nwt.se – först i mediesverige?

I morse kom det ett mail…

Pusha (http://www.pusha.se), en sammanslagning av sajterna Digga och Sovrat, är Sveriges nya länkcommunity. Likt sin amerikanska motsvarighet Digg är det medlemmarna själva som bestämmer innehållet genom att rösta på och posta länkar.

Det var i slutet av september som svenska Digga blev kontaktade av Digg Inc. med krav om att byta namn. Man beslutade sig för att inte bestrida det, utan såg istället en möjlighet att gå samman med Sovrat. Sammanslagningen resulterade i Pusha, som idag öppnats för allmänheten.

Webbplatsen är byggd på egenutvecklad mjukvara och drivs av Martin Lindkvist och Robert Birming, båda bosatta i Stockholm.

Bloggare och nyhetssajter kan lägga till en Pusha-knapp till sina artiklar, och på så sätt göra det enkelt för sina besökare att “pusha” intressanta nyheter. Redan under morgondagen kommer man att finna en sådan knapp för alla artiklar på svd.se.

-Den typ av användargenererat innehåll som vi erbjuder är fortfarande en relativt ny företeelse i Sverige, säger Martin. Med Pusha hoppas vi nu med samlade krafter få ännu fler att upptäcka detta sätt att sålla bland det enorma informationsflöde som internet erbjuder.

Jag rullade ut ett påbud inom Mindpark-nätverket och efter bara någon timme svarade Daniel Lundström, webbchef på nwt.se:

———————————–
Company: Mindpark
Project: Förslags- och diskussionlådan
—————————————————————–
Daniel
Lundström posted this comment:
………………………………………………………..
Nu finns länk till Pusha.senwt.se. Först i Sverige?

Jag vet inte vilken känsla som är starkast: stolt eller lycklig…
Heja Daniel, hur som helst! You rock!

Den här sortens tjänster är inte så stora i sverige än, men insatsen är minimal, så det är dumt att inte haka på. Och kanske, kanske hjälper vi på det här sättet till att driva ett ändrat beteende – till användarnas fromma. Vi gillar ju användarmedverkan, i alla sina former, och det här ger värdeful feedback tillbaka.

(skriver mer när jag inte sitter fast hos FAST i Oslo, kolla rapporten i kväll)

7 thoughts on “nwt.se – först i mediesverige?”

  1. Ett stort tack för det!

    Det känns verkligen jättekul att Mindpark-nätverket valt att använda en Pusha-knapp tillsammans med sina artiklar.

    Reply
  2. Ett stort tack för det!

    Det känns verkligen jättekul att Mindpark-nätverket valt att använda en Pusha-knapp tillsammans med sina artiklar.

    Reply

Leave a Reply