iZettle är det svenska företaget som pushar mobila kortbetalningar i Europa. I USA finns Square, men det här är faktiskt vassare, och framför allt är det anpassat efter EU:s mycket hårdare regler. Jag har testat iPhone-versionen tidigare, och jag blir bara mer och mer övertygad. Kattis använder det aktivt för fysisk försäljning från Silverbricka och ALLA kunder älskar det. It’s like magic.

Nu är snart iPad-versionen ute i AppStore och jag har fått förmånen att testköra en tidig version. Jag är helt däckad. Det är så elegant, redan. Kolla filmen här nedan, klicka gärna upp den i fullskärm.

Det bara funkar. Det är oerhört enkelt i den här första versionen, men i det ligger också mycket av skönheten. Vem som helst kan hantera iZettle och man är verkligen igång på mindre än en minut.

Grundfunktionen är precis den samma som i versionen för iPhone. Men utöver att hantera själva betalningen så kan du bygga upp en katalog av varor eller tjänster till försäljning. Sedan är det bara ett enda klick för att få över det i ”kundvagnen”, klicka vidare om du vill handla mer, för att sedan checka ut och betala med kort. Det är så få moment att jag blir alldeles tårögd. Lovely!

Precis som tidigare är appen gratis, och kortläsaren också, det finns inte heller någon månadsavgift eller startavgift. Affären bekostas istället enbart med rörliga avgifter. 1,50SEK + 2,75% på totalen för varje transaktion.

Framöver hoppas jag på funktioner som kopplar ihop det här till existerande backend i tex ehandels-lösningar. Det vore helt underbart att ha sitt inventory tillgänglig utan att behöva lägga in det igen, och på köpet få lagerkontroll etc. Men det är HELT ok att det kommer senare. Få ut den här nu, lagom till alla julmarknader…

Och på tal om jul, det är lite julafton att iPhone-appen nu är ur beta och att ”commercial launch” har inletts. Break a leg!

Transparens: Ja, jag låter lyrisk. Men det är produktens förtjänst. Jag har inga som helst kopplingar till företaget. Har inte investerat i dem (tyvärr), jobbar inte för dem, har ingen relation med dem mer än att jag tycker de gör ett grymt jobb.