Lite upprättelse åt fransmännen…

Tänkte egentligen följa upp gårdagens copyright-postning, men jag har lite material kvar att samla in. Den får ligga en dag till. Istället tar jag fram ett gammalt utkast som passar bra eftersom jag igår totaldissade fransmännen.


Det finns ett litet piggt företag med bara 80 anställda som kallar sig ”The other search engine”. Deras produkt heter exalead och är på många sätt som google, fast tvärtom. Där dominanten satsar allt på att vara extremt avskalad går fransmännen med exalead åt helt andra hållet. De har dock inte fått så mycket uppmärksamhet, det är inte lätt att leva i skuggan.

Sajten har verkligen massor med features. Bildsökningen låter dig sortera fram enbart ansiktsbilder, de har en läcker wikpedia-sök, en avancerad websök med massor av alternativ både före och efter själva sökningen och annat godis. De har också en fyllig feedback-sajt som faktiskt verkar påverka vad som ska hända härnäst.

Den är för överlastad för att ta över det dagliga behovet, men den är kul att hålla koll på eftersom det händer så mycket. Lite teknikporr har ju ingen dött av…


Sedan är det alltid kul att ”egogoogla” när resultaten blir så här pricksäkra. Den hittade till och med den här gamla godingen från wired 1997: ”Crack a Mac For Fun and Profit

Andra bloggar om: , , , ,

Leave a Reply