Dagens: Fast hos FAST i Oslo, och ett Mindpark som rockar

Har mer jobb kvar så det blir kort rapport idag – fyller på med mer imorgon.

Missa inte hur det gick till när nwt.se fick rubrik på Medievärlden om att man var först ut i mediesverige med pusha.se. Jag har skrivit en del om det här. Nu visade det sig iof att sydsvenskan.se faktiskt var före. Jag citerar Anders Olofsson, chef för digitala medier:

Anders Olofsson Tue, 23 Oct at 4:47 PM
Host, host. På Sydsvenskan.se sen typ 09.30. Johannes “Öset” Fosseus drog snabbare än jag hann säga “Jo, Johannes hur vore det om…”

Mitt meddelande gick ut till gruppen Tue, 23 Oct 2007 at 9:07am.
Visst är det underbart att vi kan ha sådant tempo, och sådan skön anda i vårt lilla gäng. Blir alldeles varm och fuzzy;)

Idag har jag suttit hos FAST i Oslo tillsammans med Erik Junesjö från Sydsvenskan. Vi håller på och sonderar terrängen för vårt stora sökprojekt. Det kommer att finnas mycket spännande att berätta om det här framöver. Ska bara stämma av lite med Bosse Svensson först. Jodå, så kan det också gå till. Kanske…

För övrigt, ring inte supporten för det trådlösa nätet på Kastrup. De är förvirrade bortom det begripligas förmåga. Homerun-roaming fungerade inte det minsta bättre efter samtalet. Det gjorde inte heller den 30 minuters voucher som han försökte bjuda på. Roaming med Homerun funkade däremot på Oslo flygplats, men det var ändå ganska bortkastat – det kändes som det gick över ett gammalt 33K modem.

Jag fick ett intressant mail från Joachim Keim igår som bland annat tar upp frågan om transparens och vad som kanske hamnar under radarskuggan. I korthet går det ut på att transparensen och upplevelsen av insyn skulle öka om jag förutom det jag berättar anger hur mycket jag inte berättar, tex i procent eller i faktiska tal. Typ ”idag: 80% transparent” eller ”idag: 2 ointressanta händelser och 1 projekt som är hemligt”. Är det så? Skulle det kännas relevant? För egen del är jag tveksam, jag jobbar ju med konceptet för att det ska ge något tillbaka…

Till sist. Är inte Oslo en otäck stad? Jag har aldrig lyckats känna mig bekväm där. Norge, öht, är ett konstigt land. Eller hur?

nwt-pusha-medievarlden

Skärmdumpen jag inte trodde vi skulle se riktigt än. nwt.se rockar!

2 thoughts on “Dagens: Fast hos FAST i Oslo, och ett Mindpark som rockar”

  1. Du vill arbeta med koneptet för att få något tillaks… då faller väl idén och behovet av att vara den mest transparanta VD´n. Då blir det ju viktigare att vara transparant med rätt saker för att optimera mindparks framgång som väl mäts i pengar i slutänden (eller beroende på vem man frågar). Bäst transparanta VD´n är kanske en variant. Ja, jag hänger upp mig på hur det skall mätas för det var vad som triggade igång mig när satte utamaning i blog.

    Men hur är det nu då? Tycker det faktiskt känns rätt bra. Det kommer ut saker högt och lågt och rätt mycket som de flesta inte skulle snacka om ens med NDA, hängslor och livremm. Blir intressant att följa vidare.

    Reply
  2. Du vill arbeta med koneptet för att få något tillaks… då faller väl idén och behovet av att vara den mest transparanta VD´n. Då blir det ju viktigare att vara transparant med rätt saker för att optimera mindparks framgång som väl mäts i pengar i slutänden (eller beroende på vem man frågar). Bäst transparanta VD´n är kanske en variant. Ja, jag hänger upp mig på hur det skall mätas för det var vad som triggade igång mig när satte utamaning i blog.

    Men hur är det nu då? Tycker det faktiskt känns rätt bra. Det kommer ut saker högt och lågt och rätt mycket som de flesta inte skulle snacka om ens med NDA, hängslor och livremm. Blir intressant att följa vidare.

    Reply

Leave a Reply