När Martin Källström började ringa för något halvår sedan var jag (som rep för hd.se) avvaktande. Jag hade såklart sett Twingly på nätet och i synnerhet kollat in dem på Beyond i Wien. Och även om jag gillar konceptet att knyta ihop de etablerade medierna med bloggosfären så gillade jag inte prislappen. Dessutom var jag, och är fortfarande, inte helt övertygad om att det inte bidrar till en del bloggande och länkande i rent trafikdrivande syfte – vilket motverkar och snedvrider den ärlighet som jag vill ska vara utmärkande för bloggandet.

Men jag börjar nog försiktigt ändra uppfattning. Flera skäl…

  • Twingly, Primelabs och i synnerhet Martin själv deltar aktivt och synligt i debatten. Var helst konceptet diskuteras dyker han upp och jag tycker mig se ett äkta engagemang som inte enbart handlar om sälj.
  • Sammankoppling ligger i tiden, det har till och med dn.se konstaterat ;)
  • Jag hör lovord om Twingly från vännerna på svd.se både offline och online.
  • Under de senaste veckorna har jag försökt spana ganska rejält på twingly ur ett kvalitetsperspektiv och det ser bra ut…
  • Och såklart för att min egen, återfödda blogg, har fått ett fantastiskt trafiklyft. (vilket såklart delvis beror på en oproportionerligt liten ”egen” trafik, än så länge;)

Trots det gäller det för oss att noga fundera över vad det här innebär. Och det kommer vi att göra, sedan ringer vi. Handen på luren, Martin ;)

Lite träffar från bloggportalen (där det för övrigt ska bli spännande att se om det blir någon ändring i twingly-frågan nu när Lotta ersätter Sigge), andra bloggar om: ,