Free – alldeles gratis!

13 thoughts on “Free – alldeles gratis!”

 1. Fortfarande klipp och klistra från Wikipedia? Jag är väl en av de få som inte tycker kejsarens kläder är så snygga som alla andra. Gillar inte hans dubbelmoral vad gäller Wired och jag gillar inte att han tar en halv miljon för sina föredrag där han berättar för alla andra att de ska jobba gratis och jag gillar inte att han snor texer från Wikipedia och låter det framstå som om det vore hans egna texter.

  Att sedan utvecklingen går åt det håll han beskriver är inte hans förtjänst. Det är som att tro att man styr berg- och dalbanevagnen bara för att man skrivit en bok om att sitta längst fram.

  Reply
 2. Fortfarande klipp och klistra från Wikipedia? Jag är väl en av de få som inte tycker kejsarens kläder är så snygga som alla andra. Gillar inte hans dubbelmoral vad gäller Wired och jag gillar inte att han tar en halv miljon för sina föredrag där han berättar för alla andra att de ska jobba gratis och jag gillar inte att han snor texer från Wikipedia och låter det framstå som om det vore hans egna texter.

  Att sedan utvecklingen går åt det håll han beskriver är inte hans förtjänst. Det är som att tro att man styr berg- och dalbanevagnen bara för att man skrivit en bok om att sitta längst fram.

  Reply
 3. Free?? Den här boken? Ja, när jag kan bestämma hur jag vill läsa den.
  Mycket väsen…

  Henrik

  Reply
 4. Free?? Den här boken? Ja, när jag kan bestämma hur jag vill läsa den.
  Mycket väsen…

  Henrik

  Reply
 5. Jag tycker att det är intressant att de släpper ljudboken i två versioner, en fullängdsversion som är gratis och en som är nedkortad med halva tiden men som ändå får med det viktiga i boken och är då prissatt (för “tid är pengar”). För mig känns det ju i så fall som att Chris Anderson hade ju lika gärna kortat ner boken från början men ändå fått med det viktiga. Betyder det att det står massa onödig information i boken? Någon vänlig själ får gärna förklara för mig.

  Reply
 6. Jag tycker att det är intressant att de släpper ljudboken i två versioner, en fullängdsversion som är gratis och en som är nedkortad med halva tiden men som ändå får med det viktiga i boken och är då prissatt (för “tid är pengar”). För mig känns det ju i så fall som att Chris Anderson hade ju lika gärna kortat ner boken från början men ändå fått med det viktiga. Betyder det att det står massa onödig information i boken? Någon vänlig själ får gärna förklara för mig.

  Reply
 7. Ironi: “Sorry, this content is geographically restricted – Due to our agreements with our publishing partners, the document you requested is only available to users located in the United States.” – när jag klickade på länken via RSS-feeden!

  Reply
 8. Ironi: “Sorry, this content is geographically restricted – Due to our agreements with our publishing partners, the document you requested is only available to users located in the United States.” – när jag klickade på länken via RSS-feeden!

  Reply
 9. Jo, fast om jag klickar på länken till boken, så får jag reda på att den är geografiskt begränsad…pust.

  Reply
 10. Jag antog att det var på det viset. Däremot visar det lite grand om hur gammelmedia fortfarande fungerar. Olika regioner får innehållet skruvat på olika vis – eller inte alls. I fallet om DVD-filmer så är det snarare antagandet att vi inte rör på oss över gränserna som upprör mest – eller att vi inte har användning för ett språk som finns utanför vår region. Det finns hur många exempel som helst på detta, och det är knappast ditt fel något av dem. Tvärtom! :-)

  Reply

Leave a Reply