Fredagsmys med pizza och sociala medier

Jag älskar verkligen de sociala medierna och människorna där. Varje liten vardaglig reflektion har potential att bli ett fantastiskt samtal. Ibland blir det extra tydligt att de heter sociala medier för att de är just det – sociala.

När jag var på väg hem med två pizzor genom rysskylan började jag fundera på om den översta eller understa pizzan höll sig varmast. Givetvis för att kunna se till att min kära hustru fick den varmaste;)

Jag publicerade min fundering på Facebook och Twitter, och jag är helt överväldigad av diskussionen som tog fart. Jag har sammanställt lite av inläggen på Twitter, via charmerande Storify, men missa inte heller samtalet på Facebook. 57 80 supersmarta kommentarer i ett intensivt flöde. Och kanske finns faktiskt svaret på frågan där…

Tack, mina underbara vänner där ute. Ni är helt fantastiska.

(och igen, missa inte heller samtalet på Facebook)

På sista raden vore det rimligt att knyta ihop säcken med en fundering runt sociala objekt/knutar och vårt identitetsbyggande. Men det återkommer jag till.

1 thought on “Fredagsmys med pizza och sociala medier”

  1. Härligt inlägg!

    Vore kul att få en fördjupad analys av hur många interaktioner (inlägg, kommentarer etc.) det blev totalt i alla kanaler, gärna över tiden så att även den långs svansen kommer med. Hur många delningar har egentligen gjorts? Och hur påverkar denna diskussion skapandet av nya relationer? Hur ser Google på saken? Kan den leda till nya affärer, etc. etc.

    Trevlig fortsättning på helgen.

    Reply

Leave a Reply