Det pratas mer och mer, på riktigt nu, om responsive web design (eller anpassningsbar webbdesign som jag försökt döpa om det till)

Inför ett möte idag fick jag anledning att sammanställa lite favoritlänkar, och jag tänkte posta dem i förhoppning om att ni vill fylla på med fler egna exempel. Gärna svenska, som sticker ut lite i någon av de kategorier som jag försökt dela upp dem i.

Design

  • Food Sense | Plant-Based Eating At Its Best – Fem olika varianter… Pluspoäng.
  • El Sendero del Cacao – El Sendero del Cacao – Snygg i storskärm, sedan rejäl anpassning till de mindre formaten. Men också för att den belyser lite av problemet med externa resurser. Tripit-boxen är inte så snygg… Annonser är för övrigt den största utmaningen för responsive idag.
  • illy issimo – Smartness där man verkligen förändrar fokus mellan större och mindre skärm (lyfter upp store locator)
Innehållstungt
Tjänster
Klassiska exempel och ramverk
Mer läsning och inspiration

Bilden har jag lånat från nätet…