Senare delen av påskhelgen ägnades åt iPaden, och igår syntes resultatet här på bloggen. Enligt Google analytics hade jag 1.958 unika besökare (2.224 enligt Clicky) här inne igår och det är ett rejält rekord för den här lilla bloggen.

Stort tack till alla som besökte, och till alla som länkade. Utöver den vanliga google-trafiken och direktbesökarna (som tillsammans med Twitter och Facebook låg i topp som alltid) var det framför allt Feber, Pusha, Medievärlden och alltommac.se som stod för den inkommande trafiken.

Det var länge sedan jag skrev något om egostatistiken på här bloggen. Jag gör ingen rejäl sammanfattning nu i natt, istället fokuserar jag på två saker. Så här ser min lilla trafik-spik ut

Statistik på jardenberg.se

1. En siffra som överraskade mig var att jag haft över 100.000 unika besökare inne på bloggen det senaste året. Nu vet jag att det finns hur många felkällor som helst, men det var ändå en siffra som kändes otippat hög. Men den siffran är mest av akademiskt intresse.

2. Det som gör mig riktigt glad är istället att jag nu har en bra bit över tusen läsare via RSS och att jag har (bedömt) lika många ytterligare som läser i princip varje inlägg som postas här på sajten. Och jag vet baserat på responsen jag får att det är en otroligt tung crowd, som faktiskt sträcker sig en bra bit utanför den omhuldade bubblan också. Ni som läser, reagerar, peppar, kommenterar, dissar, tipsar, hyllar, refererar och länkar är mitt syre. Thanks!