Ett coolt litet företag

Idag börjar det sippra ut lite info om det som jag i huvudsak jobbat med den senaste tiden.

Eftersom det inte är klubbat än är det ont om detaljer att släppa i nuläget. Men principen är given och ganska självklar – genom att samla en del av resurserna i ett gemensamt bolag kommer vi att kunna få större kraft. Enkelt uttryckt:

”— Likheten i arbetet som pågår på tidningar i till exempel Växjö, Kalmar, Malmö eller Helsingborg är väldigt stor. Istället för att utföra dubbelarbete kan vi på det här sättet samordna resurserna, och därmed få större kraft och bättre tempo i utvecklingen av nya medier, säger Lars Svensson, vd för Helsingborgs Dagblad (HD)”

Värt att notera: alla formella beslut är inte klara. Men det ser bra ut och om det blir av är sannolikheten stor att jag kommer jobba med att driva bolaget. Och nej, bolaget har inget namn än. Stay tuned. Har lagt upp några bilder på flickr så länge.

Medievärlden: Sydliga tidningar satsar 30 miljoner på webben
Networkers.se: Tidningsallians bildar gemensamt utvecklingsbolag
hd.se – utvecklarblogg: Vad händer med oss?
beta alfa: Tidningsallians mångmiljonsatsar på webben
Erika Augustinsson: Webb 2.0- “Nu blir det åka av”
e-bloggen: Orvesto svider och mediehusen rivstartar på webben

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 thoughts on “Ett coolt litet företag”

  1. Kul! Inte så oväntat, men det illustrerar den härliga paradoxen i web2.0-ekonomin; Man får skalfördelar i småskaliga och lokala projekt. Skönt att fler än jag tror på det :)

    Reply
  2. Kul! Inte så oväntat, men det illustrerar den härliga paradoxen i web2.0-ekonomin; Man får skalfördelar i småskaliga och lokala projekt. Skönt att fler än jag tror på det :)

    Reply

Leave a Reply