Slut i rutan – SVT stänger ner myrornas krig

[update: Nu, den 3 april kan det väl vara läge att medge att det här var ett aprilskämt. Se mer nedan]

SVT går verkligen från klarhet till klarhet. För bara någon vecka sedan stormade det runt förslaget att alla med dator skulle betala tv-licens, och nu är det dags för nästa dumhet. I tysthet fimpar man myrornas krig.

Det är en del av mitt kulturarv, för bövelen. Jag tillhör generationen som växte upp innan det fanns tusentals kanaler och att sitta andäktigt och vänta på att det vita bruset skulle övergå till testbild, som sedan byttes till barnprogrammen sitter djupt rotat i mig. Men det handlar ju inte bara om nostalgi, det finns forskning som visar att myrornas krig gör nytta också, även det något som SVT helt väljer att ignorera.

På SVT resonerar man lika krasst som alltid. Uppenbarligen anser man att det nu sänds så många program, i princip dygnet runt, att det vita bruset inte behövs längre. Så då stänger man bara av, och med det försvinner ett av tidernas mest tittade på program. Från och med idag finns inte Myrornas krig längre. Och vi bryr oss inte?

Wegelius släcker ner myrornas krig

Wegelius vrider om, och helt plötsligt blir det svart i rutan. Tack för det, Public Service…

[update: andra har fångat upp och skrivit om den här skandalen, tex Nikke, och Mary. Och inte minst här fångar man upp ämnet väl…

Skämtet gick hem ganska bra, vi landade på en tredjeplats på topplistan över aprilskämt ;) Och för den som inte riktigt greppade det (lugn, du är inte ensam) – kampen mellan myrorna är inget man kan ”sluta sända”. Det är just frånvaron av någon sändning som visas som myrornas krig. För den som inte är tekniskt bevandrad fanns det en ganska rejäl ledtråd i wikipedia-länken som fanns i posten]

22 thoughts on “Slut i rutan – SVT stänger ner myrornas krig”

 1. Fan, kolla precis på teven. Jag zappade genom säkert 100 kalaner och det var inte myrornas krig nånstanns. Kan de verkligen göra så här utan att varna före?

  Reply
 2. Fan, kolla precis på teven. Jag zappade genom säkert 100 kalaner och det var inte myrornas krig nånstanns. Kan de verkligen göra så här utan att varna före?

  Reply
 3. Men Jocke, Myrornas krig som du pratar om finns faktiskt att hyra för en tia i videobutiken på Miatorp. 4 timmars underhållning! Har för mig också att det finns i DVD-version och då kan man zappa sig fram till de bästa scenerna.

  Reply
 4. Men Jocke, Myrornas krig som du pratar om finns faktiskt att hyra för en tia i videobutiken på Miatorp. 4 timmars underhållning! Har för mig också att det finns i DVD-version och då kan man zappa sig fram till de bästa scenerna.

  Reply
 5. Det allra värsta är att vi aldrig fick reda på om det var de svarta eller vita myrorna som vann. Mellanrummen behövs – leve mellanrummen. Vem trycker upp protest-t-shirten?

  Reply
 6. Det allra värsta är att vi aldrig fick reda på om det var de svarta eller vita myrorna som vann. Mellanrummen behövs – leve mellanrummen. Vem trycker upp protest-t-shirten?

  Reply
 7. Pingback: April april…
 8. Hur kan de göra så här? Med lämpliga droger i kroppen slår Myrornas krig både sex och fallskärmshoppning!


  April ;-)

  Reply
 9. Hur kan de göra så här? Med lämpliga droger i kroppen slår Myrornas krig både sex och fallskärmshoppning!


  April ;-)

  Reply

Leave a Reply