Helt kort – Frankrike är ett märkligt land

Jag har sagt det förr, då oftast i anslutning till deras anala förhållande till Google, men det förtjänar att sägas igen. Vi ska vara glada att Napoleon fick smisk till slut.

Idag har det varit final i deras presidentval, och då visar man tydligare än någonsin vilken isolerad liten ö man allt för ofta utgör. Man har en historisk regel om att inga prognoser får presenteras innan vallokalerna har stängt kl 20.00.

Hallå? Har ni hört talas om internet, om tv och radio som sänder över gränserna, om att det faktiskt skett en medierevolution? Som det står i DN:s artikel:

Redan strax efter klockan 18 på söndagen steg jublet för första gången bland Nicolas Sarkozys anhängare. En vallokalsundersökning visade då att Sarkozy skulle bli Frankrikes nye president.”

Trist bara att de fått reda på det via Belgisk television och att samtliga franska medier satt på händerna och bet i kudden och… För att citera vännen Erika: ”Jag älskar globalisering”.

BTW1: Svd.se verkar inte alls vara på hugget idag. Den här artikeln är konstig och på ettan är det inte alls speciellt uppdaterat. Någon som somnat på jobbet? (lite piggare nu på morgonen, och här)

BTW2: Tänker inte ge mig på någon politisk analys, men visst är det synd att vi inte får se hennes coola business-suits regera Frankrike. Japp, det är inte det minsta PK, men jag tycker verkligen Ségolène Royal är skitsnygg;)

BTW3: Twingly verkar sega ikväll. Inte första kvällen.

Till sist, här har jag skrivit om något som är viktigare än Franska presidentvalet. Faktiskt.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 thoughts on “Helt kort – Frankrike är ett märkligt land”

Leave a Reply