Åsa Torstensson verkar beredd att lyssna

Läser precis på Newsmill att det verkar röra på sig inne på regeringskansliet. Jag har fått en hel del indikationer, med anledning av Makten och öppenheten så klart, på att det finns många goda krafter i rörelse. Nu verkar det hända något utåt också. Så här skriver Torstensson med anledning av Visbymötet i november:

Regeringen vill utnyttja de nya möjligheterna och uppmuntrar till en öppen debatt. Debattinlägg kan med fördel taggas med #visbyagenda så att vi lättare kan följa diskussionen och ta till oss av alla goda idéer – såväl före, under som efter själva konferensen.

Debatten är viktig och har redan satt igång på nätet. Det stora engagemanget för dessa frågor är mycket glädande men också väntat eftersom det handlar om framtidsfrågor. Därför är det min förhoppning att ännu fler engagerar sig för att påverka inriktningen av den framtida europeiska IT-politiken.

Låt oss tillsammans skapa en bra grogrund för en framtida IT-politik för EU.

Bra så. Nu gäller det att vi levererar tillbaka och visar att vi vill in genom den öppnade dörren. Missa heller inte det härliga upplägget, utanför den formella organisationen, av Our Visby Agenda. Kudos till Stefan Görling, Joakim Lundblad och Nina Wormbs för ett kanonjobb.

Nu ser vi till att det här händer!

Uppdatering: har lite många bollar i luften. Glömde skriva att rapporten nu finns tillgänglig (pdf), att de finns läsning på bloggen med det underbara namnet ”Departementet” och att jag självklart borde ha länkat till We Rebuild EU också.

5 thoughts on “Åsa Torstensson verkar beredd att lyssna”

Leave a Reply