Det känns mer som de kastar in handduken. I slutet av januari lanserade man sina 12 lokala sajter och sedan dess har egentligen inget förändrats när det gäller förutsättningarna. Det finns fortfarande en stor och penningstinn lokal marknad, det finns fortfarande alldeles för lite konkurrens om läsarna, aftonbladet har fortfarande en given möjlighet at slå sig in här. Ändå viker man ner efter mindre än ett år. Det har varit känt en längre tid, men nu stänger man verkligen de lokala sajterna. Det känns nästan lika sorgligt som när Bonniers fimpade magazinet Guru – också alldeles för snabbt.

Jag kanske är naiv men jag önskar mig lite större uthållighet av de som faktiskt har en krigskassa, en idé, som har resurser att göra skillnad. Jag säger inte att man inte får ”kill your darlings”, men att även det ska ske med en viss eftertanke. Jag tror inte det är riktigt det som är fallet här, men vi få väl se framöver. Har vi tur kommer det lite förklaringar.

aftonbladet bygger om
För just nu är det helt bizarrt. Istället för den vanliga toppen på aftonbladet.se/helsingborg så möts man av en modern (nåja) variant av den gamla illustrationen för ”under construction” och ett kortfattat meddelande om att sajten snart återuppstår i ny skepnad. Inte ett ord om vad och varför, man förklarar inte ens vad som kommer fortsätta fungera eller inte på /helsingborg. Så behandlar man inte det lokala marknaden ostraffat. Jag är iaf skitsur.

Nej, jag är ledsen, det håller inte. Det här borde ni verkligen skämmas för. Vilken jäkla julklapp till den lokala publiken. Men ändå, kom tillbaka snart – vi vill ha någon att tävla mot, vi också.