En viktig detalj inför klimatkonferensen i Köpenhamn

Nej, det här handlar inte om Climategate. Det handlar inte ens om miljön egentligen. Utan det handlar om en viktig sak som du, som är engagerad i frågorna, kan göra för att visa ditt engagemang.

På måndag börjar konferensen COP15 i Köpenhamn och det kommer att bloggas spaltkilometer om det. På Twinglys blogg påminns jag om att Sveriges ordförandesajt, www.se2009.se, använder tjänsten för att suga in blogglänkar. Ett bra initiativ, men långt från en självklarhet. Vi måste se till att visa att det används, så twingla gärna ordförandesajten också när du skriver om COP15.

MalmöMässan

Bilden ovan är tagen på egov 2009 i Malmö – också en EU-konferens där man försökte ta vara på Twingly. I det här fallet Twingly live för att suga in Tweets. Jättebra tanke. Problemet var bara att skärmen placerades så långt från händelsernas centrum som det gick att komma. Avskärmad och bortglömd blev den istället närmast en påminnelse om hur svårt det är att börja göra saker på ett nytt sätt.

Så, alltså. Om du tycker det är en bra sak att myndigheterna försöker koppla ihop sig med medborgarnas röster ute i bloggsfären, så bör vi se till att använda de möjligheter som ges. Vill du att ordförandeskapet ska tycka att den här sortens försök är en bra idé så glöm inte länka till www.se2009.se. OK?

Leave a Reply