Det är inte synd om Farbror Bosse

I helgen när svd.se genomförde sitt misslyckade skifte till ny sajt skickade jag ett sms till Bo Hedin och uttryckte mina sympatier. Bosse är en av mina gamla favoriter från aftonbladet.se-tiden och en härlig person på alla sätt. Tyckte det var synd att han skulle drabbas av sånt här strul.

Men nu ser jag att han, och hans smarta gäng (med tex Per Åström som CTO) har kommit på det optimala sättet att sätta upp en ny sajt. Man kör helt enkelt den nya sajten ett antal kvällar kl 23:30 och max 30 minuter framåt. Backar tillbaka, utvärderar. Skruvar. Det här är så klart smart ur ett tekniskt perspektiv, men ännu mer än så slår man huvudet på spiken när man säger:

Vi gör detta helt öppet inför publik. Är det nåt vi lärt oss de senaste dagarna är att en öppen och ärlig kommunikation med läsarna uppskattas – och skapar engagemang och till och med viss förståelse för att det blir som det blir.

Javisst. Det är ju det jag försöker säga. Bjud upp till dans, släpp in läsarna/besökarna. Gör dem delaktiga och du har mångfalt tillbaka. Kudos.

Andra bloggar om: , , , ,

Leave a Reply