De 10 snabbast växande och de 10 största sajterna i UK

Sajter relaterade till sociala nätverk dominerar bland de sajter som växt mest i Storbritannien under det senaste året. Det visar Nielsen Onlines senaste rapport om unika besökare på de mest populära sajterna.

10 snabbast växande sajterna i UK

RockYou!, som skapar applikationer och widgets för sociala nätverk, var den sajt som växte allra mest mellan oktober 2006 och oktober 2007. Deras publik ökade med hela 2106 procent!

Facebook hamnar tvåa på listan över de som ökar mest, de ökar 1646 procent. De fölljs av en annan sajt som skapar applikationer för sociala nätverk, Slide, som ökar med 649 procent.

Nya på topp 10 över de största sajterna i Storbritannien är YouTube och Wikipedia. Real Network och AOL Network blir nerputtade. I toppen är det oförändrat, de sex största sajterna är desamma som tidigare.

10 största sajterna i UK

YouTube nästan fördubblar sin publik från 5,4 miljoner till 9,9 miljoner. Och Wikipedia har en nästan lika så stor publik, 9,5 miljoner unika besökare. I topp ligger Google med en publik på nästan 30 miljoner unika besökare under oktober. Apple och Microsoft är de enda som tappar publik bland de tio största sajterna.

Leave a Reply