Världen fortsätter krympa – ännu en 23andMe-upplevelse

Jag älskar när sådant här händer. När bevisen trillar in och det blir högst påtagligt att vi är mitt uppe i stora skiften. Det handlar inte bara om digitaliseringen i den relativt enkla form som vi pratar så mycket om – det handlar om hur snart sagt alla områden påverkas och förändras.

Att jag gillar 23andMe, tjänsten som analyserar vårt genome, är väl ingen hemlighet. Har skrivit om mitt frikostiga delande, och en spännande effekt, tidigare.

Nu trillade det in ett meddelande från en fellow geek, @annbid

Jag såg via 23andme att vi är avlägsna släktingar (4th cousins). Roligt!
Du är den enda som jag hittade som jag vet vem det är (även om du kanske inte känner till mig).
Jag jobbar som interaktionsdesigner på Bokus och har varit på några av dina föredrag på olika webbkonferenser.
Keep calm and carry on.
/Annika

Visst är det helt underbart? Vi hänger i samma kretsar på nätet, men visste inte att vi var släkt. Via en amerikansk tjänst, möjliggjord av digitaliseringen, får vi reda på det. Wow, liksom.

6 thoughts on “Världen fortsätter krympa – ännu en 23andMe-upplevelse”

 1. Kul fynd! Måste man uttryckligen godkänna att 23andMe gör sådana kopplingar, eller hur funkar det? Har ni verifierat fyndet med ett gammalt hederligt släktträd – vems mormor är kusin med vems farfar (eller motsvarande)? Slutligen en liten petimeterkommentar, Jocke: “genom” på svenska, “genome” på engelska… :)

  Reply
  • Japp, man måste ge sig godkännande – man kan vara precis hur sluten och dold som man önskar. Däremot är det betydligt svårare att vara så transparent som en del av oss önskar ;) Jag vill påstå att de är väldigt försiktiga generaler…

   Och vi har inte verifierat mot släktträd, än. Men jag har börjat försöka gräva lite i det. @facebook-660068992:disqus kanske har kommit längre?

   Reply

Leave a Reply