Öppen kalender – ett naturligt nästa steg

mintidGodmorgon, sweet transparency. Länge har jag publicerat min kalender publikt, men jag har bara avslöjat om jag är ledig eller upptagen. Det har visat sig vara ganska meningslöst ur ett nyttoperspektiv eftersom jag är nästan lika mycket på resande fot som jag är hemma.

Smarta kolleger och vänner som velat boka har inte haft tillräckligt bra info för att komma med relevanta förslag på mötestider – och transparens-effekten, alltså input på det jag sysslar med har varit obefintlig. Alltså, dags att öppna upp ett steg till. Jag har ändrat på förvalet i Google Calender och nu ser ni allt, nästan. Jag bedömer att ca 5% inte går att publicera pga andras (ofta helt acceptabla) krav på att inte synas. Men i övrigt. Det är bara att dyka in och kolla min kalender. Än så länge är det lite rörigt där, men jag städar efterhand nu.

För att inte vara bunden till datorn använder jag Goosync för att se till att min telefon en gång i timmen knallar iväg till Google och utbyter kalenderdata. Funkar faktiskt otroligt bra. Men det kanske finns ännu bättre – hur gör du? Skriv och kommentera.

Jag tänker också se till att migrera ihop min personliga kalender med min jobb-relaterade kalender ännu tydligare än hittills. Så jag har lite städjobb. Men principen är såklart att är jag upptagen så är jag, då spelar det ingen roll om det är gåsmiddag med mor eller möte med Google.

Problem kommer det säkert att bli en del ändå. Framför allt som jag är van att bara skriva för mig själv i kalendern. Nu måste jag bli mer strukturerad, måste komma ihåg att märka en del event med ”private” när så krävs osv. Men jag tror det är värt det. Vad tror du?

(Parantes, mina kolleger på Mindpark har full access till allt i min kalender så klart. De kan skriva in och skriva om, boka mig som de vill och rent allmänt ställa till mitt liv på det allra jäkligaste sätt. Be nice.)

21 thoughts on “Öppen kalender – ett naturligt nästa steg”

 1. Jag tror helt klart det är värt det. För mina egna behov lägger jag in allt jobbrelaterat i jobbdatorns lokalt installerade Outlook och allt mitt privata i Google Calendar.

  N80n synkar via Bluetooth med jobbdatorn när jag är på kontoret, och en gång om dagen syncar jag N80n med Google Calendar med hjälp av Goosync vilket leder till att båda kalendrarna innehåller all datan.

  Har länge funderat på att helt gå över till bara använda Googles verktyg för mail och kalender över hela linjen men Outlooks integration med MS Office håller mig fast för jobb-behovet.

  // Manne

  Reply
 2. Jag tror helt klart det är värt det. För mina egna behov lägger jag in allt jobbrelaterat i jobbdatorns lokalt installerade Outlook och allt mitt privata i Google Calendar.

  N80n synkar via Bluetooth med jobbdatorn när jag är på kontoret, och en gång om dagen syncar jag N80n med Google Calendar med hjälp av Goosync vilket leder till att båda kalendrarna innehåller all datan.

  Har länge funderat på att helt gå över till bara använda Googles verktyg för mail och kalender över hela linjen men Outlooks integration med MS Office håller mig fast för jobb-behovet.

  // Manne

  Reply
 3. Har letat efter ett alternativ till Outlook-beroendet (som just nu är det enda som håller mig fast vid Office-paketet). Synkning och backup behövs ju för både kalender och kontakter i mobilen så att man slipper ha dubletter. Hanterar du kontakterna i Google eller GooSync?

  Reply
 4. Har letat efter ett alternativ till Outlook-beroendet (som just nu är det enda som håller mig fast vid Office-paketet). Synkning och backup behövs ju för både kalender och kontakter i mobilen så att man slipper ha dubletter. Hanterar du kontakterna i Google eller GooSync?

  Reply
 5. Jag kör Thunderbird med Lightning-utökningen som jag i sin tur utökat med en provider för Google Calender. Thunderbird synkroniserar jag sedan i sin tur med min Sony Ericsson K750i genom USB eller bluetooth med hjälp av MyPhoneExplorer som jag installerat på min laptop.

  Omvägen över Lightning är nog dock egentligen onödig då MyPhoneExplorer i sig stödjer Google Calender tydligen – men det fungerar bra det jag har så “if it ain’t broken – don’t fix it”.

  Smidigt med all data i Google Calender med backup i telefon och visning i Lightning. I Lightning visar jag för tillfället tre stycken Google kalendrar, två från vanliga Google Calender och en från Google Apps for your Domain och alla synkas till telefonen. Jag kan hålla kalendrarna separerade, men ändå samlade.

  SD: Kontakter hanterar jag i Thunderbird och synkar med MyPhoneExplorer till telefonen – Thunderbird med Lightning-utökningen tror jag har målet att kunna ersätta Outlook.

  Reply
 6. Jag kör Thunderbird med Lightning-utökningen som jag i sin tur utökat med en provider för Google Calender. Thunderbird synkroniserar jag sedan i sin tur med min Sony Ericsson K750i genom USB eller bluetooth med hjälp av MyPhoneExplorer som jag installerat på min laptop.

  Omvägen över Lightning är nog dock egentligen onödig då MyPhoneExplorer i sig stödjer Google Calender tydligen – men det fungerar bra det jag har så “if it ain’t broken – don’t fix it”.

  Smidigt med all data i Google Calender med backup i telefon och visning i Lightning. I Lightning visar jag för tillfället tre stycken Google kalendrar, två från vanliga Google Calender och en från Google Apps for your Domain och alla synkas till telefonen. Jag kan hålla kalendrarna separerade, men ändå samlade.

  SD: Kontakter hanterar jag i Thunderbird och synkar med MyPhoneExplorer till telefonen – Thunderbird med Lightning-utökningen tror jag har målet att kunna ersätta Outlook.

  Reply
 7. Bra med alla tips på hur man löser det egna problemet med att få koll på kalendern. Men är det någon som delar med sig till resten av världen, som kör med öppen kalender på det här sättet? Vore kul att hitta fler “dårar” (som någon kallade mig i mail;)

  Reply
 8. Bra med alla tips på hur man löser det egna problemet med att få koll på kalendern. Men är det någon som delar med sig till resten av världen, som kör med öppen kalender på det här sättet? Vore kul att hitta fler “dårar” (som någon kallade mig i mail;)

  Reply
 9. Du som är ett Google Calendar-freak. Vilken av alla “svenska helgdagar”-kalendrar använder du? Jag vi vill ha en för röda dagar och en för saker som midsommar och vårdagjämning.

  Reply
 10. Du som är ett Google Calendar-freak. Vilken av alla “svenska helgdagar”-kalendrar använder du? Jag vi vill ha en för röda dagar och en för saker som midsommar och vårdagjämning.

  Reply
  • Jocke, finns & uppdateras Svenska Helgdagar++ fortfarande? Google gav bara en (felaktig) träff.

   Reply
   • Det är möjligt att den heter något annat nu – jag tror att jag bytte i julas till någon av de som matchar på “svenska helgdagar”, helt enkelt.

    Reply
 11. Coolt och väldigt föredömligt.
  Jag personligen är långt ifrån redo för det här. Ser kalendern som min sista utpost till att kunna tacka nej till möten osv. Väldans skönt med den valfriheten.

  Reply
 12. Coolt och väldigt föredömligt.
  Jag personligen är långt ifrån redo för det här. Ser kalendern som min sista utpost till att kunna tacka nej till möten osv. Väldans skönt med den valfriheten.

  Reply

Leave a Reply