Bara för nördar: image to css

Är du inte extremt nördig så kan du nöja dig med att konstatera att det här är en post som bara visar Mindparks logga. Men är du lite mer udda än så, kolla koden.

[edit: här låg det ett par tusen rader klassik <table>-kod, som tydligen ställde till det för en del rss-läsare etc. Det hela var ändå mest ett missriktat skämt, så jag har plockat bort koden igen. Men länken nedan funkar så klart fortfarande.]

Och vill du lattja själv så går du till Image to CSS och testar den här konstigheten. Udda. Men visst måste man älska att någon faktiskt bygger det här?

6 thoughts on “Bara för nördar: image to css”

 1. OBS! Det här är verkligen inget att rekommendera, och det var inte min avsikt. Jag tyckte bara det var kul och HELT galet.

  Använd det inte på riktigt någonstans. Ok?

  Reply
 2. Nu förstår jag inte igen, det där är väl inte CSS?

  De bygger upp bilden punkt för punkt i en tabell, sedan när är tabell CSS? Det är väl ren och skär html från 90-talet? Det är ju inte ens css i tabellen, utan helt vanliga html-attribut?! Eller har jag missat någon CSS-definition någonstans?

  Reply
 3.  Håller med Johan Lundberg. Ingen CSS men det är ingenting som har något egentligt syfte, eller hur? Känns som att sidan blir bara större och alltså tar längre tid att läsa in. Men jag håller med dig också Joakim, det är beundransvärt att sätta sig ner och göra något sådant här. Häftigt? Ja lite kanske, men totalt onödigt :D

  Reply
  • Absolut och fullständigt helt meningslöst – och till och med skadligt, vissa webbläsare mår inte alls bra av den där tabellen. Så det var alltså, förtydligar igen, bara en WTF – inget som alls var tänkt att användas på riktigt.

   Reply
   • Det kanske bara är riktiga riktiga nördar som klagar på skillnaden mellan HTML och CSS? ;-)

    HADE det varit gjort i någon magisk CSS, så hade det kunnat vara riktigt användbart. För det skulle betyda att texten i logotypen hade stått i för sökmotorer läsbar HTML, men att CSS:n förvandlade det visuellt för oss humanoida läsare av sidan. Det hade jag sett en poäng med.

    Reply

Leave a Reply