Veckans high, en ny katt i stan, mer transparens och en panelpremiär

Igår kväll var jag för första gången med i en What’s Next-panel. Förutom att Skype kopplade ner fyra gånger (Leopard-relaterat?) så var det en trevlig upplevelse. Stackars Tomas Wennström som sitter på fel plats USA och verkligen lider av tristess har varit snabb med redigeringen. Klicka här för att lyssna på hur han skickligt leder Beata, Erik och mig genom veckans aktuella frågor.

Efter panelen hade K dukat upp med ost och vin, så det blev inget kvällsbloggande igår. Jag tror vi firade, igen, att hon efter tolv år gjort sin sista dag på Helsingborgs Dagblad och från och med idag tillhör gänget på Aftonbladet Nya Medier. Hon ska sälja in den skånska marknaden på de lokala aftonbladet.se-sajterna. Första kravet hon borde ställa är att de lokala sajterna ska synas här, mer än som en nedladdningsbar pdf.

Lördagen gick till att uppgradera min iPhone till 1.1.1 och knäcka om den, samt installera Leoparden på min första-dator. Sammanfattningsvis – iPhone kommer inte att bli nummer ett i min ficka innan jag har en svensk ordlista och Leoparden är hur bra som helst. Men ingen revolution (och inte heller en naturkatastrof som Vista). Evolution, en naturlig utveckling i riktning mot ett ännu stabilare och ännu bättre OS. Mycket av förändringarna ligger under ytan och är sånt som utvecklarna kommer att dra nytta av framöver. En sak som märks för användarna är att Apple gjort det ”lätt att göra rätt”. Eller som det stod apropå Time Machine på Lifehacker igår:

In short, Apple’s used the best productivity trick in the world: to make the right thing to do the easy thing to do. Leopard’s release will no doubt bring on an uptick of Mac users who diligently back up their system and data without even thinking about it.

Och jag håller med. Time Machine är verkligen sååå rätt. Både i implementering och tanke. Det finns många fler exempel, Apple vet vad de gör. Heja!

Vi har uppdaterat Mindpark-sajten. Erik och Daniel har skruvat till sina presentationer och jag har lagt ut i princip hela affärsplanen. Det är väl hyfsat transparent? Visst har jag plockat bort mycket detaljer men jag hoppas ändå att den sidan, tillsammans med visionen, ska ge en bra bakgrund till vad vi är och vad vi vill. Jag vet att texterna är i längsta laget, men jag har inte haft tid att skriva kortare. Tänker väl att om man är intresserad så är man, annars inte;) För den som bara är ute efter hårda fakta finns ”I Korthet” där man kan finna sådant som adresser, ägare och styrelse på en enda faktaspäckad sida.
Saknas det något?

En kommentar att njuta av, om och om igen. Tack Kalle Hjälmby, whomever you are.

Veckan som gick har handlat mycket om Daniel som började hos oss, äntligen. Han kommer att bli en klippa i våra många projekt. Men eftersom han går tillbaka till skolan i stort sett hela december så kommer han få börja med att bita i lite mindre bitar. Projekt ”Parken”, alltså att uppgradera vår arbetsmiljö till något som faktiskt är värdigt namnet och projekt ”Long tail”, alltså den här kategorin i bloggen. Men det har hänt mycket annat, läs i dagrapporterna om du missat att följa våra vedermödor.

Veckans high? Tveklöst när nwt.se i en rubrik på medievärlden nämns i samma andetag som ”först i sverige”. En glad bagatell, men jag fick gåshud.

I veckan som kommer vill jag framför allt tipsa om Daytona Sessions. Daytona är en digital kommunikationsbyrå som fyller fem år i år och det firar de med att bjuda på ”en soft och gratis eftermiddag”. Efter att jag pratat där kommer jag att fortsätta den kreativa eftermiddagen med en kväll på ett pre-SIME-event. Det börjar laddas upp lite för SIME nu, och Beata gjorde ett bra jobb med införsäljningen igår. Jag ser faktiskt fram emot den 14-15/11.

Meeting-tokens

Snygga meeting tokens, som jag nämner i What’s Next-panelen. Tack till Johan Möller, pappaledig internet-gud på svd.se, för det ursprungliga tipset.

6 thoughts on “Veckans high, en ny katt i stan, mer transparens och en panelpremiär”

  1. Haha, den var bra, men egentligen behöver man inte ens kalla till möten. Man bara kör ändå. Tänk hur mycket tid det skulle spara :-)

    /johan

    Reply

Leave a Reply