkt i en helt ny kategori, och vi som arbetar med att utforma IT-lösningar har helt plötsligt fått andra möjligheter än vi haft tidigare.”

 13. Daring Fireball: The iPad
 14. – Givetvis, en follow-up från Mr Gruber.

 15. FarmVille user runs up £900 debt | Money | guardian.co.uk
 16. – Mer bad press för Zynga. Det här borde de verkligen ha sett upp med. De kanske ska ta en kurs hos mina smarta vänner på Stardoll, de har massor med tips på hur man förhindrar sånt här

 17. foursquare – On foursquare, cheating, and claiming mayorships from your couch…
 18. – Foursquare är på jakt efter fuskarna. Inte oväntat. Däremot hittade jag en glädjande detalj mot slutet: ”
  ps: Also worth noting that we’re fine with pre-checkins and post-checkins… you know, the checkins you send before you’re at a place (“I’ll be there in 10 mins!”) and the checkins you send us after you leave when you realize you forgot to check-in while you were there. (Trust us, we do it too to fill out our history pages!)”

  Det här tycker jag är bra – det betyder ju att man ev skulle kunna lösa det här problemet: http://www.flickr.com/photos/jocke66/4481634330/ med en check-out check-in. Eller, nej, det kan man ju inte alls… Gahhh, my head hurts ;)

 19. Yellow varslar personalen
 20. – Synd på de anställda. Men jisses så skönt och rättvist att ett företag med de här metoderna inte fick överleva.

 21. Ready, Set, Go! | Entireweb – The Official Blog
 22. – Ny svensk sökmotor. Lanserad igår. Snacka om att inte göra det enkelt för sig ;) Men jag applåderar ansatsen och tycker absolut att du ska testa. Gör det. Nu. Ok?

 23. mjomark.com – Alla Sveriges dagstidningar som RSS
 24. – Vilket fullständigt galet hästjobb. Jag skulle nog inte rekommendera någon att prenumerera på de här ;) Men bundles är ursmart och jag slår ett slag igen för de jag satta ihop med YABA-bloggarna https://jardenberg.se/b/yaba-2010-alla-nominerade-i-ett-paket/

 25. årets branschpersonlighet
 26. – Grattis Mymlan!

 27. Blogipedia får dedikerad server
 28. – Roligt att det går bra för Blogipedia. Jag har ju skrivit om den tidigare och gillar den stort. Jag tycker det är fascinerande att se hur den på sina håll dessutom påverkar språket. Jag tycker mig se att man oftare skriver ”Ted Valentin är…” istället för ”han är…” ;)

  BTW, föredrar den här http://www.blogipedia.com/om/Jardenberg/ då det verkar som många kallar mig för bara Jardenberg. Fler träffar är bättre.

 29. Tierp är ångest
 30. http://www.cafekartan.se/Tierp/

 31. Paddans lästips: Vett och Etikett, MicroSIM, Generation I, Säkerhetskontroll, Bakom The Elements | iPad Me
 32. – Koll på iPad. Med lite svenska ögon

 33. Apple-fundamentalisterna « antropomorf
 34. – Spana in Iris, elva månader. Men missa inte hller Iris när hon blivit 14 månader. Det är grymt! http://www.youtube.com/watch?v=cH7sV08UMxE

 35. Ipad – större än Jesus? | Johan Larsson / texter och tyck
 36. – Den här reflektionen gillade jag skarpt. ”Det som slår mig med Ipad-hypen (som jag själv gladeligen medverkar i) är hur prylar och teknik tagit över rollen av den gamla hederliga rockstjärnan. Bloggare och medier skriver spaltkilometer innan Ipad:en ens kommit ut. Folk köar utanför Apple-butikerna som de förr köade inför konserter och skivsläpp. Vi poserar på film och bild med paddan som om den var Axl Rose under tidigt nittiotal.”

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 8 Apr, 2010”

 1. RE 2) Frågan om innehåll är talande för hur språk och språkbruk genomgår en . Samtidigt som jag instämmer i den bredare definitionen av innehåll så är frågan hur innehåll ska avgränsas i tid/rum/värde Är innehåll som möjliggör (skapandet av) annat innehåll som motsvarar en bredare efterfrågan att betrakta som råvara eller likvärdigt innehåll? Vilken (om någon) skillnad eller avgränsning gör vi mellan innehåll som skapats med det explicita syftet att skapa innehåll och innehåll som uppstått till följd av aktivitet med ett annat primärsyfte (detta är också relevant för att avgränsa integritetsfrågan – vilket ansvar har vi för information vi medvetet respektive omedvetet sprider om oss själva så väl som om andra?). Och i förhållande till ett bredare innehållsbegrepp, vad är kontext? (content vs context?).

  Reply

Leave a Reply