Torsdag med sociala medieakuten – the talkshow

Vi sänder klockan 08.30 från Café Milagro på Stora Torget 18. Välkommen att vara med på plats, eller på nätet via jmw.se/live

Onsdag kväll intog Maud Olofsson stora scenen i Almedalen och redan torsdag morgon har vi reaktionerna. Vi utvärderar nyckelord från talet genom deras genomslag i bloggosfären och tar tempen på Centerpartiets aktiviteter i de sociala medierna. Nu med riktigt vass presentation av siffrorna hoppas vi…

På plats för att kommentera har vi Elias Giertz, ”14-åringen som har bätte förslag än både du och din mamma” och som ska in i riksdagen 2014. Från en annan soffa, ute på torget, får vi en bandad kommentar med den överallt närvarande Fredrick Federley.

Morgonens andra tema rör sig runt ”strukturerade mediehus eller engagerade bloggteam” och diskuteras av Agneta Lindblom Hultén, ordförande i Journalistförbundet samt Stina Morian, chefredaktör på Makthavare.se. Den senare sajten är närmast att beskriva som ett extremt välorganiserat bloggkollektiv. Många av de som medverkar är professionella journalister som väljer att lägga sin fritid på att skriva utan ersättning. Redaktionen är organiserad som hos vilken medieaktör som helst, men med stora inslag av organisk tillväxt och frivilligt deltagande. Vad är det som får det att ticka? En deltagare beskrev det som ”lust”, men är det verkligen så enkelt?

Och makthavare.se är ju inte ensamma. Det räcker att titta på den gerilla-tv vi själva producerar. Lilla gumman är ett annat team, Moderskeppet, SSBD och Mindpark likaså. Listan på medieaktörer som väljer att jobba tillsammans istället för på egen hand, ideellt istället för som avlönade, blir allt fler.

Rolf van den Brink inleder debatten med ett bandat inslag, lite på det här temat

Som vanligt, en grym laguppställning, både framför och bakom kamerorna

2 thoughts on “Torsdag med sociala medieakuten – the talkshow”

Leave a Reply