mintidGodmorgon, sweet transparency. Länge har jag publicerat min kalender publikt, men jag har bara avslöjat om jag är ledig eller upptagen. Det har visat sig vara ganska meningslöst ur ett nyttoperspektiv eftersom jag är nästan lika mycket på resande fot som jag är hemma.

Smarta kolleger och vänner som velat boka har inte haft tillräckligt bra info för att komma med relevanta förslag på mötestider – och transparens-effekten, alltså input på det jag sysslar med har varit obefintlig. Alltså, dags att öppna upp ett steg till. Jag har ändrat på förvalet i Google Calender och nu ser ni allt, nästan. Jag bedömer att ca 5% inte går att publicera pga andras (ofta helt acceptabla) krav på att inte synas. Men i övrigt. Det är bara att dyka in och kolla min kalender. Än så länge är det lite rörigt där, men jag städar efterhand nu.

För att inte vara bunden till datorn använder jag Goosync för att se till att min telefon en gång i timmen knallar iväg till Google och utbyter kalenderdata. Funkar faktiskt otroligt bra. Men det kanske finns ännu bättre – hur gör du? Skriv och kommentera.

Jag tänker också se till att migrera ihop min personliga kalender med min jobb-relaterade kalender ännu tydligare än hittills. Så jag har lite städjobb. Men principen är såklart att är jag upptagen så är jag, då spelar det ingen roll om det är gåsmiddag med mor eller möte med Google.

Problem kommer det säkert att bli en del ändå. Framför allt som jag är van att bara skriva för mig själv i kalendern. Nu måste jag bli mer strukturerad, måste komma ihåg att märka en del event med ”private” när så krävs osv. Men jag tror det är värt det. Vad tror du?

(Parantes, mina kolleger på Mindpark har full access till allt i min kalender så klart. De kan skriva in och skriva om, boka mig som de vill och rent allmänt ställa till mitt liv på det allra jäkligaste sätt. Be nice.)