Hälften av de svenska treåringarna använder internet

Idag släpps Svenskarna och internet 2011. Ladda hem den [PDF, 3MB] från Internetstatistik.se och se att det där internet, det är nog fan på riktigt ändå ;) Det är helt grymma tal, över hela linjen. Spana tex in ökningen av mobilsurfande. Äntligen. Men jag har en annan favorit bland siffrorna…

I snart två år har jag fascinerat publiken genom att berätta att 50% av svenska fyraåringar är internetanvändare. Nu är det dags att uppgradera alla presentationer. Nu är det tre år som gäller som ”internetentréålder” istället. Frågan är om det kan gå lägre, än så länge har undersökningen satt gränsen vid tre år. Men oavsett, jag tror den här bilden kan få hänga med ett tag till…

liksom den här…

Image by Chippyumpcportal.com. ”Baby Sees The iPad Magic”. CC BY-SA/Flickr.

Allra gladast blir jag däremot av den här grafen över hur användandet av sociala medier har exploderat för den äldre gruppen. På bara ett år är det en hissnade förändring. Tänk så många äldre som har fått ett rikare socialt liv tack vare internet. Det gör mig alldeles varm i själen.

Rapporten är som vanligt gedigen, och som vanligt kommer jag att nagelfara den. Det är ett helt fantastiskt material att gräva i.

Medierna rapporterar: Dagens Media, Medievärlden, Resume,

4 thoughts on “Hälften av de svenska treåringarna använder internet”

    • I’m so sorry. Don’t know what happened in this post, Im usually very particular with cred/attribution. And as I push hard for CC it really sad I goofed. 

      Lovely picture, thanks for CC:ing it!

      Reply

Leave a Reply