jardenberg kommenterar – 8 Jun, 2010

 1. Twitter / Claes Magnusson: Störs du också av den osve …
 2. – Gårdagens höjdare, utan någon som helst tvekan. Om inte årets. Så helt underbart grepp av @claes. Klicka hem PDF:en och var med och tävla, även om det sannolikt inte blev någon bingo just idag.

 3. San Francisco crime mapped as elevation
 4. – Så. Snyggt.

 5. A Self-Appointed Teacher Runs a One-Man ‘Academy’ on YouTube – Technology – The Chronicle of Higher Education
 6. – New School. Ganska säker på att jag länkat tidigare, men inte till en matig text som den här. Det här är vackert.

 7. Facebook Page Insights and what they Mean
 8. – En bra grund att stå på. Det är givetvis helt centralt att du funderar över just dina nyckeltal, KPI:er, men första steget är ju att du skaffar dig grundkoll över vilken statistik facebook ger dig tillgång till. Läs på, sätt igång.

 9. Draught for ”How to have an audience that care’s at all” « Pernilla Severson’s Blog
 10. – Mycket arbete kvar här, men det ska bli intressant att sätta tänderna i det lite längre fram i sommar.

 11. iPhone 4 vs Droid Incredible vs Android Evo 4G vs Nexus One tech specs | TiPb
 12. – Som vi vet, specsheets säger långt ifrån hela sanningen. Men det kan vara bra att ha i bakfickan

 13. arXiv vs. snarXiv
 14. – Nördfest. När planeto inte är svårt nog…

 15. A Plan for Résumé Spam
 16. – En intressant text, men det var rubriken jag fastnade för. Med minimal ändring i stavningen så pekar den på ett annat, mer närliggande problem. Viggos spammande om sin debutroman. Och nu får man inte svar på sina klagomail heller…

 17. The End of :hover | writing | Andy Croll | Web Designer & Developer | Singapore | UK
 18. – En viktig poäng för alla designers där ute, i synnerhet er som jobbar med interaktionen.

 19. Cisco IOS – Wikipedia, the free encyclopedia
 20. – Det kan väl inte bara ha varit jag som studsade till igår, när apple döpte om iPhone OS till iOS. Jag förstår att det behövdes ett nytt namn, men…

 21. Daring Fireball: iPhone 4 Impressions and Observations
 22. – Lite noteringar från Gruber. Mer iPhone 4 längre ner.

 23. Resumé: Samma bild på omslaget som i annonsen
 24. – Stoppa pressarna. ”Att Pernilla Wahlgren har en ny hårfärg är en stor nyhet för oss och våra läsare. På det här sättet fick vi tillgång till Pernilla och exklusivitet, vilket är viktigt för oss, säger Åsa Lundegård.”

 25. U.S. Intelligence Analyst Arrested in Wikileaks Video Probe | Threat Level | Wired.com
 26. – Hur hade du agerat om du var Manning?

 27. Surfa lugnt » Quiz
 28. – Suck. Hashtag. Say no more.

 29. Designing The “World Of Programming” Infographic – Smashing Magazine
 30. – En skön breakdown av infographic-byggande. Från gänget som verkligen gör skäl för sitt namn. Gud vad jag älskar smashing magazine.

 31. Majestic-SEO : Search
 32. – Finfint verktyg som Nikke använder (http://www.lindqvist.com/sokmotoroptimeringskonsult-en-titt-pa-smotop-se/) – alltså är det en bra sak ;)

 33. Lite ledigt. « Magnus Betnér
 34. – Betnér, den enda kommentator vi behöver. Till och med när han är ledig är han bättre än alla andra hårt arbetande utrikesexperter som helst.

 35. iPhone 4 first hands-on! (update: FaceTime video demo) — Engadget
 36. – Huvudkällan för pixelporr och featurehunger är så klart http://www.apple.com/iphone/ men här är lite första intryck från engadet. Det låter onekligen bra. Utöver allt som redan sagts, vill jag trycka på:
  – med 70 miljoner användare är det en nobrainer för apple att flirta med Farmville, oavsett vad du och jag tycker om programmet. Apple lever i symbios med sina utvecklare, i mina ögon är det glasklart.
  – iMovie i mobilformat är grymt. Men så smart gjort. Genom att ta $4.99 får han alla att prata om hur billigt det är, får alla att köra video till max i iPhone, OCH får in en skaplig hacka av den brutala volymen.
  – precis som @tdhse är jag ledsen att det inte kom någon ny MB Air, men det var väl egentligen inte väntat. Snacka om att det skulle hamnat i skuggan…
  – och så klart – nya iPhone ÄR helt grym. Sjukt imponerande att komma med så mycket nytt på riktigt. Dessutom vet vi att allt det som inte är nytt imponerar ändå, genom att vara lite mer perfekt än vad någon annan orkar åstadkomma.

Uppdatering: Som Erik så klokt påpekar i kommentar nedan har jag slarvat med att notera Safari 5. Trodde jag hade skrivit om den redan igår, men väntande nog på ett den skulle släppas först. SNAFU ;)
”Lite synd att det ordas så lite om att Safari 5 släpptes inatt, inte heller du tog upp det – du som brukar älska när något kommer för att främja webben. Safari 5 har sjukt bra html5-stöd och gick bl.a. om Chrome i http://html5test.com/

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 8 Jun, 2010”

 1. Lite synd att det ordas så lite om att Safari 5 släpptes inatt, inte heller du tog upp det – du som brukar älska när något kommer för att främja webben. Safari 5 har sjukt bra html5-stöd och gick bl.a. om Chrome i http://html5test.com/ .

  Förutom det kom ju stöd för riktiga extensions (även de baserade på js, css och html) och en helt fantastisk reader-funktionalitet. =)

  I övrigt bra kommentarer som alltid. Alltid lika trevligt att börja dagen med.

  Reply

Leave a Reply